Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά ένωσαν  για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και μέσα από μια ομαδική δράση αναδιαμόρφωσαν τον αύλειο χώρο του 17ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Η ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδιά και έργο στην τοπική κοινωνία, να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας, μας οδήγησαν να φτιάξουμε για το σχολείο ένα νέο αύλειο χώρο .

Έτσι λοιπόν, ζωγραφίσαμε επιδαπέδια και επιτοίχια παιχνίδια όπου τα παιδιά θα αλληλεπιδρούν, θα συνεργάζονται, θα επικοινωνούν, θα αναπτύσσουν στρατηγικές, θα γυμνάζονται κ.α. προάγοντας διάφορα είδη νοημοσύνης όπως τη λογικομαθηματική, γλωσσική, κιναισθητική, χωροταξική και διαπροσωπική.

Όπως αναφέρει το νέο αναλυτικό πρόγραμμα για το Νηπιαγωγείο (2011):

 «Η γνώση οικοδομείται μέσα από την αλληλεπίδραση με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον […] Το παιχνίδι θεωρείται η κυρίαρχη δραστηριότητα για την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο […] Η συνεργασία με την οικογένεια και η σύνδεση με την κοινότητα είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της μάθησης των παιδιών.»

Ο εθελοντισμός και η προσφορά για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε χρώμα όπου υπάρχει γκρίζο…

Οι εκπαιδευτικοί του 17ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης, ευχαριστούμε δημόσια όλους τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, για την πρωτοβουλία, την συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή τη δράση