17ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης: Μια ομαδική δράση που έδωσε χρώμα – χαρά – χαμόγελα!

22 Ιουνίου 2017
11:28

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά ένωσαν  για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και μέσα από μια ομαδική δράση αναδιαμόρφωσαν τον αύλειο χώρο του 17ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Η ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδιά και έργο στην τοπική κοινωνία, να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας, μας οδήγησαν να φτιάξουμε για το σχολείο ένα νέο αύλειο χώρο .

Έτσι λοιπόν, ζωγραφίσαμε επιδαπέδια και επιτοίχια παιχνίδια όπου τα παιδιά θα αλληλεπιδρούν, θα συνεργάζονται, θα επικοινωνούν, θα αναπτύσσουν στρατηγικές, θα γυμνάζονται κ.α. προάγοντας διάφορα είδη νοημοσύνης όπως τη λογικομαθηματική, γλωσσική, κιναισθητική, χωροταξική και διαπροσωπική.

Όπως αναφέρει το νέο αναλυτικό πρόγραμμα για το Νηπιαγωγείο (2011):

 «Η γνώση οικοδομείται μέσα από την αλληλεπίδραση με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον […] Το παιχνίδι θεωρείται η κυρίαρχη δραστηριότητα για την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο […] Η συνεργασία με την οικογένεια και η σύνδεση με την κοινότητα είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της μάθησης των παιδιών.»

Ο εθελοντισμός και η προσφορά για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε χρώμα όπου υπάρχει γκρίζο…

Οι εκπαιδευτικοί του 17ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης, ευχαριστούμε δημόσια όλους τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, για την πρωτοβουλία, την συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή τη δράση

Ένα σχόλιο

  • Ενα νηπιαγωγείο δημιουργικό και άξιο προβολής με υπέροχο και ακούραστο διδακτικό προσωπικό που πάντα προσπαθεί να ανεβάσει όλο και λίγο πιο ψηλά το επίπεδο όλων μας.
    Αν και έχουν περάσει ήδη 12 και 8 χρόνια αντίστοιχα από τότε που τα παιδιά μου πέρασαν από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, πάντα θα εκτιμώ αυτό που τα πρόσφερε και θα τα θυμάμαι με συγκίνηση.
    Σας ευχαριστώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.