Κοζάνη – Κ. Κυτίδης: Ανησυχία για το μέλλον της τηλεθέρμανσης – «Δε βγαίνουν οι χρόνοι για ΣΗΘΥΑ»

20 Οκτωβρίου 2021
15:02

«Δε βγαίνουν οι χρόνοι, για την κατασκευή του έργου και τη λειτουργία της μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α) στον ΑΗΣ Καρδιάς, μέχρι τα τέλη του 2023», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Κώστας Κυτίδης, εκφράζοντας την αγωνία και τον προβληματισμό του, για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των τριών Δήμων και της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης της περιοχής, υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις στο έργο κατασκευής της μονάδας συμπαραγωγής που θα συνδέσει μεταξύ τους τις τρεις τηλεθερμάνσεις -Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου- το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ και θα ανέλθει στα 99,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Κυτίδης ανέφερε ότι «οι τεχνικοί της τηλεθέρμανσης, αλλά και σχετικές μελέτες, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς, εκτιμούν ότι θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος για την παροχή τηλεθέρμανσης από την μονάδα συμπαραγωγής στον ΑΗΣ Καρδιάς», υπογραμμίζοντας ότι «σε μία τέτοια περίπτωση, θα χρειασθεί παράταση της λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, από όπου τροφοδοτείται σήμερα η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έκανε λόγο για πολιτικές αποφάσεις που θα πρέπει να υπάρξουν κατά το μεταβατικό διάστημα λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη και ομολόγησε ότι «αυτό που ανησυχεί κατά τη φετινή χρονιά τη δημοτική αρχή, είναι το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα σε κάποια από τις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου όπως συνέβη πέρυσι», με αποτέλεσμα να καίει πετρέλαιο η τηλεθέρμανση για να μπορέσει να λειτουργήσει, κάτι που ανέβασε  ιδιαίτερα το  λειτουργικό κόστος, στη δημοτική επιχείρηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

20 σχόλια

  • Ευτυχως βγηκε και τα ειπε ο προεδρος.

    Τα προβληματα ειναι πολλα στο θεμα τηλεθερμανση, να ναι καλα οι απο πανω με την απολιγνιτοποιηση.

    Η ΔΕΗ αποχαιρεταει και δε δινει δεκαρα για το τι θα απογινει η τηλεθερμανση στον τοπο μας…

  • Μπορεί να δουλεύει ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ΔΕΗ μόνο για την τηλεθέρμανση . Πρώτα δουλεύει για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που να μπορεί να το πουλήσει στις δημοπρασίες , αλλιώς κ. Κυτιδη δεν μπορεί να λειτουργούν οι μονάδες για να πάρουν παράταση .

    • Καλά θα κάνεις κ. πρόεδρε να φροντίζεις για την λειτουργία της υπάρχουσας τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη για τα ..άλλα άλλοι είναι αρμόδιοι!!

  • Συνυπεύθυνοι και η προηγούμενη και η νυν Διοίκηση της επιχειρησης,γιατί τίποτα δεν έκαναν για να λύσουν τα προβλήματα της ΤΘ ούτε φρόντισαν να θωρακίσουν την επιχείρηση απέναντι στη ΔΕΗ
    Για το λόγο αυτό καλά θα κάνουν να μην μιλούν.

    • Πως να την θωρακίσουν , διάβασες την μεταξύ τους σύμβαση ; Αν δουλεύουν οι μονάδες ….τότε θα δίνουν και στην τηλεθέρμανση ,και όχι να δουλεύουν για την τηλεθέρμανση .

  • Δεν βγαίνουν οι χρόνοι και χαζά..
    Δεν θέλουμε τηλεθέρμανση ρε,ούτε δουλειές,δεν θέλουμε τίποτα,θα βάλουμε κοτούλες και κηπακο στις ταράτσες και θα χαιρετάμε τα παιδιά μας που θα φεύγουν από τον καθαρό αέρα για τα εργοστάσια της που θα καίνε κάρβουνο.

    ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ?

    • Πολύ σωστά το είπες. ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ;;
      Ο κόσμος ψήφισε το κόμμα που είναι υπεύθυνο για τη φτωχοποίηση της χώρας και την εφαρμογή των μνημονίων .

      Αφού έφαγε το παραμύθι για το Μάτι, που βασικό του υπεύθυνο αναβάθμισε ο Μητσοτάκης και που τώρα τον τρέχουν στα δικαστήρια, και αφού τσίμπησε με το Μακεδονικό, γύρισε την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα λουζόμαστε όλοι τις συνέπειες.

