Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

29 Νοεμβρίου 2021
11:34

 

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» συγχαίρει θερμά τις καθηγήτριες Παπάζογλου Νικολέτα (στη Διεύθυνση) και Ντουσιοπούλου Αντιγόνη (στο Πιάνο) και τις μαθήτριες που απαρτίζουν τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου, οι οποίες παρουσίασαν το αφιέρωμα «Μορφές, Γραφές και Ήχοι στο δρόμο για την ελευθερία…», το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχοντας στο Διήμερο Εορταστικών Εκδηλώσεων του ΥΠΑΙΘ για την Επέτειο της Συμπλήρωσης των Διακοσίων Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι καθηγήτριες και οι μαθήτριες παρουσίασαν ένα σύμπλεγμα μουσικής λόγου και εικόνας με στιγμές από την Ελληνική Επανάσταση δίνοντας με την παρουσία και την ερμηνεία τους το δικό τους στίγμα στον Εορτασμό.

Για την παρουσία αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αξέχαστη εμπειρία συνέβαλαν καθοριστικά και τους αποστέλλονται θερμές ευχαριστίες:

Οι καθηγήτριες Παπάζογλου Νικολέτα (στη Διεύθυνση της Χορωδίας) και Ντουσιοπούλου Αντιγόνη (στο πιάνο) με την επίμονη και ακούραστη προσπάθειά τους μαζί με τα παιδιά στη διάρκεια των προβών

Ο καθηγητής Κουτσονίκας Δημήτριος στην επιλογή των κειμένων

Οι καθηγητές/τριες Σκηπητάρης Γεώργιος, Τζώνου Ελισσάβετ, Παπά Τατιάνα και Παπαμηνάς Θεμιστοκλής για την επιμέλεια της οπτικοακουστικής παρουσίασης «Ο λόγος του Κολοκοτρώνη προς τους νέους στην Πνύκα»

Ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής και ο Δήμος Βοΐου με την κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης του Μουσικού Συνόλου της Χορωδίας και των συνοδών καθηγητριών στην Αθήνα

Ο Μεγάλος Ευεργέτης του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου με την κάλυψη μέρους της διαμονής των μαθητών και καθηγητριών κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μιχάλης Γκουτζιαμάνης με την ευγενική μεσολάβηση του οποίου παραχωρήθηκαν οι υπέροχες παραδοσιακές στολές που φόρεσαν οι μαθήτριες στην εκδήλωση

Ο Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος» με την δωρεάν παραχώρηση των παραδοσιακών στολών

Η κ. Μαριάνθη Σαμαρά, απερχόμενη ταμίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, με την παραχώρηση τριών ιδιόκτητων και χειροποίητων στολών για τις μαθήτριες και με την επιμέλεια των δοκιμών τους.

Η προσφορά όλων για την πραγματοποίηση της συμμετοχής είναι πολύ σημαντική και απέδειξε την ενότητα και συνεργασία τόσο των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους όσο και με τις τοπικές αρχές για την πραγματοποίηση ενός τόσο ωραίου εγχειρήματος σε συνθήκες δύσκολες όπως αυτές που ισχύουν την τρέχουσα περίοδο.

Ας αποτελέσει αυτή η συμμετοχή την αρχή για νέες καλλιτεχνικές δράσεις με υψηλούς και ωραίους στόχους!

Η εκδήλωση θα προβληθεί στο προσεχές διάστημα από την ΕΡΤ. Θα σας ενημερώσουμε για το χρόνο της προβολής.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.