Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, στις 19/11 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Βοΐου. Η προμήθεια αφορά σε υπαίθρια όργανα γυμναστικής, υπόγειους κάδους συλλογής απορριμάτων, αστικό εξοπλισμό καθώς και σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνολικού προϋπολογισμού 219.604. Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία στους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου Βοΐου, για την υπαίθρια εκγύμναση των πολιτών. Συγκεκριμένα, τα υπαίθρια όργανα θα τοποθετηθούν στις εξής περιοχές: Πάρκο Εισόδου Σιάτιστας (Αγ.Νικάνορα), Πάρκο Νίκης στη Σιάτιστα, Πάρκο στην είσοδο Νεάπολης δίπλα στη ΔΕΥΑΒ, Πάρκο Γαλατινής. Συνολικά θα αποκτηθούν 28 όργανα.

Επίσης θα αποκτηθεί σύστημα υπογείων κάδων συλλογής απορριμάτων. Το σύστημα θα τοποθετηθεί στην περιοχή της διοργάνωσης του παζαριού στη Δ.Ε. Νεάπολης (κεντρική πλατεία Νεάπολης). Με το σύστημα αυτό απλά και διακριτικά εξαφανίζονται οι υπάρχοντες κάδοι κάτω από το έδαφος και πολλαπλασιάζεται  χωρητικότητά τους με τη λειτουργία της διαβαθμισμένης συμπίεσης. Στο σύστημα αυτό τοποθετούνται εντός του εδάφους δύο κοινοί κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων, χωρητικότητας 1100 λίτρων ο καθένας, ένας με σύμμεικτα απορρίμματα και ένας με ανακυκλώσιμα. Πέραν της υπόγειας τοποθέτησης των υφιστάμενων κάδων στο έδαφος, το παραπάνω σύστημα συμπεριλαμβάνει και συμπιεστές απορριμμάτων, οι οποίοι λειτουργούν εντός των κοινών κάδων και υπόγεια, με αποτέλεσμα ο κάθε κάδος τελικά να μπορεί να δέχεται απορρίμματα έως δεκαπλάσιου όγκου.

Επίσης, ο αστικός εξοπλισμός, που θα προμηθευτεί ο Δήμος Βοΐου αφορά (35 παγκάκια, 30 τραπεζόπαγκοι, 35 κάδοι μικροαπορριμμάτων, 40 ζαρτινιέρες). Ο εξοπλισμός αυτός θα τοποθετηθεί σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βοΐου, ώστε να αναβαθμιστούν τόσο από αισθητικής, όσο και από χρηστικής άποψης. Στόχος είναι η βελτίωση των αστικών υποδομών και δη των κοινόχρηστων χώρων, που συμβάλλουν σημαντικά στον καθορισμό του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων και παράλληλα συνεισφέρουν στην αισθητική
αναβάθμιση των περιοχών αυτών.

Τέλος ο Δήμος Βοΐου θα προμηθευτεί δύο σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλής εξόδου καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης, διασύνδεσης και προβολής τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατάλληλου λογισμικού διαχείρισης σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Οι σταθμοί φόρτισης θα τοποθετηθούν α) στον χώρο στάθμευσης στη Δ.Ε. Σιάτιστας, έναντι Δημαρχείου και β) στον δρόμο εισόδου στη Νεάπολη από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Νεάπολης. Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εξασφαλίσουν στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που
κινούνται στο Δήμο Βοΐου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, τις απαραίτητες υποδομές για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών τους οχημάτων, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας έτσι την κυκλοφορία ολοένα και περισσότερων αθόρυβων αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, ούτως ώστε να μειωθούν οι ατμοσφαιρικοί  ρύποι και ο θόρυβος από την κυκλοφορία αυτοκινήτων και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης.

Φορέας χρηματοδότησης  είναι το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  για το ποσό των 174.708,80€ κι ο Δήμος Βοϊου από ιδίους πόρους για το ποσό των 44.896,00€.

kozan.gr

Στους παρακάτω πίνακες αναγράφεται ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του εξοπλισμού που θα αποκτηθεί