Έναρξη εργασιών στη σήραγγα της Κλεισούρας, στις αρχές του 2022

20 Αυγούστου 2021
14:09

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, τοποθετείται χρονικά η έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου της «επαρχιακής οδού Καστοριάς-Πτολεμαϊδας», με την   σήραγγα στην  Κλεισούρα, τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο  Αντιπεριφερειάρχης  της  Π.Ε   Καστοριάς, Δημήτρης  Σαββόπουλος.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί  μέσα  στο  2025, αφού όπως  επισημάνθηκε  «η κατασκευή του θα διαρκέσει από  34 έως  40 μήνες και στο διάστημα αυτό θα απασχοληθούν 150-200 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ. Σαββόπουλος.

Όπως υπογράμμισε «πρόκειται για έναν κλειστό επαρχιακό δρόμο, με τούνελ μήκους 1.365 μέτρων στην Κλεισούρα και  4 κόμβους, εκ των οποίων οι δύο (2) κόμβοι θα είναι από την περιοχή της Καστοριάς , πάνω από το χωριό Βέργα και οι άλλοι  δύο (2) κόμβοι στο χωρίο Βαρικό Φλώρινας , στην έξοδο από την περιοχή του Αμυνταίου  και της  Εορδαίας.

Με  την υλοποίηση του έργου  θα μειωθεί  κατά 50% η χρονική απόσταση  μεταξύ Καστοριάς και Πτολεμαϊδας- που αναμένεται να κυμαίνεται πλέον στα 25 λεπτά – ενώ  θα ενωθούν  και θα συνδεθούν τρεις περιοχές, σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Δυτ. Μακεδονίας (Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας) , δημιουργώντας  νέα αναπτυξιακά δεδομένα και προοπτικές.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 74 εκατομμύρια ευρώ , ενώ  η μελέτη  του είχε ολοκληρωθεί το 2012 και  μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθεί  και η  επικαιροποίηση του, σε όποια σημεία απαιτούνταν.

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr

26 σχόλια

    • Το περίμεναν χρόνια τα μιλούνια που κινούνται αδιάκοπα μεταξύ Πτολεμαϊδας – Καστοριάς….
      Πεταμένα λεφτά που θα έπιαναν τόπο σε άλλα περισσότερο χρήσιμα έργα….
      Μία τρύπα στο βουνό χωρίς τον υπόλοιπο οδικό άξονα

        • Ξεσχίστηκαν τόσες δεκαετίες να κατεβούν προς τα κάτω αλλά, τι να πω, δεν υπάρχει περίπτωση, όλοι αυτοί που πέρασαν να ήταν τόσο ανίκανοι!!!!
          Ε….!!!! Είναι καιρός να δοκιμάσουμε και προς τα πάνω κι ο Θεός βοηθός!!

      • Ρε δε πα να λετε οι πονεμενοι,το εργο ειναι μεγαλο και μπραβο στην περιφερειακη αρχη που το ετρεξε,το μονο που ηταν ωριμο μελετητικα,αν δεν ξερετε μην μιλατε,δεν παιρνεις τα λεφτα να τα πας οπου γουσταρεις,αν δεν εισαι ετοιμος χανονται και χιλια μπραβο που θα παγαινουμε καστορια-πτολεμαιδα σε 25 λεπτα με ασφαλη δρομο,φοβερος Σαββοπουλος για αλλη μια φορα,μπραβο και στον κασαπιδη.

  • Ο κύριος Σαββόπουλος μήπως θυμάται τί έλεγε ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στο Π.Σ. της 21ης Δεκεμβρίου 2011 για το έργο; Ήταν βουβός; Συμφωνούσε με τον κ. Δακή; Ή πέρασαν πολλά χρόνια και σάρωσε τη μνήμη ο χιονιάς που ξέσπασε το ίδιο βράδυ;

  • Λεφτά υπάρχουν και τρυπάνε το βουνό της Κλεισούρας…

    Έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί χρεωκοπήσαμε το 2010. Σε λίγα χρόνια πάλι μια άλλη γενιά θα βρεθεί σε χρεωκοπημένη και παλι μυαλό δε θα βάλουμε.

      • Απαίδευτος, αγράμματος και λίγος…

        Ακόμα δεν κατάλαβες ότι τα λεφτά πρέπει να έχουν ανταποδοτικότητα, αλλιώς είναι σπατάλη.

        Τα περί ούρδας και λοιπές αφοδεύσεις από στόματος επιστρέφονται.

  • Να μας παρουσιάσουν τα σαΐνια μια ανεξάρτητη μελέτη σκοπιμότητας κόστους/οφέλους κι άμα είναι θετική, εγώ συμφωνώ να γίνει.

