Για την Φ. Γεννηματά – Από τα παιδιά καταλαβαίνεις πράγματα για τους γονείς (Γράφει ο Δημήτρης Κοεμτζόπουλος)

27 Οκτωβρίου 2021
23:02

 


Είχα την τιμή να γνωρίσω τη Φώφη Γεννηματά σχετικά πρόσφατα όταν το καλοκαίρι του 2020 επισκέφθηκε την Κοζάνη. Η συνάντηση έγινε στο Κοβεντάρειο και παρευρέθηκα ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου μαζί με άλλους φορείς για να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως συνδύαζε την ζεστασιά με την αποφασιστικότητα. Μας έκανε να αισθανθούμε άνετα προς όφελος τελικά του διαλόγου που αναπτύχθηκε. Απλός άνθρωπος και θετικός. Κληρονομικό χάρισμα σκέφτηκα φέρνοντας στο μυαλό τον αείμνηστο πατέρα της.

Παρακολουθώντας απόψε τα δελτία ειδήσεων διαπίστωσα το σθένος και το επίπεδο ανθρωπιάς των παιδιών της. Από τα παιδιά καταλαβαίνεις πράγματα για τους γονείς. Σπάνια λανθάνει αυτός ο κανόνας. Οφείλω να πω ότι πέρα από τη συγκίνηση ένιωσα μια παράξενη ικανοποίηση. Αν ισχύει ότι οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας, τότε σήμερα μέσα στη μαυρίλα του πένθους κάτι έλαμψε. Δε φάνηκε να είναι μια προσχηματική κατάπαυση των πυρρών. Η θλίψη ήταν ειλικρινής. Το ίδιο και η αναγνώριση στην προσφορά και το ήθος της. Τα λόγια δεν ήταν ξύλινα αλλά ανθρώπινα.

Η Φώφη Γεννηματά κράτησε ενωμένο τον πολιτικό φορέα που υπηρέτησε στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του. Στο θάνατό της ένωσε και τους πολιτικούς αντιπάλους σε ένα σώμα. Το όνομα Γεννηματά θα φέρνει για πάντα θετικούς συνειρμούς στο μυαλό των Ελλήνων.

Δημήτρης Κοεμτζόπουλος
Πρόεδρος ΟΕΕ Δυτικής Μακεδονίας
Αντιδήμαρχος Κοζάνης

5 σχόλια

  • Ανοησίες.. τα παιδιά είναι το περιβάλλον, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι γονεις και κυρίως η μοναδική τους προσωπικότητα η οποία συνήθως δεν έχει καμία ομοιότητα με των γονέων, απλά σε νεαρή ηλικία μιμούνται ως ένα βαθμό τους γονείς τους.. Μην γράφεις μόνο για να γράψεις..

    • Ακριβώς. Και καλά θα κάνουν οι γονείς και το περιβάλλον να μην τα χρησιμοποιεί και να μην τα χειραγωγεί για να γίνουν πολιτικοί με τέτοιες ευκαιρίες. Άιντε, δεν ήθελα να σχολιάσω, αλλά εντάξει τώρα…

  • Για τα μαύρα χάλια της Κοζάνης την ανεργία τα βοσκοτόπια που ξεπουλάτε στο δημοτικό συμβούλιο για τα φωτοβολταϊκά έχεις να μας πεις κάτι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.