«Σήμερα σ’ αυτή τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωσή μας στέλνουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι”.
…Οι λαλίστατοι Υπουργοί αυτές τις ημέρες κρύβονται… Και ο Βερναρδάκης και η Γεροβασίλη και ο Σκουρλέτης. Ανακοίνωσαν επικοινωνιακά ότι θα σας αντικαταστήσουν με δίμηνες συμβάσεις. Τους τις χαρίζουμε, τους λέμε ελάτε να μας διώξετε, εδώ είμαστε, ενωμένοι, αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Ακούσαμε κάποιους να λένε: «Μας έπνιξε το σκουπίδι. Δεν αντέχουμε». Εμείς το σκουπίδι το μαζεύουμε κάθε μέρα για να είναι οι πολίτες καθαροί. Το μαζεύουμε με 620 ευρώ μεικτά!
Ακούσαμε ότι θα μας κάνουν και καλά χάρη και θα μας δώσουν τα δεδουλευμένα και να μη τα γυρίσουμε πίσω. Αλήθεια ρωτάμε την Κυβέρνηση, τη ρωτάμε δυνατά: «Tους 25 εργάτες παρατασιούχους που σκοτώθηκαν θα τους πάρετε πίσω τα λεφτά από τις οικογένειές του, τα ορφανά;».
Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα δώσει λύση η Κυβέρνηση και καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας και του λέμε: «Σας κοροϊδεύουν κ. Πρωθυπουργέ. Τις παρατάσεις των συμβάσεων τις κάνατε εσείς. Δεν είναι των άλλων Κυβερνήσεων. Και πάρτε την ευθύνη κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
…Κλείνοντας, θέλω να ξέρετε ότι όλη η Ομοσπονδία είναι μαζί σας. Εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους. Μαζί θα τους νικήσουμε!».