Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γ.Ν. Πτολεμαΐδας: “Για την κατάσταση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας”

8 Σεπτεμβρίου 2021
17:10
Κανένα σχόλιο

 

Έχουμε μπει ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας και οι διοικήσεις τόσο της 3ης ΥΠΕ όσο και του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου, επιλέγουν να μην προχωρήσουν στην ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Αλήθεια τι περίμενε τόσους μήνες η διοίκηση για την προκήρυξη των θέσεων αναισθησιολόγων αφού από το Μάρτιο το νοσοκομείο βρέθηκε για μέρες ακάλυπτο από αυτή την τόσο απαραίτητη ειδικότητα και από τότε λειτουργεί το αναισθησιολογικό με 2 μεταφερόμενους ιατρούς από άλλους νομούς ενώ από την επόμενη εβδομάδα αποχωρεί άλλος ένας και πλέον θα λειτουργεί με μόλις μια μόνιμη αναισθησιολόγο.

Τι περίμενε η διοίκηση εδώ και μήνες για να προκηρύξει θέσεις παθολόγων τη στιγμή που έχουν οδηγηθεί στην επαγγελματική εξουθένωση οι ιατροί της παθολογικής, οι οποίοι επανειλημμένα και δημόσια έχουν κάνει εκκλήσεις για στήριξη και προσλήψεις.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί οριακά και είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να καλύψει πρόγραμμα εφημεριών. Καλύπτεται με μόλις 3 μόνιμους ιατρούς και 5 αγροτικούς. Ενίοτε υποστηρίζεται από 1-2 ιατρούς άλλων τμημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συναδέλφους.

Η κατάσταση χειροτέρεψε με την αναστολή εργασίας δεκάδων συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που αντέδρασαν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αύξηση των ελλείψεων προσωπικού. Στη θέση μάλιστα των καθαριστριών ορίστηκε εργολάβος, τη στιγμή που θεωρούσαμε ότι είχαμε απαλλαγεί από το καθεστώς αυτό και την απαράδεκτη εκμετάλλευση που υπόκεινται οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Η διοίκηση να προσπαθεί επιμελώς να αποκρύψει τις ελλείψεις και τις αδυναμίες της. Γι’ αυτό αρνείται να δώσει στοιχεία σε έγγραφη αίτηση της παράταξης μας για το πόσες είναι οι ελλείψεις προσωπικού, πόσοι διορίστηκαν, με τι σχέσεις εργασίας κλπ. Το έγγραφο που επισυνάπτεται είναι αποκαλυπτικό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χρειάζεται να αντιδράσουμε. Είναι χρέος πρώτα από όλα των υγειονομικών, των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας και των εργαζομένων της περιοχής μας.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, όλο το λαό να πάρει πρωτοβουλίες στήριξης των μαχόμενων υγειονομικών.

Να παλέψει αποφασιστικά για την υγεία του λαού!

Να μην αφήσει τους εντολοδόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και τους εργολάβους, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων να εφαρμόσουν το διαλυτικό τους έργο, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται.

Πτολεμαΐδα 08/09/2021

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.