    • Ρε τι δεν καταλαβαίνεις;;;;
      Δεν υπάρχουν έτοιμες επικαιροποιημένες μελέτες προς διάθεση στη ΕΔΑ ΠΔΜ αντίστοιχου ή έστω μισού προϋπολογισμού και θα χαθούν πόροι!!
      ΤΟ 4ο ΚΠΣ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ!!!
      Τι κόστους/ οφέλους μελέτες ψάχνεις;;
      ΠΟΥ ΖΕΙΣ;;;;

  • Ρε δε πα να λετε οι πονεμενοι,το εργο ειναι μεγαλο και μπραβο στην περιφερειακη αρχη που το ετρεξε,το μονο που ηταν ωριμο μελετητικα,αν δεν ξερετε μην μιλατε,δεν παιρνεις τα λεφτα να τα πας οπου γουσταρεις,αν δεν εισαι ετοιμος χανονται και χιλια μπραβο που θα παγαινουμε καστορια-πτολεμαιδα σε 25 λεπτα με ασφαλη δρομο,φοβερος Σαββοπουλος για αλλη μια φορα,μπραβο και στον κασαπιδη.

    • Πονεμένοι είναι οι εργολάβοι. Εργολάβος είσαι και χαίρεσαι;

      Χαχαχαχα!

      Πάλι μάσα θα πέσει, αλίμονο στον Έλληνα που περιμένει να βγει από την κρίση.

      Ίδιας ανταποδοτικότητας έργο με το δρόμο Επταχώρι – Δοτσικό – Σαμαρίνα, €30.000.000,00 από τον Φώλια για να τον χρησιμοποιούν 100 ψηφαλάκια του.

  • Είναι πολύ απλό…. πολλοί πολίτες της αγαπητής κατά τα άλλα Εορδαίας έχει το σύνδρομο της καταδίωξης και της αδικίας έναντι της Κοζάνης.
    Οπότε έργο να’ναι και ότι να’ναι…
    Χρήσιμο άχρηστο καμία σημασία

  • Παντελώς άχρηστο έργο….Ποιος ταξιδεύει απο Καστορία στην Πτολεμαιδα??
    Ο πόροι θα πρέπει να διατεθούν για τον δρόμο που ενώνει την Κοζάνη με την Λαρισα.

    • Ρε αυτο δεν γινεται στο συγκεκριμενο προγραμμα,τι δεν καταλαβαινετε ρεεε;ηταν το μονο ετοιμο μελετητικα,αλλιως τα λεφτα χανοντουσαν ρεεε,τσακαλια ειστε μονο για αντιπολιτευση.

  • Άχρηστο ένα έργο το οποίο θα μειώσει τον χρόνο πρόσβασης σε νοσοκομείο 3α περίθαλψης για ένα πληθυσμό 30.000 και πλέον….. Μελέτη σκοπιμότητας για την μείωση της χιλιομετρικής απόστασης για πρόσβαση στην Θεσσαλονίκη….. Άραγε έχουν σκεφτεί όλοι αυτοί οι παντογνώστες που κατηγορούν ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και τριάντα χρόνια….. Ελληνάρες όπως πάντα….

  • Εάν είναι σύνδρομο κατώτεροτητας να έχουν κάποιοι επειδή κάποιοι άλλοι επί 50 και πλέον χρόνια είχαν και το πεπόνι και το καρπούζι και πετούσαν στους άλλους μόνο τις φλούδες τότε ναι καλά κάνουν και το έχουν. Πάντως δεν σημαίνει ότι είναι ποίο άξιοι αυτοί που είχαν και έχουν το πεπόνι ?

  • Η αλήθεια να λέγεται καταλαβαίνω τον καημό των Κοζανιτών. Τώρα υπάρχει μια ισορροπία. Η Πτολεμαΐδα είναι πιο κοντά με Φλώρινα, η Κοζάνη με Γρεβενά και η Καστοριά περίπου στα ίδια. Με αυτό το έργο, αυτό αλλάζει και αποκαθίσταται η γεωγραφική πραγματικότητα. Η Πτολεμαΐδα είναι το κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Με μόλις 74εκ μειώνεται στο μισό η χρονική απόσταση μεταξύ δύο περιοχών με αθροιστικό πληθυσμό 80000 και πλέον κατοίκων. Δεν τίθεται καν θέμα σκοπιμότητας.

    • Ποιό μισό; Έχεις κάνει τους υπολογσιμούς; Έχεις καταλάβει οτι το τούνελ δεν ξεκινάει από την διασταύρωση του Υδραγωγείου Πτολ/δας και τελειώνει στο Δισπηλιό;
      Το έργο αφορά περίπου 10 χλμ. απο το Βαρικό μέχρι την Βασιλειάδα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.