kozan.gr: Α. Λοβέρδος από την Κοζάνη: “Θα κληθείτε να αποφασίσετε αν θα συνεχίσουμε ως ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ. Εγώ το δίλημμα το έβαλα και το έβαλα έγκαιρα. ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ δεν γίνεται. Mετά από 6,5 χρόνια της παρούσης ηγεσίας στην παράταξη …υπάρχει θέμα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι δε μπορούμε να ξεπεράσουμε το μονοψήφιο αριθμό (ποσοστό) (Βίντεο)

28 Σεπτεμβρίου 2021
15:39

 

Στην Κοζάνη βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής & υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος μίλησε σε ψηφοφόρους του κόμματος στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, λέγοντας, μεταξύ άλλων: “Θα κληθείτε να αποφασίσετε αν θα συνεχίσουμε ως ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ. Εγώ το δίλημμα το έβαλα και το έβαλα έγκαιρα. ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ δεν γίνεται. Mετά από 6,5 χρόνια της παρούσης ηγεσίας στην παράταξη …υπάρχει θέμα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι δε μπορούμε να ξεπεράσουμε το μονοψήφιο αριθμό (ποσοστό)”.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βασικά σημεία από την ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής
Την Κοζάνη επισκέφθηκε εχθές Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος πρόεδρος κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όπου είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση – ομιλία στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.
Στη συνάντησή του με φίλους, μέλη και στελέχη του κόμματος, όπου τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (χρήση μάσκας, είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους/ νοσήσαντες, τήρηση αποστάσεων) ο κ. Λοβέρδος τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητά τους για τον περιορισμό της διασποράς: «Είμαι απολύτως πρόθυμος να μιλάω σε ένα περιορισμένο κοινό κάθε φορά παρά να ρισκάρω με οποιονδήποτε τρόπο να αποτελέσω αιτία διασποράς του ιού».
Στο πολιτικό μέρος της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι αν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος επιθυμούν την αλλαγή ονόματος και συμβόλων με την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ή την διατήρηση της οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής. «Χρειάζεται να ξαναβρούμε τα χρώματα και τα συνθήματά μας» υπογράμμισε.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί είναι υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε ότι «Δεν υπάρχει προοπτική όσο η εκλογική και δημοσκοπική μας καταγραφή είναι μονοψήφια. Με την παρούσα ηγεσία έξι και πλέον χρόνια παραμένουμε αιχμάλωτοι των χαμηλών ποσοστών. Στο κάτω κάτω, η Πρόεδρος αποτελεί την ανώτατη αρχή καταλογισμού ευθυνών.» Αναγνώρισε στην κυρία Γεννηματά την εξασφάλιση της ενότητας του Κινήματος παρά τις αποχωρήσεις επιμέρους στελεχών, ωστόσο θεωρεί ότι η αντιπολιτευτική κριτική του Κινήματος περιορίζεται σε μια δημαγωγική πλειοδοσία στα δημοσιονομικά, αλλά «έτσι δεν κερδίζουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η Πράσινη Επανάσταση που ευαγγελίζεται για το ΠΑΣΟΚ συνίσταται α) στην οργανωτική αλλαγή του κόμματο, όπου όλα τα όργανα θα είναι αιρετά, δύο συν ένα αντιπροέδρους, ίδρυση Εκτελεστικής Γραμματείας για την ταχεία ανταπόκριση του Κινήματος στις πολιτικές προκλήσεις αλλά και ταυτόχρονα τη διατήρηση του δημοκρατικού του χαρακτήρα· β) στην αλλαγή θέσεων με κεντρικό πυρήνα την διασφάλιση των συλλογικών δικαιωμάτων, την επίτευξη δυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής εισοδήματος για κάθε ελληνική οικογένεια και περισσότερο ευκρινή οικολογική διάσταση των πολιτικών θέσεων· και τέλος γ) στην πολιτική συγκρότηση ενός κόμματος πατριωτικού, προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού, που είναι περήφανο για τις επιτυχίες του, «που δεν ζητάει συγγνώμη για τους προηγούμενους αρχηγούς του, που με τις πολιτικές τους άλλαξαν την Ελλάδα».
Κλείνοντας, έκρινε ανεπαρκή την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «κρύφθηκε πίσω από την πανδημία, αλλά οι αδυναμίες της αποκαλύφθηκαν πλήρως από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού». Επισήμανε δε ότι η ηγεμονία της κυβέρνησης δεν απειλείται παρά τη μείωση των ποσοστών της αφενός λόγω της πλήρους αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την αντιπολιτευτική αδυναμία της ηγεσίας του Κινήματος. Τέλος, σημείωσε ότι από όποιο μετερίζι τον βρει η εσωκομματική διαδικασία θα είναι παρών την επόμενη ημέρα, διότι το «δικό μου βιογραφικό είναι βιογραφικό ενότητας».

