Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει τις παρεμβάσεις στις Κοινότητες – Ανακατασκευάζονται πεζοδρόμια και καλλωπίζονται κοινόχρηστοι χώροι

27 Αυγούστου 2021
14:06

Υπεγράφη η σύμβαση «Αναβάθμιση πρασίνου – αναδασώσεις σε οικισμούς του Δήμου Κοζάνης» από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, στο Δημαρχείο. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Σημανδράκος.

Η σύμβαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε  κοινόχρηστους χώρους των Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, όπως αντικαταστάσεις πλακών πεζοδρομίων, τοποθετήσεις κυβόλιθων, δεντροφυτεύσεις, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων κ.ά.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), ενώ συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 181.314,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η χρηματοδότηση είναι  από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2012-2016.

6 σχόλια

  • Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα (τάδε) η συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων είναι ευθύνη των ιδιοκτητών των παροδιων ακινήτων. Αυτή ήταν η απάντηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου σε αίτημα για να διορθώσει τα πλακάκια του πεζοδρομίου έξω από το σπίτι μου όπως και έπραξα και τα διόρθωσα τελικά ο ίδιος.
    Όμως εδώ βλέπω δύο μέτρα και δύο σταθμά; Τελικά τι ισχύει;

    • Τα πεζοδρόμια δεν είναι μπροστά μόνο από το σπίτι σου. Υπάρχουν πεζοδρόμια μπροστά από ΚΧ, από δημόσιους χώρους, σχολεία, βιβλιοθήκες γήπεδα κλπ.
      Κατάλαβες;

  • Ελάτε και τριω ιεραρχών είναι πλακόστρωτο και υπάρχουν αρκετά τουβλάκια κατεστραμενα. Κ Σημανδρακο αφού τελικά η τριών ιεραρχών η Παρθενώνος και Αγ Χριστόφορου είναι χαρακτηρισμενοι δρόμος γιατι δεν έχει πεζοδρόμια?και αφού είναι δρόμος γιατί παρκάρουν όπως θέλει ο κεθενας.?Και κάτι ακόμα άμεση οριοθέτηση του δρόμου. Για να δούμε θα έρθετε γιατί σας περιμένουμε 6 μήνες. Θα παρακαλούσα ελάτε και από εκεί μια βόλτα να δείτε τα χάλια σας στα τουβλάκια διότι σε λίγο θα θέλουμε τανκς για να ανέβουμε.

  • Και κάτι ακόμα για τριών ιεραρχών, Παρθενώνος και Αγ Χριστόφορου σε λίγο ξεκινάει πάλι η σχολική χρονιά από της όσους αυτές περνάνε καθημερινά πάνω από 300 παιδιά με τα πόδια αφήστε τις κίτρινες διαγράμμισης και σπεύσατε για πεζοδρόμια πριν έχουμε κάποιο ατύχημα στο σημείο. Άμεσα κύριοι υπεύθυνοι άμεσα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.