kozan.gr: Ώρα 09.00 π.μ.: Στην Κοζάνη ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης – Σε εξέλιξη ενημερωτική συνάντηση, στην Περιφέρεια, στο κτήριο της ΖΕΠ, με αυτοδιοικητικούς της περιοχής για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή μετάβαση -Η πρώτη παρουσία του Μ. Παπαδόπουλου, στην περιοχή, ως Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών (Βίντεο 7′ & Φωτογραφίες)

10 Σεπτεμβρίου 2021
09:33

Στην Κοζάνη, βρίσκεται, σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Από τις 9 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ενημερωτική συνάντηση, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο κτήριο της ΖΕΠ, ενημερωτική συνάντηση με αυτοδιοικητικούς της περιοχής για θέματα που αφορούν, κυρίαρχα, την αναπτυξιακή μετάβαση. Αξιοσημείωτη και η πρώτη παρουσία του Μ. Παπαδόπουλου, στην περιοχή, ως Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών. “Παρών” στην εκδήλωση  και ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.  Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης θα παραστεί στην εκδήλωση υπογραφής για την ίδρυση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας για τα ΤΟΕΒ.

Βίντεο -Φωτογραφίες Δ. Στραβού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευνοϊκές διατάξεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Την απόφαση της κυβέρνησης ότι η Δυτική Μακεδονία θα βρίσκεται στο χάρτη Περιφερειακών ενισχύσεων και θα λάβει μεγαλύτερες ενισχύσεις με μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων που θα φτάνει στο 70%, επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί 10/9/2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τρία Νομοσχέδια θα έρθουν προς συζήτηση στη  Βουλή προκειμένου να γίνουν Νόμος του Κράτους και θα αφορούν  τη Δίκαιη Μετάβαση, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις Στρατηγικές Επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπιδη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  συναντήθηκε με τους Δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων της περιοχής, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται έγκαιρα και με κάθε δυνατό τρόπο που έχει στη διάθεση της, σε κάθε αγωνία και προβληματισμό των πολιτών και των Αυτοδιοικητικών. Ο  κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, έχουν προβλεφθεί με ειδική διάταξη τα έργα που ανήκουν στο καθεστώς της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ΣΔΑΜ. Επίσης, εξήγησε τις κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν στο Νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις, καταλήγοντας ότι θα υπάρχουν κίνητρα στην περιοχή, ώστε οι επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην Περιφέρεια να εντάσσονται με χαμηλότερο πόσο.

Με τον Αναπτυξιακό Νόμο δημιουργείται ιδιαίτερο καθεστώς κλαδικών ενισχύσεων.

Οι επενδύσεις που θα έρθουν στην περιοχή, θα υπαχθούν στις διατάξεις των στρατηγικών επενδύσεων, θα χαρακτηρίζονται επενδύσεις Δίκαιης Μετάβασης και θα προχωρούν άμεσα.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι του Σχεδίου Δίκαιης  Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο Επικεφαλής του Σχεδίου Κωστής Μουσουρούλης,  επεσήμανε πως η εκπόνηση των πολεοδομικών σχεδίων είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τις οποίες θεσπίζονται πολύ ευνοϊκά κίνητρα και διαδικασίες για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.


Βίντεο -Φωτογραφίες Δ. Στραβού

6 σχόλια

  • Άραγε ο νέος υφυπουργός θα συνεργαστεί με τον περιφερειάρχη ή μπα? γιατί δεν είχε εκφραστεί καλά για αυτόν παλιότερα

  • Άδειες αίθουσες με επιλεγμένο ακροατήριο όταν βγαίνουν στην κοινωνία τότε καταλαβαίνουν ;
    Το παράδειγμα πρόσφατο
    Τυχαία τα παράπονα
    Για ποια ανάπτυξη στην Δυτική Μακεδονία
    Πράσινο άλογα και αέρας κοπανιστός
    Για την ακρίβεια την ανεργία την αποβιομηχάνιση την μετανάστευση κουβέντα μετά τις εκλογές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.