Ανοιχτή επιστολή της Sandra Bajic: Η κα. Εισαγγελέας μας έκλεισε ραντεβού τη Δευτέρα ώρα 12 για να λάβει γνώση όλων των καταγγελιών και να ενημερωθεί

25 Φεβρουαρίου 2021
14:25

Αγαπητοί συμπολίτες,

όλες αυτές τις ημέρες έχω δεχθεί απόψεις θετικές και αρνητικές. Και θα σας εξηγήσω γιατί έδρασα έτσι.

Είμαι ορθόδοξη χριστιανή, και συμβουλεύομαι τον πνευματικό μου για ό,τι κάνω, και πάντα μου λέει να κοιτάζω τι κάνω πρώτα εγώ και μετά τι κάνουν οι άλλοι. Γι’ αυτό έδρασα πρώτα εγώ, χωρίς να σας περιμένω. Η μόρφωσή μου και η εμπειρία μου είναι αρκετή για να μπορώ να καταλάβω τις παρατυπίες ενός προγράμματος. Τον Οκτώβριο μήνα είχα πάει στην Περιφέρεια για να αλλαχθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής τόσο για τον όρο συμμετοχής των εξόδων πάνω από 10.000 αλλά και για τη λάθος μοριοδότηση, η οποία μετράει τα κέρδη. Σε ένα πρόγραμμα που δεν απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά σε κατεστραμμένες μικρές επιχειρήσεις από τον covid 19.

Επίσης, ζήτησα να συγκληθεί μία επιτροπή διάσωσης επιχειρήσεων για να μπορούν να σωθούν όσες είχαν μεγάλο πρόβλημα. Το βρήκαν καλή ιδέα, αλλά δυστυχώς ο Περιφερειάρχης το αρνήθηκε. Έμαθα τελικά, πριν λίγο καιρό, ότι η λίστα θα βγει μόνο με ΑΦΜ και κωδικό Αίτησης. Με αφορμή αυτά, και το ότι θα δινόταν από την Περιφέρεια 180.000.000 ευρώ, πήγα να ζητήσω εξηγήσεις από τον κ. Βαβλιάρα. Εκείνος υποσχέθηκε ότι θα βγουν όλα τα ονόματα προς τα έξω, όπως τελικά έγινε με την γνωστή λίστα.

Έχω μιλήσει με ποινικολόγους και έχω καταθέσει καταγγελίες και μήνυση. Αν αυτή η λίστα διεκπεραιωθεί έτσι όπως είναι θα έχουμε πόλεμο στη Δυτική Μακεδονία, γιατί οι επιχειρήσεις αυτές που έκαναν Αίτηση δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες του προγράμματος και δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό διότι δεν γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για όλους. Λόγω της λίστας θα έχουν ζημία σε βάθος χρόνου, γιατί ο κόσμος δεν θα πάει να ψωνίζει σε αυτούς. Και για τους ίδιους είναι το καλύτερο να ακυρωθεί η συγκεκριμένη λίστα.

Η κ. Εισαγγελέας μας έκλεισε ραντεβού τη Δευτέρα ώρα 12 για να λάβει γνώση όλων των καταγγελιών και να ενημερωθεί. Όσοι ενδιαφέρεστε να είμαστε ΕΞΩ από το Δικαστήριο, γιατί επάνω δεν επιτρέπεται πολλά άτομα.

46 σχόλια

  • Μπράβο σε εσάς και στην κ. Εισαγγελέα . Είμαι σίγουρος ότι η δικαιοσύνη θα δει όλα όσα έγιναν και θα υποστηρίξει το δίκαιο και σωστό.

  • Σας δηλώνω την αμέριστη στήριξη μου και θαυμάζω τον τρόπο με το οποίο λειτουργήσατε άμεσα. Σε αντίθεση με τους άλους που κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων εσείς διεκδικήτε το μέλλον της επιχείρησης σας όχι με λόγια αλλά με έργα.

  • Οι ενέργειες σας μόνο ως θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν . Μην ακούτε κανέναν προχωρήστε και θα δικαιωθείτε. Όσοι μιλάνε αρνητικά είναι άξοιοι της μοίρας τους και ανθρωπάκια.

  • Είστε άξια συγχαρητήριών κυρία μου και επιχειρηματίας που πονάει την επιχείρηση της . Αυτό που δεν τόλμησε μια ολόκληρη κοινωνία το τολμήσατε εσείς . Μπράβο και στην δικαιοσύνη για την ευαισθησία της .

  • Οι υπόλοιπο επιχειρηματίες και φορείς προστασίας των επιχειρήσεων θα κάνουν κάτι αντίστοιχο ή θα μας αποδείξουν για μια ακόμη φορά πόσο λίγοι είναι ??? Λέω εγώ τώρα? Ιδού η Ρόδος κύριοι …….

  • Να πάμε όλοι να την στηρίξουμε . Όσοι δεν εμφανιστούν θα είναι και αντίπαλοί μας και δεν θα δικαιούνται πλέον να μιλάνε. Όλα τα μέσα να είναι εκεί για να δούμε ποιοι θα ενδιαφερθούν.

  • Μπράβο σας κυρία μου,μας βάλατε τα γυαλιά,έχετε το σεβασμό μου. Φαντάζομαι κανένας δεν θα έχει αντιρρηση να γίνει ένας έλεγχος απ τη δικαιοσύνη!!

