Το 4ο Βραβείο ανάμεσα σε 87 συμμετοχές απέσπασε ο Δήμος Εορδαίας, για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας 2020»

10 Σεπτεμβρίου 2021
12:54

 

Σε μια λιτή τελετή που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Πράσινο Ταμείο στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Εορδαίας βραβεύτηκε για τις δράσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» το Σεπτέμβριο του 2020. «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πλακεντάς αφού ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και την Επιτροπή για το βραβείο, τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, ώστε να στραφούν σε περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, αναφερόμενος επίσης στην προσφορά της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας στον τομέα της ενέργειας και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσω αυτής, όντας βρισκόμενη σήμερα στο επίκεντρο των επιπτώσεων της ενεργειακής μετάβασης μέσω της απολιγνιτοποίησης.

Να σημειωθεί ότι Δήμος Εορδαίας κατάφερε να διακριθεί μόλις στην πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό, συγκεντρώνοντας την 4η υψηλότερη βαθμολογία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σύνολο 87 Ελληνικών συμμετοχών, διοργανώνοντας δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την κίνηση με ηλεκτρικά οχήματα και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

2 σχόλια

  • Κινητικότητα που στα πεζοδρόμια η στους δρόμους από κέντρο μπορεί κανείς να περάσει ώρες αιχμής
    Αλήθεια μπορεί να μπει ένα λεωφορείο στο κέντρο να αφήσει την πόλη επιβάτες που θέλουν να επισκεφθούν την πόλη μας
    Μεγάλα οχήματα για μια έκτακτη ανάγκη
    Από βραβεία και φωτογραφίες πρώτη
    Ουσία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.