Από τον Ιανουάριο του 2017 θα λειτουργεί στον νέο ανακαινισμένο χώρο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης η Καρδιολογική Κλινική. Στην τελετή των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης και παρέστησαν: Βουλευτές, η ηγεσία της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Βοΐου, ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλογικοτήτων, όπως και πλήθος Πολιτών. Η παρουσία τόσων πολλών συμπολιτών μας στα εγκαίνια και στην εκδήλωση που ακολούθησε, αποδεικνύει την σημασία του έργου και τις προσδοκίες που έχει από αυτό η κοινωνία στο σύνολό της.

Στην εκδήλωση, ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Στυλιανός Λαμπρόπουλος παρουσίασε το σημερινό έργο της Κλινικής και τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. Όπως ιδιαίτερα τόνισε, στόχος είναι η κάλυψη των ασθενών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και η ελαχιστοποίηση των διακομιδών σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών προς τα Τριτοβάθμια Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Πρόκειται για στόχο μακράς πνοής που μπορεί να υλοποιηθεί, με δεδομένη την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύει με απόλυτη προτεραιότητα δραστηριότητες σχετιζόμενες με την Υγεία. Πρόθεση, που απέδειξε έμπρακτα τόσο με την εξολοκλήρου χρηματοδότηση των τεχνικών έργων της ανακαινισμένης πτέρυγας, όσο και με τους πόρους που ήδη έχει δεσμεύσει για την πραγματοποίηση και άλλων σημαντικών επενδύσεων στα δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ο Θεόδωρος Καρυπίδης και η αδελφή του Σοφία, η Βασιλική Λαμπροπούλου και η Πηνελόπη Ζαρμακούπη που διέθεσαν σημαντικά ποσά για ξενοδοχειακό εξοπλισμό και πρόσθετο ιατρικό εξοπλισμό, συνεχιστές μιας παράδοσης που αφήνει σπουδαίες παρακαταθήκες, ανιδιοτελούς και γενναιόδωρης προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, για τις επόμενες γενιές.

Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Νοσοκομείου Κοζάνης, νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Δ/ντή Στυλιανό Λαμπρόπουλο, τους Δωρητές, καθώς επίσης και τους υπόλοιπους συντελεστές (Δήμο Κοζάνης, ΔΕΗ, ΑΝΚΟ, Δημοτικά Σχολεία, Συλλόγους και Ανώνυμους Πολίτες) για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου και την επιτυχημένη εκδήλωση των εγκαινίων.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