Ν.Ε. Κοζάνης
Γραφείο Τύπου

36 σχόλια

    • Ακομα ζεις με αυτες τις ψευδαισθησεις ρε φουκαρα?
      Εδω σε λιγο θα ξαναγινω κυβερνηση και εσυ ελπιζεις σε 3% ? Κοιτα μην παρεις εσυ κανα 3% με οσα εχεις κανει
      γιατι το συναιτερακι σου που κανατε τα μεγαλα φαγοποτια καποτε και καταστρεψατε την ελλαδιτσα (Πασοκ)

      • Ξύπνησες από την μεσημεριανή σου σιέστα παλικάρι μου ? Αν όχι ,κοιμήσου και ονειρέψου Αλεκση πρωθυπουργό . Γιατί μόνο στα όνειρα σου θα τον ξαναδείς πρωθυπουργού .
        Γεια σου Γιώργο !!!!!!

        • Βρε εγώ ξυπνητός μια χαρά είμαι μην αγχώνεσαι για μένα
          εσύ κοιμάσαι τον υπνο του δικαιου και νομίζεις οτι ο Τερης της παρνηθας θα ξαναβγει και μαλιστα με αυτοδυναμια παλι χαχαχαχα φαντασου ποσο μυθομανεις ειστε

          • Το όνειρο μου είναι να δω συγκυβέρνηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Μητσοτάκη και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα . Πως το βλέπεις υπάρχει πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα ?
            Παράκληση για τον Μητσοτάκη προτιμώ τον χαρακτηρισμό ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ της Πάρνηθας , ούτε ο Τερης , ούτε ο Ρανταπλαν .

      • Το είδες πάλι το όνειρο Γιώργο ο “Τσίπρας πρωθυπουργός”, άιντε ξύπνα πάλι και αύριο να δεις εκείνο με Βαρουφάκη και Καμμένο

        • Ο/Η Θα ξαναδει το τσιρκο σου αυτοδυναμια οταν μαθω κινεζικα και να τα μιλαω και αναποδα κιολας φαρσι λέει:

          Οχι θα δω καλύτερα ένα άλλο
          εκείνο που ο Μητσοτακης θα ειναι μεχρι το 28 πρωθυπουργος
          και θα μας φερνει αναπτυξη και πλεονασματα ξεπουλωντας δημοσια περιουσια , καλη κωμωδια σου συστηνω ανεπιφυλακτα να την δεις κι εσυ

          • Αυτό δεν είναι όνειρο Γιώργο μου , αυτή είναι η πραγματικότητα . Ίσως η φετινή χρόνια κλείσει με 7% ανάπτυξη , οι αγορές μας εμπιστεύονται και δανειζόμαστε σχεδόν με μηδενικά επιτόκια . Καταργούνται έκτακτες εισφορές και μειώνονται φορολογικοί συντελεστές .Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός .Δεν σου αρκούν αυτά παλικάρι μου ? Έλα ξέρω θα μου πεις για το δημόσιο χρέος αλλά μέσο της ανάπτυξης θα μειωθεί και αυτό .
            Καλή δουλειά Γιώργο μου.

        • Ολη η Ελλαδα ξερει τι φαγοποτια εκανες με το Πασοκ που τωρα δηθεν το κραζετε ολοι σας
          και επειδη εισαι μικρος
          αν εσυ εχεις να μας πεις για μια φωτο αμφιβολου ποιοτητος διοτι Μητσοτακης και αληθεια ειναι δυο δρομοι που δεν συναντιουνται ποτε… εγω εχω να σου πω για πραγματικα γεγονοτα την εποχη του Βατοπεδιου και των Ολυμπιακων Αγωνων στου 2004.. καθως και την μεγαλη φουσκα του Χρηματιστηριου. Αμα συμπεριλαβω και τα σκανδαλα της Novartis και της Siemens που ειναι μεσα ανακατεμενος και ο σημερινος πρωθυπουργος σου μαλλον θα επρεπε κανονικα να μας πεις εσυ ποθεν εσχες ολα αυτα που ειναι καταγεγραμενα στην νεοτερη ιστορια της Ελλαδας. Και σιγουρα τοτε…ο Συριζα δεν υπηρχε σε ολα αυτα. Καταλαβες τωρα γιατι ησασταν και ειστε συνεταιρακια?

          • Μην γράφεις μεγάλα κείμενα , γιατί από τα νεύρα σου χάνεις το ειρμό της σκέψης σου και λες ασυναρτησίες . Το έχουν παρατηρήσει και άλλοι αναγνώστες του Κozan.gr. Μικρές προτασουλες με όμορφα λογάκια τέτοιες να γράφεις.
            Γεια σου ρε Γιωργαρε αγωνιστή της αριστεράς και ψευτιάς.

          • Τι αμφιβόλου ποιότητας ανόητε ψεκασμένε τα ονόματα δεν τα αναγνωρίζεις δεν τα Θυμάσαι ?

