kozan.gr: Tην 2η θέση στην συνολική κατάταξη, ανάμεσα σε 37 συμμετοχές πανεπιστημίων, απ’ όλο τον κόσμο, κατέκτησε η ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην έκτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Motostudent VI, που έλαβε χώρα στην πίστα Motorland – Aragon της Ισπανίας

18 Ιουλίου 2021
20:15

 

Η ομάδα φοιτητών Tyφoon MotoRacing UoWM του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  κατέκτησε την 2η θέση στην συνολική κατάταξη, ανάμεσα σε 37 συμμετοχές πανεπιστημίων, απ’ όλο τον κόσμο, στην έκτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Motostudent VI, ο οποίος έλαβε χώρα το διάστημα 15-18 Ιουλίου 2021, στην πίστα MotorlandAragon της Ισπανίας.

Η ομάδα σχεδίασε, μελέτησε και κατασκεύασε από την αρχή τη νέα μοτοσυκλέτα, με το όνομα “Κέρβερος” – “Cerberus, εφαρμόζοντας πληθώρα καινοτόμων ιδεών. Συγκεκριμένα, ο σκελετός της μοτοσυκλέτας είναι ένα υβριδικό, σωληνωτό χωροδικτύωμα, το οποίο αποτελείται από σωλήνες ανθρακονήματος που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικούς συνδέσμους από ατσάλι και αλουμίνιο.

 

14 σχόλια

    • Πόσο κόμπλεξ…η ομάδα είναι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου, δεν ήταν ποτέ του ΤΕΙ και αυτό φαίνεται από την πορεία της.

      • Εύγε στα παιδιά του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Κοζάνης… άς μάθουμε επιτέλους να χαιρόμαστε με τα δικα μας Πανεπιστήμια και τα δικά μας παιδιά… συγχαρητήρια και πάλι!!!!

      • χαχαχαχαχα!

        1) Το “πανεπιστήμιο” εδρεύει στο ΤΕΙ
        2) Οι βάσεις εισαγωγής τους ανταγωνίζονται του ΤΕΙ
        3) Κατάπιε το ΤΕΙ, άρα έγινε ΤΕΙ…

        χαχαχαχαχα!

        Θα θέλατε πολύ να είστε ΤΕΙ, αλλά τελικά θα καταλήξετε ΟΑΕΔ Πετρανών.

  • Συγχαρητήρια στην ομάδα! Λίγο πιο κάτω, στην 8η θέση της λίστας, βλέπουμε και το Αριστοτέλειο, συγχαρητήρια και σ’ αυτούς!

    Ακόμα μεγαλύτερη αξία έχει η 2η θέση επειδή είναι μπροστά από Ιταλικές συμμετοχές, η Ιταλία χρόνια τώρα παράγει εξαιρετικές μοτοσυκλέτες.

    Ποια είναι η ομάδα στην 1η θέση, με τόσο εντυπωσιακή διαφορά απ’ τις υπόλοιπες;

  • Συγχαρητήρια στα παιδιά καί στους εκπαιδευτικούς.
    Η επόμενη επιτυχία νά είναι σε αυτοκίνητο….
    καί σέ παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά-πρασινες καί ανανεώσιμες πηγές ….
    Όλα γίνονται με ισχυρή θέληση καί υπομονή καί νά μήν ακούμε τούς άσχετους κριτές!!!

    • Ο Μανώλης με τα λόγια, στήνει ανώγια και κατώγια…

      Μήπως θα στήσετε και κανένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων εκεί στο “πανεπιστήμιο”; Αφήστε και κανέναν επαγγελματία να κάνει κάτι επιτέλους, οι απόφοιτοί σας άνεργοι θα μείνουν;

      Πάντως θυμάμαι έναν δήμαρχο κάποτε, έταζε εργοστάσιο αυτοκινήτων σε μια εγκαταλελειμμένη χημική βιομηχανία. Τα χρόνια πέρασαν, τα χορτάρια στην τ. χημική βιομηχανία έγιναν δάσος (φημολογείται ότι η δασική υπηρεσία το λιμπίστηκε για να το χαρακτηρίσει δάσος όμως δεν της βγήκε), αλλά εμείς δεν είδαμε ούτε βίδα από αυτήν την αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός βέβαια από τον κάναν – καιρίσιο δήμαρχο που εξελίχθηκε σε ανώτερες θέσεις της ΤΑ.

  • Συγχαρητήρια στα παιδιά! Συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια!

    Εγώ θα σταθώ όμως αλλού.
    Αυτά τα παιδιά που με τόσο όρεξη ασχολήθηκαν με αυτό το πρότζεκτ δεν είναι κρίμα αποφοιτόντας να βιοπορίζονται εκδίδοντας ΠΕΑ, κάνοντας τον μεσάζοντα για άδεις καταστημάτων κτλ ή να εργάζονται ως πωλητές;

    Προφανώς αν τους αρέσουν τα παραπάνω με γειά τους με χαρά τους και δεν μας πέφτει και λόγος, αλλά έχοντας ασχολήθει με πρότζεκτ όπως το typhoon, είμαι σίγουρος οτι δεν τους αρέσουν τα παραπάνω.

    Η βιομηχανία δυστυχώς στην χώρα μας είναι ανύπαρκτη και θα παραμείνει ανύπαρκτη.

    Κρίμα στα παιδιά που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν για να εξασκήσουν το επάγγελμα το οποίο όχι μόνο σπούδασαν, αλλά έχουν και προοπτικές να είναι καλοί σε αυτό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.