kozan.gr: Το ζήτημα της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας – Οι δηλώσεις τον επικεφαλής των παρατάξεων (Βίντεο)

21 Δεκεμβρίου 2016
17:27
Κανένα σχόλιο

Η τελευταία – εκτός απροόπτου – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για το 2016, διεξάγεται σήμερα στην Κοζάνη, σε ένα καθ’ όλα εορταστικό κλίμα και παρουσία δεκάδων εκπροσώπων φορέων, Αυτοδιοικητικών κ.ά.

Ταυτόχρονα, τη συνεδρίαση απασχολεί εντός ημερησίας διάταξης το ζήτημα της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης, για το οποίο υπήρξε αναλυτική ενημέρωση σε προηγούμενο ρεπορτάζ του kozan.gr (κλικ εδώ), ένα ζήτημα το οποίο «δίχασε» τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις τους καθώς οι μεν θεωρούν πως ήρθε αργά σε μια ήδη «νεκρή» αγορά…. ενώ οι δε ευχαριστούν τους εμπλεκόμενους στα της λειτουργίας του Ταμείου θεωρώντας πως πρόκειται για ένα απαραίτητο εργαλείο που θα βάλει σε ρυθμούς ανάπτυξης τον τόπο.

Με αφορμή την τελευταία για το 2016 αυτή συνεδρίαση, ευχές και μίνι απολογισμό της Αυτοδιοικητικής αυτής χρονιάς, δηλώσεις έκαναν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Δακής, Γ. Ζεμπιλιάδου, ο εκπρόσωπος της παράταξης Μουμουλίδη Σ. Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κωτσίδης. 

«Πρόκειται για την 28η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη φετινή χρονιά. Ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να είναι το ίδιο παραγωγική προς όφελος των πολιτών. Το εορταστικό σημερινό κλίμα της συνεδρίασης δεν είναι κάτι που έγινε γιατί το είχαμε παιδικό απωθημένο αλλά για να αποδείξουμε πως είμαστε όρθιοι… Εύχομαι το νέο έτος να έχει περίσσευμα αισιοδοξίας, κουράγιου κι ελπίδας», η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Κωτσίδη.

Σε λιγότερο αισιόδοξο και… εορταστικό κλίμα οι δηλώσεις του κ. Δακή: «Ευχόμαστε οι μέρες που έρχονται να σηματοδοτήσουν και την αναγέννηση της πατρίδας μας. Τελειώνοντας τη χρονιά, το 2016, όλοι μας βιώνουμε αισθήματα θλίψης και ειδικά η πατρίδα μας. Κυριάρχησαν οι υποσχέσεις, τα παχιά λόγια και η οικονομική καταστροφή…», σχολίασε.

Με κεντρικό θέμα τη λειτουργία του Ταμείου των Επιχειρήσεων ξεκίνησε τις ευχές της η κα Ζεμπιλιάδου: «Λυπούμαστε που έρχεται αργά η χρηματοδότηση ενώ ήδη έχουν κλείσει πάρα πολλές επιχειρήσεις. Θα μπορούσε να λειτουργεί από το 2014», είπε για να στείλει τις ευχές της: «εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου και ελπίζω το 2017 να είναι ελπιδοφόρο και θα είναι μόνο εάν και εφόσον αυτοί που έχουν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους περάσουν στις αποφάσεις κι αφήσουν τα λόγια…».

Τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του για το Ταμείο Επιχειρήσεων εξέφρασε στον αντίποδα ο κ. Σαπαλίδης: «θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε Περιφέρεια, ΑΝΚΟ και όσους ασχολήθηκαν με το ζήτημα του Ταμείου. Θεωρώ ότι το Ταμείο είναι αναγκαίο όσο ποτέ και θα βάλει σε ρυθμούς ανάπτυξης τη Δυτική Μακεδονία», τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr




Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.