  • Απευθυνσου στον κλοουν της Παρνηθας που το παιζει πρωθυπουργος να σας βοηθησει. Ετσι κι αλλιως δεκανικια του καταντησατε!
    Θα σας βλέπει και ο μεγαλος Ανδρεας απο κει ψηλα και θα λεει ευτυχως που εφυγα και γλιτωσα.

    • Γιώργο και εσένα και το κόμμα σου θα σας βλέπει ο μεγάλος ‘Ακης από εκεί ψηλά και θα λέει κρίμα λίγο ποιο υγιής να ήμουνα θα τρύπωνα και εγώ όπως και όλοι μου οι συνεργάτες, κανέναν δεν άφησε ο Τσίπρας.

      • Τι ανοησια ηταν αυτη τωρα που εγραψες?
        Πρωτον δεν υπηρχε περιπτωση να καναμε ποτε τετοια μεταγραφη τον Ακη…
        και δευτερον γιατι μιλας για γεγονοτα που τα εχει κανει το κομμα σου?
        Το 19 ο Κυριακος σας ελεγε οτι θα εχει ενα μικρο ευελικτο υπουργικο σχημα και βρεθηκε με 27 πρωην Πασοκους να τον απαρτιζουν με πρωτο και καλυτερο τον Μιχαλιο που το παιζει νομος και ταξη και τα βλεπουμε τα χαιρια στη χωρα ποσο αυξηθηκε η εγκληματικοτητα.

        Και τολμας να μου μιλας μετα απο ολα αυτα για δηθεν συνεργασιες περι Συριζα και Πασοκ? Ειναι δυνατον?
        Μιλαμε εχετε μεγαλο θρασσος εκει στη μπλε οικογενεια ετσι?

  • δηλαδη εχεις την εντυπωση οτι μετα απο οσα κανατε στον τοπο,που στην ουσια μαζι με την νεα δημοκρατια τον χρεωκοπησατε,εαν βγεις εσυ θα ξαναδειτε εξουσια,γελιεσαι

    • Ναι βρε πάνε με την επαναστάτρια Τζάκρη ,τον Πολακη και όλους τους καιροσκόπους που έπιασαν μέρος στο στασίδι της βολεψης τους, στον Σύριζα .

      • Πες μας λιγο τι κομμα ψηφισες στις εκλογες εσυ για να δουμε ποσο σωστο ειναι το κομμα σου…αν εισαι νουΔΟΥΛΟΣ αστο καλυτερα κρυψου και μην πεις τιποτα γιατι εισαι το ιδιο και πολυ χειροτερος μην σου πω απο ολα τα υπολοιπα κομματα της βουλης μαζι.
        Θελω 2 ζωες ακομη τουλαχιστον για να σου εξηγω λεπτομερως τις βρωμιες σου.

  • ΠΑΣΟΚ. κίνημα λαού Φορέας αλλαγής
    Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και ο κύριος Λοβέρδος έβαλε το χέρι του να πέσει το Κίνημα τόσο χαμηλά τόσο χαμηλά
    Αργά για δάκρυα τωρα

  • Στην πραγματικότητα Αντρίκο μου, εκεί που καταντησατε το ΠΑΣΟΚ, το δίλημμα είναι ακόμη πιο απλό. Ή ουρά της δεξιάς ή ουρά της δεξιάς. Περαστικά σας.

  • εξι χρονια ειστε η ουρα της ΝΔ γι’ αυτο εχετε και μονοψηφιο ποσοστο. ειδικα αμα κερδισει ο λοβερδος θα εχουμε στην ουσια ενσωματωση του κιναλ στην νδ….

  • Πάμε ρε ΠΑΣΟΚ ξανά,με Λοβέρδο να υπάρχει αντιπολίτευση σοβαρή…Πάμε να το αναστήσουμε ….Να ρίξουμε το ους τυχοδιώκτες ξανά στο 3%

  • .Μακαρι ο συντροφος Λοβερδος να εκλεγει προεδρος του ΠΑΣΟΚ,για να ξαναδει η Ελλαδα καλυτερες μερες.ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΣΩΣΕ ΜΑΣ.

  • Μέσος όρος ηλικίας (συμπεριλαμβανομένης της νεαράς με την ροζ μάσκα) τα 70 έτη. Αλήθεια, γύρω στο 2011 ο εν λόγω αποτυχημένος πολιτικός ως υπουργός του πασοκ, τότε δεν είχε εκφράσει έντονη δυσφορία επειδή οι συνταξιούχοι ζουν πολύ;
    Είναι ν’ απορεί κανείς πώς γλίτωσε τέτοιο τεφαρίκι και δεν έγινε υπουργός (και) των συριζανελ!

  • Ευτυχώς που υπάρχουν πλην όλων των άλλων στα κόμματα και οι της πρωτης φοράς αριστεράς
    Αυτοί που το όχι τοκαναν ναι,αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια,αυτοί που επενδύουν σε κατοικίες,αυτοί που η απαρίθμηση των έργων τους δεν έχει τελεωμο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.