Αντιπρόσωποι για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΠΕΟ3

ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΕΟ4

ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ   ΠΕ17

ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠE17

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΠΕ04

ΠΟΖΟΥΚΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ  ΠΕΟ2

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ   ΠΕΟ19

ΧΑΒΔΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   ΠΕΟ2
Καθοριστικός ο ρόλος του εκπαιδευτικού!

Γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι

Καλλιεργητές πολιτισμού και Παιδείας

Η πρώτη των πρώτων σταθερή άποψή μας είναι ότι δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τους συλλογικούς αγώνες και την κινηματική δράση. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα αλλάξει ο φύσει και θέσει παιδαγωγικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού και το σχολείο θα απομειώσει τον κοινωνικό του ρόλο.

Γιατί, ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της βαθιάς κρίσης της χώρας μας, ο εκπαιδευτικός οφείλει να εμπνέει και να ενθαρρύνει τους μαθητές και την κοινωνία ευρύτερα.

Σήμερα δεν διακυβεύεται μόνο ο χαρακτήρας του εκπαιδευτικού επαγγέλματος αλλά και ο πολλαπλά θεσμικός και ουσιαστικός ρόλος της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Δεν έχουμε μόνο την οικονομική στενότητα στο επάγγελμά μας και στη λειτουργία  των σχολείων αλλά και την αναδιάρθρωση του περιεχομένου της εκπαίδευσης, την ήδη προαναγγελθείσα μετά το μεταβατικό στάδιο κατάργηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τη συρρίκνωση της εκπαίδευσης για άλλη μια φορά στον αριθμό των σχολικών μονάδων αλλά τώρα και στη μείωση των γνωστικών αντικειμένων και στην κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, στην αλλοίωση της επιστημονικής κατάρτισής μας με την επέκταση των αναθέσεων στα μαθήματα διδασκαλίας, στην ακύρωση των βημάτων που έχουν γίνει στην ειδική αγωγή.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι απόλυτα αδρανές και πλήρως ακινητοποιημένο. Θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει το σκηνικό της αδράνειας, του μακάριου εφησυχασμού και του παραταξιακού μονόλογου. Γιατί όλα αυτά πλήττουν την ίδια την ιδέα της συλλογικότητας.

Σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις του κλάδου μας και του κινήματός μας από τη δεκαετία του 1980 μέχρι την περίοδο της κρίσης η παράταξή μας είχε σημαντική συμμετοχή.

Πίστη μας μια βεβαιότητα: δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ συνδικαλισμός χωρίς θέσεις και αποφάσεις.

Μπορούμε να συμβάλλουμε στο ζωντάνεμα του εκπαιδευτικού μας κινήματος, με τη μετριοπάθεια του λόγου μας και τη σχετικότητα των θέσεών μας, με την κουλτούρα μας του πραγματικού διαλόγου να συνδιαμορφώνουμε και να συνθέτουμε κοινές αποφάσεις με τις άλλες παρατάξεις, όπως κάναμε δεκαετίες και δεκαετίες.

  • Όραμά μας, η μοναδική ομορφιά και η παιδαγωγική αυταξία της μορφωτικής και παιδαγωγικής συλλογικότητάς μας.
  • Δύναμή μας, η θέλησή μας να συνδημιουργούμε μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς το μέλλον μας.

Η Γραμματεία της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)

ΣΤΙΣ  10 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