kozan.gr: Πλακεντάς σε Τερζοπούλου: “Mη λέτε ό,τι θέλετε και παραπλανείτε τον κόσμο. Σταματήστε να λέτε ψέματα” – Αποχώρησε από την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Εορδαίας ο συνδυασμός της Α. Τερζοπούλου – Αντιπαραθέσεις με αφορμή το ρόλο της Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας (Βίντεο)

25 Ιουνίου 2021
07:48

 

Tην έγκριση εισηγητικού σημειώματος, που συνέταξε η χαρακτηριζόμενη “Επιτροπή Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας”, στην οποία Πρόεδρος είναι ο Γ. Καραβασίλης, με σκοπό τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Εορδαίας, στο θέμα της απολιγνιτοποίησης, συζήτησε, σε έντονους τόνους, κατά διαστήματα, χθες Πέμπτη 24/6, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επί κεφαλής την Α. Τερζοπούλου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση θεωρώντας ότι μια τέτοια συζήτηση είναι εκ περισσού, καθώς, όπως ανέφερε η ίδια, πολλά από αυτά που προτείνει στο εισηγητικό της σημείωμα η εν λόγω Επιτροπή (για τη σύσταση της οποίας, η κα. Τερζοπούλου, είχε αντιδράσει και διαφωνήσει με ανακοίνωσή της – δείτε εδώ) έχουν ήδη προταθεί κι έχουν ακουσθεί, πολλάκις, στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, τα δύο περασμένα χρόνια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου και πως η Δημοτική Αρχή, τώρα που έχει συνταχθεί και το ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής μετάβασης), θα έπρεπε να κατευθυνθεί σε διεκδικήσεις και όχι σε ανούσιες κρίσεις/συζητήσεις όπως αν η μετάβαση είναι βίαιη κτλ., όπως αναφέρονται μέσα στο εισηγητικό σημείωμα της Επιτροπής. Μάλιστα η κα. Τερζοπούλου, αναπτύσσοντας περισσότερο το σκεπτικό της, κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, για αδράνεια τη Δημοτική Αρχή, σε μια σειρά από διεκδικήσεις, όπως για παράδειγμα τη σιδηροδρομική γραμμή της Εορδαίας κι ότι η ΕΡΓΟΣΕ στις εξαγγελίες/ δελτία τύπου της για επενδύσεις της, δεν  περιλαμβάνει τίποτα για την Εορδαία.  Σ’ εκείνο το σημείο σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά, ο οποίος της είπε “Δεν είναι υπεύθυνη η ΕΡΓΟΣΕ  αλλά ο ΟΣΕ. Mη λέτε ό,τι θέλετε και παραπλανείτε τον κόσμο. Σταματήστε να λέτε ψέματα”.  Ενστάσεις υπήρξαν κι από την παράταξη του Σ. Κοκκινίδη ο οποίος σε γενικές γραμμές αμφισβήτησε το ρόλο της συγκεκριμένης Επιτροπής Ενέργειας σημειώνοντας πως με βάση αυτά που αναφέρονται στο εισηγητικό της σημείωμα ουσιαστικά η Επιτροπή, χωρίς να έχει κάποια ουσιαστικά νομική υπόσταση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες που δεν θα έπρεπε και πως το Δημοτικό Συμβούλιο & ο Δήμαρχος Εορδαίας θα έπρεπε να πρωτοστατούν σ’ αυτές. Τέλος και μετά από τις συγκεκριμένες αντιδράσεις/αντιπαραθέσεις, ο Πρόεδρος αυτή της άτυπης Επιτροπής Ενέργειας Γ. Καραβασίλης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα όσα ακούσθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, λέγοντας πως δεν επιθυμεί πλέον να είναι Πρόεδρος και πως αποχωρεί από την Επιτροπή. Δείτε τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα που σας παρουσιάζει το kozan.gr

 

 

12 σχόλια

  • ΟΤΑΝ:
    – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΛΕΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ
    – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΑΡΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ) Η ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ- ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ
    – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
    – ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
    – ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ Η ΚΑΙ ΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
    ΤΟΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ.
    ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΥΗΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

  • Παραιτήθηκε ο καραβασιλης , μεγαλη ζημιά για την Εορδαία ολόκληρη . Θα ξεμείνουμε από προτάσεις .

  • Συνεδρίαση για τα πανηγύρια από μια επιτροπή για τα πανηγύρια. Ουσία ΜΗΔΕΝ.

    Ποτέ θα καταλάβει ο δήμαρχος ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει;

  • Ψεύτης ο Δήμαρχος.Στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ Ύψους 4 δισεκ.ο Δήμος Εορδαιας είναι εκτός. ΕΚΤΟΣ. ΕΧΕΙ δίκιο η κ. Τερζοπούλου.

    • Δημήτρη ΞΥΠΝΑ: ο ΟΣΕ είναι υπεύθυνος και όχι η ΕΡΓΟΣΕ. Την Κυριακή το πρωί πήγαινε να δεις το κλιμάκιο του ΟΣΕ που θα είναι στην Πτολεμαΐδα (και μετά κλάψε με την Τερζοπούλου αγκαλιά)…

  • Η συνεχής προσπάθεια της κυρίας Τερζόπουλου να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για κάθε θέμα, θεωρώντας τον εαυτό της ενημερωμένη και expert σε κάθε θέμα, έχει κουράσει.
    Μεγάλο προσόν η αυτογνωσία!

  • Αντι να ενωθουμε και να έχουμε μια κοινη γραμμη και πολιτική, δημιουργούν εντυπώσεις και οι μεν και οι δε.
    Καποιος είπε πιο πανω οτι ο χρόνος είναι αμείλικτος.
    Συμφωνω, πες το στην Αθηνά και τον Στάθη.

  • Δεν είδαμε τρανά πράματα από τον δήμαρχο γενικώς. Στην συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση έφυγε δεν μίλησε ούτε διεκδίκησε τίποτα προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Τι διαμαρτυρία είναι αυτή ένας Θεος ξέρει ή μήπως για να μην σπάσει αυγά έφυγε και χαλάσει τα κονέ δεν θα έχει βλέψεις ο άνθρωπος;. Πάει η ΔΕΗ λοιπόν. Πάει και η πυροσβεστική και αυτός κάνει τη στρουθοκάμηλο.. για το νοσοκομείο δεν διεκδικεί ότι και η Κοζάνη γισ το ΤΕΙ δεν μιλάει.. εντάξει μεγάλα πλάνα έχει ο άνθρωπος..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.