      Κάψανε την τη μισή Εύβοια και δεν άνοιξε ρουθούνι, κατάργηση οχταώρου, κλείσιμο νοσοκομείων, κλείσιμο σχολικών τμημάτων, η ανεργία στα ύψη, προσλήψεις μόνο σε αστυνομικούς(η πιο εύκολη δεξαμενή ψηφοφόρων), ξεπούλημα ΔΕΗ, ξεπούλημα των δασών και των χωραφιών για να γίνει η χώρα η μπαταρία της Ευρώπης και πόσα άλλα που θα πάρει μια σελίδα αν αναφερθούν.

      Κι αντί ο κόσμος να βάλει μυαλό, αυτός εκεί και ακόμα χειρότερα το γυρίζει ακόμα πιο ακροδεξιά. Ρε χρόνια μαύρα που έρχονται…

      • Ο Τσίπρας και το τσίρκο του παρέλαβαν την ΔΕΗ με 400 Εκκ κέρδή και κατάφεραν σε 4 χρόνια να την κάνουν ζημιογόνα 900 εκκ ,έλλειμα 1,3 δις ,αυτό είναι ρεκόρ ανικανότητας.
        Αυτά θα πληρώσει η περιοχή,εκτός αν τα έμισθα του Τσίπρα βρουν κάποιο καινούριο λεφτόδενρρο

      • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας έχουν ξεπουλήσει τα πάντα σε αυτήν την χώρα δν έχουν προσφέρει τπτ σε δημόσιους κλάδους παιδεία, νοσοκομεία κ αντί ο κόσμος να ξεσηκωθεί το μόνο που κάνουν είναι ο ένας να ρίχνει την ευθύνη κ το μπαλάκι στον άλλον έφτασαν στο σημείο να λένε α εσύ δεητζης είσαι η δημόσιος υπάλληλος άρα δν έχεις ανάγκη χάσε την δουλειά σου ,α είσαι δάσκαλος δν προσφέρεις τπτ χάσε την δουλειά σου,α είσαι αγρότης δν έχεις ανάγκη κάθεσαι κ παίρνεις επιδοτήσεις, έλεος μια φορά δλδ ας δούμε το κοινό συμφέρον όλων μας πια,ας ξεσηκωθούμε μια φορά όλοι για όλους μας για το καλό της χώρας μας για το καλό των παιδιών μας,το μέλλον τους αβέβαιο πλέον.

  • σε δυο χρονια θα εισαι παρελθον εκτος εαν φυγεις νωριτερα απο μονος σου που ειναι και το καλυτερο να δωσεις τη θεση σε εναν νεοτερο

  • Γιατί να μην γίνει συζήτηση για καινούριο δίκτυο φυσικού αερίου ,με δεδομένα το σταμάτημα της καύσης λιγνίτη και την παλαιότητα και την γήρανση του δικτύου της τηλεθέρμανσης με τα καθημερινά προβλήματα διαρροών?

    • Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα ορυκτά καύσιμα που παράγουν ρύπους(κάρβουνο,φυσικό αέριο),οπότε έχει και αυτό πρόστιμο…

  • Τελικά μάγκες του δήμου, σας εξήγησαν τι παίζει με το γράμμα Σ; Δηλαδή δεν σκέφτηκες ποτέ κανένας σας ότι πρέπει κάποτε αυτό το έρμο το δίκτυο να το συντηρήσουμε; Γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει συντήρηση του δικτύου; Η τηλεθέρμανση άσχετα με το αν λειτουργεί με τη ΔΕΗ η οχι, δεν είναι πλέον λειτουργική ρε φίλε, γιατί χρειάζεται συντήρηση. Κάθε μέρα θα τινάζει καπου το δίκτυο. Λοιπόν βρείτε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να δώσετε στο κόσμο την έξυπνη σόμπα και μια κουβέρτα δώρο γιατί το χειμώνα θα το δαγκωσουμε με εσάς που μπλέξαμε.
    Πες το αφεντικού σου αυτό για το ΕΣΠΑ κυτιδη. Μην ξεχάσεις.

  • Γιατί τσιριζετε ωρε γκουγκουνια, ποντιουλια και κοζανιτουλια μπρε μπρε μπρε;;;;70 βάλε χρόνια τους ψηφίζετε μαζί

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.