Συνδικάτο Οικοδόμων: Οργανώνουμε την διαμαρτυρία μας με αφορμή την έλευση του Πρωθυπουργού – Να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν ανεχόμαστε να ζούμε εξαθλιωμένοι με ψίχουλα και μισή ζωή

24 Νοεμβρίου 2021
10:50

 

 

Μέρα με την μέρα όσο εξελίσσετε η απολιγνιτοποίηση και η πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα οι χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που σιγά σιγά αφαιρούνται και άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Δεν τους έφταναν αυτά που μας αφαίρεσαν  τα χρόνια των μνημονίων τόσο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα συνεχίζουν ακάθεκτοι να λεηλατούν τις ζωές και τα δικαιώματα μας. Εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και την πανδημία για να περάσουν μέτρα που συρρικνώνουν το εισόδημα μας, με μειώσεις στους μισθούς με αυξήσεις σε φόρους εμμέσους και άμεσους κοκ. Μια μερίδα μεγαλοεργοδοτών συγκεντρώνει τεράστια κέρδη και εμείς είμαστε καταδικασμένοι να δουλεύουμε με ατομικές συμβάσεις και χαμηλούς μισθούς, μεγαλώνει η εντατικοποίηση της εργασίας, η επέκταση του ωραρίου στον κλάδο των κατασκευών

Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν μιλάνε για αύξηση των θέσεων  εργασίας στην περιοχή, οι συνάδελφοι ξέρουν πολύ καλά στα εργοτάξια της περιοχής ότι σήμερα είσαι εργαζόμενος αλλά αύριο δεν είσαι! καθώς οι όποιες θέσεις ανοίγουν σήμερα έχουν μικρή διάρκεια και άσχημους όρους εργασίας. Η μετανάστευση στον κλάδο των κατασκευών μαρτυράει τις ψεύτικες υποσχέσεις για σταθερές θέσεις εργασίας.

Όποιος δεν βιώνει αυτή την κατάσταση βρίσκεται στις λίστες αναμονής της ανεργίας για κανά πρόγραμμα μπας και βγει ο βαρύς χειμώνας. Άλλοι συνάδελφοι κυνηγάνε με το τουφέκι το μεροκάματο μπας και συμπληρώσουν τα ένσημα για να βγουν στην σύνταξη

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις στους χώρους δουλειάς ήρθε και η εφαρμογή του εκτρώματος Χατζηδάκη να απογειώσει την εργοδοτική ασυδοσία, πιο πρόσφατο παράδειγμα η κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία των εργαζομένων που ανοίγει τις ορέξεις για να μας ξεζουμίσουν με τις υπερωρίες.

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα τιμολόγια του ρεύματος, οι αυξήσεις στην θέρμανση, γονατίζει εμάς και τις οικογένειες μας. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, μόνο μέσα από την οργάνωση της πάλης και του αγώνα μπορούν να πετύχουμε νίκες για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους:

 

  • Να μην κλείσουν οι μονάδες και ορυχεία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ .Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, από την πανδημία και για την προστασία από τα «ατυχήματα» και τους άλλους επαγγελματικούς κινδύνους.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
  • Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς

 

Ως Συνδικάτο απαιτούμε τώρα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα , την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων», επαναφορά των τριετιών κοκ.

 

Δεν σταματάμε εδώ, προετοιμάζουμε νέα απεργιακή απάντηση, ο αγώνας συνεχίζεται για να μην περάσει πουθενά ο νόμος Χατζηδάκη που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ πάνω στο μαδέρι και μάλιστα τσάμπα, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ξεκούραση, να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τις οικογένειές μας αφού επιδιώκουν ακόμη και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την χαμοζωή που μας προσφέρουν.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

24.11.2021

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.