Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μετά από δύο χρόνια όλα δείχνουν πως θα μπορέσουμε να “ξεκλέψουμε” μερικές ημέρες – Η ομάδα του travelmind.gr, μας προτείνει 5 προορισμούς

29 Νοεμβρίου 2021
11:48
Κανένα σχόλιο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μετά από δύο χρόνια όλα δείχνουν πως θα μπορέσουμε να ξεκλέψουμε μερικές ημέρες για να απολαύσουμε τα υπέροχα χιονισμένα τοπία που προσφέρει η χώρα μας. Φυσικά, πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας ώστε να παραμένουμε ασφαλής. Η ομάδα του travelmind.gr, μας προτείνει 5 προορισμούς που μπορούμε να ταξιδέψουμε την περίοδο Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα..

Πήλιο

Το “Βουνό των Κενταύρων” είναι η πρώτη μας επιλογή. Το Πήλιο είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες αφού κάθε χωριουδάκι έχει τεράστιες πλατείες ώστε να παίξουν τα παιδιά (συνήθως μακριά από τον κεντρικό δρόμο) και να πιουν το τσιπουράκι τους οι γονείς. Καλά κρυμμένα χωριουδάκια όπως οι Πινακάτες είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν απλά να ηρεμήσουν. Για τους νεότερους σε ηλικία, θα προτείναμε να αποφύγουν την διαμονή στο Πήλιο και να επιλέξουν τον Βόλο. Οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες και υπάρχουν περισσότερες επιλογές για νυχτερινη διασκεδαση ή μια εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως το Πήλιο είναι πολύ κοντά και μπορείτε σε μισή ώρα να απολαμβάνετε φρέσκο κρασί και σπετζοφάι σε κάποια άκρως παραδοσιακή ταβέρνα.

Αράχωβα

Η “Μυκονος του χειμώνα” από την άλλη μεριά είναι η Top επιλογή για όσους θέλουν ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωϊ. Αρκετά μπαράκια, πολλά events, αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες συνδυάζονται αρμονικά και εξασφαλίζουν πως δεν θα πάει ούτε μία στιγμή από τις διακοπές σας χαμένη. Τα πετρόχτιστα σπίτια με τις παραδοσιακές αυλές, η ηρεμία της εξοχής και ο καθαρός αέρας του βουνού θα σας κάνουν να νιώσετε πως σίγουρα έχετε κάνει την σωστή επιλογή για τις διακοπές σας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό τυρί της Αράχωβας, την φορμαέλα. Προτείνουμε να την συνδυάσετε με κουρκούτι, κρεμμύδι, ζυμωτό ψωμί και φυσικά ούζο ή φρέσκο κρασί!

Ελάτη και Περτούλι

Μόλις στα 32 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, αλλά και σε ύψος 920 μέτρων βρίσκεται η πανέμορφη Ελάτη. Πρόκειται για είναι από τους καλύτερους προορισμούς για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με διάφορες δραστηριότητες. Στο Περτούλι υπάρχει ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο, ενώ μπορείτε να κάνετε βόλτες με άλογα, πεζοπορία στο δάσος και βόλτες με μηχανές στα μονοπάτια του βουνού. Πολύ κοντά στην Ελάτη βρίσκεται η Πύλη Τρικάλων με το ξακουστό γεφύρι της, η Παλαιοκαρυά με τον σπάνιας ομορφιάς καταρράκτη της. Αξίζει φυσικά να επισκεφθείτε και το Νεραϊδοχώρι. Θα νιώσετε σα να βρίσκεστε στις Ελβετικές Άλπεις.

Καστοριά

Σίγουρα ένας προορισμός που δεν είναι τόσο δημοφιλής για διακοπές και ειδικά την εορταστική περίοδο. Η Καστοριά είναι μεν μία πόλη μοναδικής ομορφιάς, όμως για να την απολαύσετε στο 100% θα πρέπει να γνωρίζετε και τα μυστικά της. Μία βόλτα στο Ντόλτσο θα σας αποκαλύψει πολλά από αυτά. Τα αρχοντικά μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, με την φρουριακή εξωτερική όψη και την εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Η αρμιά, το μάκαλο, το γριβάδι, το πρίκί και η τούρνα θα κάνουν τον ουρανίσκο σας να σας ευχαριστεί για καιρό για αυτό το ταξίδι. Και φυσικά μην ξεχνάμε τα Ραγκουτσάρια. Μία γιορτή που είναι κάτι ανάμεσα σε καρναβάλι, διονυσιακό γλέντι και Octoberfest αλλά με κρασί!!!

Ονειρούπολη Δράμας

Για το τέλος αφήσαμε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τους μικρούς μας φίλους. Η Ονειρούπολη Δράμας μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο πάρκο, με συναυλίες, δράσεις για παιδιά και πολλές πολλές εκπλήξεις. Όπως έχει ανακοινωθεί, για φέτος το χωριό του Αη-Βασίλη με τις νεράιδες, τα ξωτικά, τους τάρανδους και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα λειτουργεί από 5 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου. Εκτός αν ο covid έχει διαφορετικά σχέδια και τελικά ακυρωθεί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.