  • Μια τρυπα στο νερο,ολα εγιναν νομιμα,τωρα επειδη δεν ειστε επιλεξιμη φωναζετε,ε δεν παει ετσι,ας προσφευγατε πριν ανακοινωθουν οι επιλεξιμοι.Μπραβο στην περιφερεια που ετρεξε και εφερε χρηματα στον τοπο.

  • Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι δίπλα μου!!!

    Δεύτερο δεν ήμουν υποψήφια για να χρησιμοποιήσω το όνομα του πνευματικού μου για να πάρω ψήφους!!

    3ο θα δείξει αν έγιναν όλα νόμιμα και αν πρέπει και εσάς που το συνεχίζετε να τα λέτε πρέπει να εξετάσει ο εισαγγελέας αυτό είναι στα χέρια της δικαιοσύνης τώρα!!

  • Στις εκλογές θα τον κατεβάσουμε από το άτι. Και μάλιστα θα τσούξει όπως μας έτσουξε η λίστα. Αρκεί να μην το ξεχάσουμε αυτό που μας έκανε.

  • ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ” ΠΟΥ ΚΟΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .

    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ …ΟΧΙ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΝΑΚΕΜΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΛΟΪ!!!

    ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΙΣΤΗ …. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    Η ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΛΗ.

  • Το θέμα πρέπει να πάρει πανελλήνιες διαστάσεις και να ενημερωθεί και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ακύρωση του προγράμματος.

  • Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που δεν πήραν τίποτα λόγο χαμηλής μοριοδότησης. Ήταν και αυτές που δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση, αφού τα χρονικά όρια ήταν ασφυκτικά και αυτές που αποκλείστηκαν από επουσιώδη λάθη στο φάκελο που υπέβαλαν.Πρέπει να δοθεί λύση για όλους και να ελεγχθούν εξονυχιστικά κάποιες εταιρίες – φαντάσματα, που είδαμε να φιγουράρουν στη λίστα της ντροπής με τεράστια ποσά.

  • Έτσι ακριβώς φίλε μου. Ξέρω περίπτωση με πολύ μεγάλη επιδότηση και απορώ πως εγκρίθηκε. Τι έξοδα δήλωσε και τι μείωση τζιρου.

    • Οσοι γνωριζαν το πρόγραμμα απο νωρίς την ανοιξη μετακινουσαν τιμολογια στο γ τρίμηνο. Ετσι τα πηρσν νομιμα οπως μας λένε.

  • Ποιος θα ελέγξει τα στοιχεία που δήλωσαν όπως λες; Αν δηλαδή είναι ακριβή. Αυτά η ίδια η Πλατφόρμα έπρεπε να κάνει τη διασταύρωση με το Εφκα και ΔΟΥ. Αυτά τα ξέρουν οι λογιστές. Επίσης να εξαιρεί όσους είχαν ασυμβίβαστο. Αυτό για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι κανόνας να εξαιρούνται αυτοί που έχουν ασυμβίβαστο.

    • Φίλε σε προηγούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιδότηση παγίων, κυριολεκτικά μας ξετίναξαν μέχρι να μας την δώσουν. ΤΕΣΣΕΡΑ ολόκληρα χρόνια κράτησε η διαδικασία. Μας ζητούσαν να τεκμηριώσουμε τα πάντα με αποδείξεις, όχι μόνο τα τιμολόγια για τους προμηθευτές των παγίων, αλλά και για όλες τις πληρωμές μας σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι, αλλά όχι να επιδοτείσαι και με ξερά νούμερα από το Ε3 που κάλλιστα μπορεί να είναι ανακριβή.

  • Όλοι στη διαμαρτυρία κατά της αδικης λίστας. Όλοι οι πολίτες οφείλουμε να φωνάζουμε για το δίκιο είτε είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι είτε όχι. Για το δίκιο της κοινωνίας.

  • Μία δραστήρια ιδιώτης, έχει κάνει τόσο πολλά και είναι μόνη της και χωρίς τους επίσημους φορείς . ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!. Που είναι οι επίσημοι φορείς (ΕΒΕ – Εμπορικός σύλλογος κλπ) που μόνο ψευτοανακοινώσεις κάνουν για τα ματια του κόσμου και τίποτα άλλο? ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

  • Πολύ καλά κάνει και δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Αντί να βοηθούν τους επαγγελματίες τους τρέχουν και για διευκρινήσεις. Το ΕΒΕ ως συνήθως είναι άφαντο, απορώ γιατί το πληρώνουμε! Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δίνουμε λεφτά, αφού δεν κάνει τίποτα, υπάρχει απλά για να υπάρχει! Ντροπή, ο τόπος μας πεθαίνει κι αντί να του κάνουμε κάρπα, του τραβάμε την παροχή του οξυγόνου για να πεθάνει μια ώρα αρχίτερα. Ήρωες όσοι επαγγελματιες κρατήθηκαν στην πανδημία και θα χρωστάνε για πολλά χρόνια, αλλά κανένας δεν τους ρωτάει πώς τα βγάζουν πέρα. Δεν βαριέσαι, τώρα που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, κάποιοι, να μην πω όλοι, νομίζουν ότι ο ιός έφυγε και τα δύσκολα πέρασαν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.