Ο Δήμαρχος Σερβίων Χ. Ελευθερίου με αφορμή τη λίστα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από COVID19: “Είναι τραγικό λάθος να λαμβάνεται ο ρυθμός μείωσης του τζίρου και όχι το τι χρήμα υπάρχει ήδη σε κάθε επιχείρησηΓιατί στο καιρό που ζούμε στο καιρό του κορωνοιού δεν έχει καμία αξία ο ρυθμός μείωσης του εισοδήματος αλλά αν υπάρχουν χρήματα για να ταΐσουν στόματα”

19 Φεβρουαρίου 2021
06:54

Mια κλασσική ερώτηση παγίδα που κάνω στους μαθητές μου είναι:
Ο Νίκος βγάζει 1.000 ευρώ το μήνα και ο Κώστας 2.000 ευρώ το μήνα. Ποιος είναι ο πιο πλούσιος;;; To 99,99% απαντά ότι ο Κώστας είναι πιο πλούσιος. Αν ο Κώστας χρωστάει 1.000.000 ευρώ στην εφορία και ο Νίκος έχει στην τράπεζα 1.000.000 ευρώ τότε ο Κώστας είναι πιο πλούσιος;;; Tότε όλοι καταλαβαίνουν το λάθος τους γιατί άλλο πράγμα ο ρυθμός μεταβολής των χρημάτων και άλλο τα ίδια τα χρήματα. Ακριβώς το ίδιο ακριβώς μεγάλο λάθος έκανε και ο αλγόριθμος που έβγαλε τα ποσά ενίσχυσης της περιφέρειας για τις επιχειρήσεις.
Είναι τραγικό λάθος να λαμβάνεται ο ρυθμός μείωσης του τζίρου και όχι το τι χρήμα υπάρχει ήδη σε κάθε επιχείρηση. Γιατί στο καιρό που ζούμε στο καιρό του κορονοιού δεν έχει καμία αξία ο ρυθμός μείωσης του εισοδήματος αλλά αν υπάρχουν χρήματα για να ταΐσουν στόματα…

3 σχόλια

  • Eιναι ο δήμαρχος που δήλωσε 150 ευρώ εισόδημα ενώ έχει φροντιστήριο; Και έχει δύο αντιδημάρχους αμοιβομενους με εστιατόρια;

  • 1 το παράδειγμα είναι παντελώς λάθος. Το παίζεις εξυπνακιας στα παιδιά; Γιατί ρωτάς κάτι και ΜΕΤΑ δίνεις όλα τα δεδομένα της ερώτησης!
    2 φυσικά η σκέψη σου είναι λάθος και για τον αλγοριθμο. δεν έχει νόημα να σου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνουν τα μικροοικονομική μεγεθη, τι σημαίνει δάνειο (το οποίο λαμβάνεται με βάση τζιρους και κερδοφορία σε βάθος χρόνου και όχι με βάση την ρευστότητα) κλπ
    Τα χρήματα είναι λίγα
    Που δόθηκαν αλλά δεν φταίει ο αλγόριθμος
    Η κυβέρνηση φτάσει;
    Α ποιος περηφανεύεται που πήρε τα μπράβο του Χατζηδάκη και του Γεωργιάδη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.