O Eυάγγελος Καρλόπουλος, με σχόλιο του στο kozan.gr, σε σχέση με τη μελέτη του ΙΟΒΕ για το «κενό» 19.000 θέσεων εργασίας και 1,6 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ που καλείται να καλύψει το Master Plan για τις λιγνιτικές περιοχές

12 Φεβρουαρίου 2021
11:41

Το 2012, το ΤΕΕ/Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή των Δ. Σωτηρόπουλο, Ε. Καρλόπουλο, Τ. Σιδηρόπουλο και Δ. Μαυροματίδη, εκπόνησε μελέτη αναφορικά με τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, η οποία αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και δημοσιεύθηκε στα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κατόπιν αξιολόγησης.

Μάλιστα, το 2020 και με πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη επικαιροποιήσαμε τη μελέτη και τα ευρήματα εμφανίστηκαν περισσότερο αρνητικά για τη Δυτική Μακεδονία, συγκριτικά με αυτά του ΙΟΒΕ.

Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι το σενάριο να χαθούν 19 ή 22 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αφορά στην περίπτωση της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ανάσχεσης των άμεσων και μεσοπρόθεσμων επιπτώσεων.

Κατ αναλογία, υπάρχουν έγκυρες μελέτες που καταδεικνύουν ότι αν τον Μάρτιο του 2020 κινούμασταν με όρους ΜΗΔΕΝΙΚΉΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ απέναντι στην πανδημία του κορωνοιού, τον Μάιο του 2020 θα καταγράφαμε 15 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως.

Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος να χαθούν στη Δυτική Μακεδονία χιλιάδες θέσεις εργασίας και να μη δημιουργηθούν ανάλογες, είναι υπαρκτός και τεκμηριωμένος. Το αν θα συμβεί, αυτό είναι υπόθεση όλων μας και πρωτίστως αυτών που φέρουν θέσεις ευθύνης.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.