Νοσοκομείο της Αυστρίας μας κάνει δωρεά 60 κλίνες, αξίας περίπου 100.00 ευρώ για το Μποδοσάκειο και δεν βρίσκουμε €7000 για να πληρώσουμε τα μεταφορικά (του Γιώργου Πολυχρονίδη)

21 Ιουνίου 2017
17:53

Αγαπητοι φίλοι/ες πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για  60 κλίνες από την Αυστρία για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Δυστυχώς όπως γενικώς συμβαίνει ένα μεγάλο μέρος του δεν περιγράφει τα πράγματα όπως είναι και ελπίζω να το διορθώσουν άμεσα. Ο κύριος που αναφέρονται του ιατρικού χώρου δεν είναι άλλος από τον Professor Γρηγοριάδης Λευτέρης και δεν σχέση με τον κλάδο αυτό. Είναι Πτολεμαϊδιώτης που ζει, διαπρέπει και έχει παρασημοφορηθεί από την Δήμαρχο του Ινσμπρουκ για την συνεισφορά του στον πολιτισμό της πόλης του Ινσμπρουκ αλλά και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και κουλτούρας στην Αυστρία.

Όσο αναφορά τις κλίνες πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι ΔΩΡΕΑ του νοσοκομείου του Hall in Tirol προς το νοσοκομείο μας μετά από μεσολάβηση του Prof. Γρηγοριάδης. Η αξία αγοράς (καινούργιων) είναι περίπου €4.000 η κλίνη (240.000€ σύνολο). Λόγω έκτακτης χορηγίας που έλαβε το νοσοκομείο του Hall θα τις αντικαταστήσουν με καινούργιες ηλεκτρικές, γι αυτό και τις κάνουν Δωρεά. Συνεπώς αν και είναι ελαφρώς μεταχειρισμένες η αξία τους παραμένει μεγάλη.

Εδώ και ένα μήνα προσπαθεί ο Prof. Γρηγοριάδης (παρόλο το μεγάλο της ηλικίας του) να προσφέρει κάτι ακόμα στην γενέτειρα του αλλά όλο εμπόδια βρίσκει. Το νοσοκομείο του Hall δεν πρόκειται να περιμένει πολύ. Εχουν εναλλακτικους προορισμούς για να τα δωρίσουν.

Μήπως η λυση όμως είναι να κινητοποιηθεί ο απλός κόσμος, οι μαθητές, οι νέοι και γενικά οι πολίτες της πόλης και να κάνουν χώρους (έστω και με κουτάκια) για δωρεές στην πλατεία, στα σχολεία, στα μαγαζιά, καφετέριες κλπ και να μαζέψουν αυτό το ποσό; Μισό ευρώ να συνεισφέρει ο καθένας, θα μπορέσουν να έρθουν όλες οι κλίνες άμεσα. Τις χρειάζεται το νοσοκομείο μας και όλοι οι κάτοικοι της Εορδαιας και αξίζει να πούμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Professor Γρηγοριάδης

Με εκτίμηση,
Γιώργος Πολυχρονίδης
Kirchberg in Tirol,Austria

Στην φωτογραφία ο Prof. Γρηγοριάδης την ημέρα που τιμήθηκε από την Δήμαρχο του Ίνσμπρουκ

5 σχόλια

  • δηλαδή επί μήνα ενημερωθήκαν οι τοπικές αρχές και δεν μπορούσαν να βρούνε τα 7000?
    Περίεργο μου ακούγεται!

    • Δεν είναι μονο το ποσό είναι επισης η γραφειοκρατία με τελωνεια κλπ για μια τόσο σημαντική δωρεά. Και το πιο τραγικό, δεν έχει αναφερθει πουθενα το ονομα του Prof. Γρηγοριάδη που έτρεξε και τρέχει ακόμα για αυτήν την δωρεά.

  • Τα κρεβάτια είναι παλαιού τύπου και μεταχειρισμένα. Και απ’ ό,τι έχω μάθει δεν ξεπερνάει η αξία τους τα 20.000 €.

  • προφανώς τα λευκώματα είναι πιο σημαντικά από τα κρεβάτια νοσοκομείων,ο γιαννακίδης άραγε θα πάρει θέση,η αποφεύγει τις έντονες και μεγάλες συγκινήσεις;.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.