kozan.gr: Πρόεδρος παραγώγων λαϊκής αγοράς Κοζάνης & μέλος της τριμελούς επιτροπής (της ίδιας λαϊκής), κ. Ν. Κουρτίδης στο kozan.gr για Αντιπεριφερειάρχη Γ. Τσιούμαρη: “Πόσα ακόμη ψέματα;”

6 Οκτωβρίου 2021
10:29

Ο Πρόεδρος  των παραγώγων λαϊκής αγοράς Κοζάνης & μέλος της τριμελούς επιτροπής (της ίδιας λαϊκής), κ. Ν. Κουρτίδης, μίλησε σήμερα (6/10) στο kozan.gr σε σχέση με τις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Τσιούμαρη για διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων για την προέλευση των γεωργικών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές. Όπως είπε: “Δυστυχώς ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης συνεχίζει να προσβάλει την νοημοσύνη των παραγωγών και εκθετών της λαϊκής αγοράς της Κοζάνης. Μιλώντας χθες σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ο σύλλογος παραγώγων λαϊκών αγορών του κατήγγειλε  ότι υπάρχουν στις λαϊκές μας φαινόμενα όπου γεωργικά προϊόντα βαπτίζονται ελληνικά ενώ προέρχονται από Αλβανία,  Σκόπια και  Τουρκία ενώ αναφερόμενος στο δικό σας ρεπορτάζ που κάνατε το Σάββατο είπε πως μόνο μια ελάχιστη μερίδα παραγωγών, του ίδιου συλλόγου, που του κατήγγειλε όλα αυτά, διαμαρτυρήθηκε και τα έχει μαζί του. Καταρχάς o κ. Τσιούμαρης ή έχει μπερδέψει τους συλλόγους και δεν έχει καταλάβει τι γίνεται ή εκ του πονηρού λέει ψέμματα . Δεν ξέρω τι ισχύει πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος και τον προκαλώ μέσα από το site σας να το κάνει. Ο δικός μας σύλλογος, που αριθμεί 130 μέλη, ουδέποτε προέβη σε τέτοιες καταγγελίες.  Προφανώς έχει μπερδέψει τους συλλόγους μάλλον και δεν ξέρει σε ποιους αναφέρετε. Δεν είναι μια ελάχιστη μερίδα παραγωγών που τα έχουν μαζί του αλλά η συντριπτική πλειοψηφία και αυτό όχι γιατί θέλει να κάνει αυστηρότερους έλεγχους (καλοδεχούμενοι αυτοί) αλλά για το πως χειρίστηκε το θέμα. Και εδώ είναι η ουσία. Είπε στη συνέντευξη του στην τηλεόραση  ότι αν και έστω 1% ήταν αληθείς οι κατηγορίες έπρεπε να το ελέγξει. Θα συμφωνήσω μαζί του. Πολύ σωστά έπραξε. Όταν κάτι όμως θες να το ελέγξεις πρέπει να διαπιστώσεις ότι ισχύει και ύστερα να το φέρεις στη δημοσιότητα. Τι έκανε ο ίδιος; Αντί να ζητήσει από τις υπηρεσίες να ελέγξουν τις καταγγελίες και να προχωρήσουν σε αυστηρότερους έλεγχους για να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα βιάστηκε και έστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ γνωστοποιώντας τι πρόκειται να κάνει. Δεν σκέφτηκε ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλει έναν ολόκληρο κλάδο . Γιατί δεν έστειλε σιωπηρά, δηλαδή χωρίς δημοσιότητα, το έγγραφό του προς τις υπηρεσίες ; Να σας πω εγώ γιατί και είναι προσωπική μου άποψη. Ήθελε να κάνει θόρυβο στέλνοντας το στα ΜΜΕ. Βλέπετε σε λίγο καιρό είναι και οι αλλαγές των Αντιπεριφερειαρχών και κάτι θέλει να δείξει ο άνθρωπος πως κάνει. Δεν σκέφτηκε όμως τι ζημιά που κάνει σε όλους εμάς, στον κλάδο. Μέσα από το kozan.gr θέλω να μεταφέρω ακόμη μια φορά την αγανάκτηση και την δυσαρέσκεια των παράγωγων της λαϊκής αγοράς. Πραγματικά λυπάμαι και περιμένω και από τον Περιφερειάρχη να πάρει ξεκάθαρη θέση”.

 

kozan.gr: Το kozan.gr στην κεντρική λαϊκή αγορά της Κοζάνης – Έξαλλοι οι παραγωγοί με τους χειρισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γ. Τσιούμαρη – Θεωρούν ότι στιγμάτισε το θεσμό της λαϊκής αγοράς – Πώς βλέπουν την “κίνηση” και ποια θεωρούν ότι είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της για τους καταναλωτές – Σημερινές εικόνες (Bίντεο 27 λεπτά)

 

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.