Δ. Μακεδονία: 515 άτομα έκαναν σε μία ημέρα για πρώτη φορά το εμβόλιο κατά του SARS-CοV-2

25 Νοεμβρίου 2021
11:09

Στους 2.408 ανήλθαν χθες, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, συνολικά οι εμβολιασμοί κατά του SARS-CοV-2 σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. 515 άτομα έκαναν το εμβόλιο για πρώτη φορά, 269 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό με τη 2η δόση και 1.624 έκαναν την αναμνηστική 3η δόση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, έκαναν για πρώτη φορά εμβόλιο χθες 302 άτομα, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας 124, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς 59 και στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών 30 άτομα.

Συνεχίζει όμως να παραμένει χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για τον SARS-CοV-2 σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, όπου παρά την αυξητική τάση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των ατόμων που κάνουν την 1η δόση των εμβολίων, το ποσοστό κάλυψης σε όλη την Περιφέρεια φθάνει μόλις στο 52,97% του πληθυσμού.

Το χαμηλότερο ποσοστό το έχει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου έχει πλήρως εμβολιαστεί το 51,93% του πληθυσμού, ενώ το υψηλότερο το έχει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με 59,05%. Ακολουθούν η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με 56,10% και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με 54,62%.

Μέχρι και χθες, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά 8.170 άτομα, εκ των οποίων τα 4.140 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 1.791 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα 1.497 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα 742 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Από τις αρχές του μήνα μέχρι και χθες εμβολιάστηκαν με την 3η δόση 21.095 άτομα, εκ των οποίων τα 10.078 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 4.526 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα 3.947 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα 2.544 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Παράλληλα, στη διάρκεια του Νοεμβρίου έχουν νοσήσει 5.936 άτομα, εκ των οποίων τα 3.807 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 748 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα 765 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα 616 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Συνοπτικά η εικόνα των εμβολιασμών για τον SARS-CοV-2 σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία έχει ως εξής:

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

4 σχόλια

  • Καλά κάνανε αλλά και το να μας βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι για 3η δόση ενώ έχουμε φουλ αντισώματα είναι ανήκουστο. Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους έληξαν αλλά κ άλλοι οι οποίοι τα διατηρούν σε υψηλοτατο ποσοστό. Τι νόημα έχει ο εμβολιασμός ; κι ομως πρέπει να τον κάνουμε για τη λήξη του πιστοποιητικόυ κι όχι γιατί το χρειαζόμαστε βιολογικά. Ελλάς το μεγαλείο σου. Κυβέρνηση αριστων κατά τα άλλα…!

    • Δεν ξέρεις καν αν έχεις αναπτυξει αντισωματα κ ποσα κ ποια ακριβως ειναι αυτα που μπορει να σε προστατέψουν ουτε καν αυτοί που νόσησν κιολας διότι τα τεστ αντισωματων που γίνονται δεν δινουν ακριβείς πληροφορίες, αυτο πλέον είναι ξεκαθαρο οπότε καλου κακκου κανε κ την τριτη δόση ποτε δεν ξέρεις

  • οχι ρε κριμα, δεν θα μεινουν αλλα τσιπακια για να φτιαξουν καινουρια κινητα, υπολογιστες και αυτοκινητα.

    εγω ηδη εβαλα μεσα μου 2 τσιπακια τον Μαϊο, αλλα μαλλον χαλασμενα ηταν, δεν δουλευουν με τιποτα, προσπαθησα τα παντα τοσους μηνες για να ενεργοποιησω

    την αλλη εβδομαδα θα κανω τριτη δοση, θα ζητησω αυτη την φορα εμβολιο με το 666 μεσα,ετσι για ποικιλια, να δω μηπως πιασει αυτο

    και υπαρχουν καποιοι που τα πιστευουν αυτα… και ψηφιζουν, και οδηγουν και και και…

    ουτε ο κορονοϊος μας γλυτωνει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.