Μουσείο όπου θα εκτίθενται κειμήλια της περιόδου 1940-1941 φιλοδοξεί, να στήσει το ΚΚΕ στην Πτολεμαίδα

9 Αυγούστου 2021
11:10

Μουσείο όπου θα εκτίθενται κειμήλια της περιόδου 1940-1941 φιλοδοξεί, να στήσει το ΚΚΕ στην Πτολεμαίδα. Με σκοπό την αναστήλωση της ιστορικής μνήμης και «γιατί το ΚΚΕ μπορεί να τα συντηρήσει» απευθύνεται σε όσους διαθέτουν φωτογραφικό και έντυπο υλικό, αντικείμενα  και διάφορα άλλα στοιχεία της περιόδου αυτής, να τα προσφέρουν, είτε με την μορφή αντιγράφων, είτε δωρεάς.

Ήδη, μικρά Μουσεία λειτουργούν τόσο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Καλλιθέα Πρεσπών, όσο και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, ενώ προετοιμάζεται και πρόκειται να εγκαινιαστεί « Εστία Ιστορικής μνήμης» στο Νεστόριο Καστοριάς. Όπως αναφέρει το μέλος της Τομεακής Επιτροπής του Ενεργειακού Κέντρου ΚΚΕ Δημήτρης Παπαδόπουλος οι προσφορές, μέχρι σήμερα, για τη δημιουργία του Μουσείου, είναι περιορισμένες και αφορούν σε φωτογραφίες από την περίοδο της κατοχής και της Αντίστασης, τις εξορίες και τις φυλακές, μικρές χειροκατασκευές, και στολές (μπερές).

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.