Συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στην πανελλαδική συγκέντρωση ομοσπονδιών και σωματείων που θα γίνει την Δευτέρα 29/11 στο Υπουργείο Οικονομικών

24 Νοεμβρίου 2021
09:44
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι,
Το 2020 τον Οκτώβρη σε εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ η κυβέρνηση έδωσε στους συνταξιούχους τις περικοπές του ενδεκάμηνου (ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2015-ΜΑΙΟΣ ΤΟΥ 2016) που είχαν επιβληθεί με τους Νόμους 4051 και 4093 του 2012, από την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Έδωσε πίσω τις περικοπές μετά από 5 χρόνια χωρίς τόκο. Έδωσε 700 περίπου εκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον σκοπό από τα 971 εκατομμύρια που μας στέρησαν από την κατάργηση της 13ης σύνταξης.

Το 2013 με τον νόμο 4172/13 άρθρο 60 παράγραφος 5 προβλέφθηκε: «Στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 8 διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή 20% στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά».

Επειδή όμως τους κάθισε στο στομάχι να επιστρέψουν τόσα λεφτά στους «Άμοιρους» συνταξιούχους κάθισαν και σκέφτηκαν πως να μας πάρουν τα μισά πίσω.

Νομοθέτησαν το 2020 ειδική διάταξη στον νόμο 4734/2020 (άρθρο 33 παράγραφος 1 και 2) με την οποία τις περικοπές που μας έδωσαν πίσω ψήφισαν να ενταχτούν και να προστεθούν στα εισοδήματα των ετών που ανάγονται για να μας: ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΙΣΩ.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (ΚΑΤΩ ΤΩΝ 450€) ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 250€!!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ 971.000.000 ΤΗΣ 13ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ.

Συνάδελφοι,

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ;

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας θα συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση ομοσπονδιών και σωματείων που θα γίνει την Δευτέρα 29/11/2021 στο Υπουργείο Οικονομικών για να απαιτήσουμε αφού δεν μας έδωσαν τα αναδρομικά έντοκα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Συνάδελφοι,
Αφού από το βήμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε το τέλος των λιγνιτικών μονάδων.

Αφού στην BILD σε συνέντευξη του χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας είναι καιρός να αλλάξουν Επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έρχεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου να βάλει τέλος στους ονειροπόλους ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ η Νο 5 ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και η Νο 5 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ τουλάχιστον για μια Δεκαετία ακόμη.

Υπέρμαχος της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ κλείνει μονάδες, αλλά παράλληλα κλείνει το μάτι ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της εξάρτησης και της διαπλοκής.

Η βίαιη και αυταρχική μετάβαση στην μετά λιγνιτική εποχή γίνεται απρογραμμάτιστα χωρίς εναλλακτικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και μοιραία οδηγεί την Δυτική Μακεδονία σε μια άνευ προηγούμενου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Τα ιδιωτικά συμφέροντα γίνονται παράγοντες και ρυθμιστές της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας.

Η «ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» είναι στάχτη στα μάτια των κατοίκων της περιοχής μας.
Είναι η «ΦΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ».

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΥΠΕΝ δεν δημιουργούν ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή.
Έρχεται να ανακοινώσει ότι συμβάλει στην σωτηρία του πλανήτη.

Δεν μας λέει όμως για το ΜΕΛΛΟΝ των επόμενων γενεών σε μια περιφέρεια χωρίς προοπτική και ανάπτυξη.

Το ιδεολογικό υπόβαθρο της παράταξης που υποτίθεται ότι εκφράζει και υπηρετεί απέχει πολύ από τον ιδρυτή της.

Ο ένας έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην πρώτη μονάδα του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ δίνοντας ηλεκτρική ενέργεια και ανάπτυξη στην περιοχή και στην χώρα μας.

Ο Μητσοτάκης έρχεται να βάλει την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην κοινωνία και στην οικονομία μιας δοκιμαζόμενης περιοχής.

Όσοι συμφωνούν ας παραβρεθούν και να τον χειροκροτήσουν.

Εμείς θα είμαστε με αυτούς που θα είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Όχι από ιδεολογία αλλά από αγωνία για το μέλλον του τόπου μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.