kozan.gr: Αποκλειστικό: Τοποθετήθηκαν σήμερα Σάββατο ειδικές παγίδες για τη ζωντανή σύλληψη των άγριων μικρών ζώων που έχουν αναστατώσει το τελευταίο διάστημα γειτονιές της Κοζάνης πέριξ του νοσοκομείου (Μαμάτσειου)

17 Ιουλίου 2021
21:58

Τοποθετήθηκαν, σήμερα Σάββατο 17/7, σε συγκεκριμένα σημεία γειτονιών, πέριξ του νοσοκομείου Κοζάνης, ειδικές μεταλλικές παγίδες, που στο εσωτερικό τους έχουν δόλωμα, για τη ζωντανή σύλληψη των άγριων μικρών ζώων που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν αναστατώσει, με τις εμφανίσεις του στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, πολλούς συμπολίτες μας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, την όλη επιχείρηση έχει αναλάβει το Εργαστήριο Άγριας Πανίδας και Ιχθυοπονίας Γλυκέων Υδάτων του Τμήματος Δασολογίας  του Α.Π.Θ., με επί κεφαλής τον Δρ. Δημήτρη Μπακαλούδη, ο οποίος είχε μιλήσει πριν από μέρες στο kozan.gr (δείτε εδώ), όταν είχε προκύψει το πρόβλημα και ζητήθηκε η γνώμη του.  Στην επιχείρηση – έρευνα – επιστημονική μελέτη συμμετέχει προσωπικό της  Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης καθώς και του Δασαρχείου Κοζάνης. Το πρώτο στάδιο είναι η παγίδευση, το δεύτερο στάδιο η αναγνώριση των εν λόγω ειδών και το τρίτο στάδιο η διαχείρισή τους. Είναι μινκ, κουνάβια ή πετροκούναβα; Πολύ σύντομα θα το γνωρίζουμε.

Απώτερος στόχος της όλης έρευνας – επιχείρησης είναι η περισυλλογή των μικρών άγριων θηλαστικών κι εν συνεχεία, στην περίπτωση που είναι κουνάβια ή πετροκούναβα, η  απελευθέρωσή τους στο φυσικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που τα μικρά θηλαστικά είναι απελευθερωμένα γουνοφόρα εκτροφής (δηλ. μινκ), η περαιτέρω ειδική διαχείριση τους  θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της αρμόδιας τοπικής Κτηνιατρικής Αρχής.

kozan.gr

5 σχόλια

  • Πάλι καλά που από την αρμοδιότητα περάσαμε στην αρμοδιότητα γιατί θα γέμιζε ο τόπος ζωάκια και εμείς θα ψάχναμε ποιος είναι αρμόδιος

  • Να δούμε τα αδέσποτα ποτε
    έχουμε τρελαθεί από φόβο για τα παιδιά μας και πολλοι απο τους δημοτες δεν μπορουμε να κλεισουμε ματι πολυ γαβγισμα τα βραδια λυπηθειτε μας

    • Άμα φοβάσαι εσύ δε σε φταίνε τα ζώα άμα δε τα αφήνατε έξω όταν σας χαλούσε η μόστρα δε θα είχαμε τόσα αδέσποτα. Τα περισσότερα είναι μια χαρά καλύτερη συμπεριφορά από τους περισσότερους ανθρώπους τα υιοθετούν οι γείτονες και είναι και προστάτες της γειτονιάς. Τα σκυλιά είναι πολίτες αυτής της πόλης και έχουν δικαιώματα να το καταλάβετε . Άμα φοβάστε πρόβλημα σας να μάθετε να συμβιωνετε με άλλα όντα άμα δε μπορείτε γυρίστε στα χωριά σας.

      • Έλα σοβαρέψου που είναι τα αδέσποτα πολίτες της πόλης. Ούτε δημοτικά τέλη πληρώνουν ούτε φόρους, δεν εξανθρωπίζονται τα ζώα χωνέψτε το, ούτε ανήκουν στο ανθρώπινο είδος ούτε τίποτα, οπότε εσένα και τους ομοίους σου αν δεν σου αρέσει να ζεις με το ανθρώπινο είδος, μετανάστευσε στα βουνά και στις ερημιές μόνο με τα ζώα και όσο πιο μακρυά μπορείς από το ανθρώπινο είδος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.