Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών/ τριών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Κοζάνης με θέμα: «Η επίδραση των επαγγελμάτων στην επανάσταση του 1821

22 Νοεμβρίου 2021
17:20

Σας προσκαλούμε στην έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών/ τριών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Κοζάνης με θέμα: «Η επίδραση Των επαγγελμάτων στην επανάσταση του 1821» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22- 26 Νοεμβρίου 2021 και θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης τις ώρες λειτουργίας της.

 

Τα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών του 1821 είναι γνωστά σε όλους μας. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά των πρωταγωνιστών της εποχής. Οι ήρωες του 1821 ήταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, πριν ξεσπάσει η ελληνική επανάσταση.

Πώς κατάφεραν αυτοί οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν ολόκληρη αυτοκρατορία; Εκτός από την αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία η μάχη με τον κατακτητή απαιτούσε πολεμικές δεξιότητες. Πώς οι άνθρωποι αυτοί τις ανέπτυξαν; Μήπως και τα καθημερινά επαγγέλματα συνέβαλαν σ’ αυτές;

Η έκθεση των μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Κοζάνης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στόχο έχει μέσα από μια καλλιτεχνική και σε καμία περίπτωση ιστορική «ματιά» να προβληματίσει για τον πιθανό συσχετισμό των δεξιοτήτων που καλλιέργησαν οι αγωνιστές του 1821 μέσα από τα επαγγέλματά τους και πώς αυτές αξιοποιήθηκαν στον αγώνα .

Επιχειρείται μέσα απ’ αυτόν τον συσχετισμό η ανάδειξη διαχρονικά της σημασίας που έχουν οι επαγγελματικές δεξιότητες στη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας και του καθοριστικού ρόλου της επαγγελματικής εκπαίδευσης που αποτελεί το βασικό σκοπό του σχολείου μας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.