Τέλειο Δημήτρη. Ε όχι και να σε κρίνει ο αντιδήμαρχος για την επαγγελματική σου επάρκεια. Προσωπικά , ως μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος μηχανικός με την 35ετή μου εμπειρία σε εργοτάξια, και σε μελέτες και επιβλέψεις έργων, ως αυτοδιοικητικός, με την εικοσαετή μου ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση, μπορώ να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, ότι μηχανικοί με την επαγγελματική επάρκεια του Δημήτρη, υπάρχουν πολλοί λίγοι στην Δυτική Μακεδονία, για να μην πω σε όλη την Ελλάδα, γιατί ο Δημήτρης έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στις τηλεθερμάνσεις, που έχουν αναπτυχθεί και μελετηθεί στην Δυτική Μακεδονία και έχει κληθεί για το αντικείμενο αυτό σε διάφορες περιοχές για την παροχή συμβουλών.
Ο Δημήτρης λοιπόν θα έπρεπε να είναι ένα κεφάλαιο τεχνοκρατικό για τον τόπο μας και να του οφείλουμε ιδιαίτερο σεβασμό. Άλλωστε όπως πολύ σωστά είπε, ποτέ δεν αρνήθηκε σε κανέναν δήμαρχο της εθελοντική του προσφορά, αφιλοκερδώς.
Επιπλέον είναι ένας άνθρωπος ευγενής, σεμνός και χαμηλών τόνων, που ποτέ δεν περηφανεύτηκε για ότι έχει προσφέρει.
Αντί λοιπόν να επικροτούν την στάση του και την προσφορά του, τον συκοφαντούν κιόλας, αμφιβάλλοντας για την επαγγελματική του επάρκεια. Κρίμα, γιατί πια έχει χαθεί το μέτρο.

kozan.gr: Η απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Σερβίων Δημήτρη Πεκόπουλου στα “πυρά” του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων του Δήμου Σερβίων Χρήστου Ποντίκη: “Ενοχλήθηκες Αντιδήμαρχε με την αντίθεσή μου σε πράξεις ή προθέσεις ή αποφάσεις;”

kozan.gr: “Πυρά” του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Σερβίων Χ. Ποντίκη για το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Δ. Πεκόπουλο: “Ποιος ήταν ο άτυπος μελετητής του ταρτάν των Σερβίων; Πόσους καθηγητές είχε το ωδείο Σερβίων και με ποιον τρόπο πληρωνόταν όταν εσύ ήσουν πρόεδρος του συλλόγου γονέων”