Την ερχόμενη Τρίτη πραγματοποιείται η νέα δημοπρασία για τις δύο υπηρεσίες διακοψιμότητας, στις οποίες ο ΑΔΜΗΕ θα δημοπρατήσει 750MW στην πρώτη και 900MW στη δεύτερη.  Όπως ανακοινώθηκε από το διαχειριστή τρεις καταναλωτές η Χαλυβουργική, η Χαλυβουργία Ελευσίνας και το Αεροδρόμιο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress έχει σταλεί επιστολή και δε θα συμμετάσχει στις δημοπρασίες και το ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο που θυμίζουμε είχε υποστεί την κατολίσθηση προ 15νθημέρου. Η μη συμμετοχή του Αμυνταίου ήταν αναμενόμενη και θα αφαιρέσει περί τα 45 MW, από τη ζήτηση στην δημοπρασία, που ούτως ή άλλως περιλαμβάνει αρκετά μεγαβάτ.

Τώρα μπορεί η επικείμενη δημοπρασία να ξεκινά με θετικούς οιωνούς, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες εντείνεται ο σκεπτικισμός της βιομηχανίας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει υποβληθεί ο φάκελος για την παράταση του μέτρου στις αρχές της Κομισιόν.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έχουν θορυβήσει τη βιομηχανία, η οποία έχει επιλέξει συνειδητά να παραμείνει στις δημόσιες κυβερνητικές δεσμεύσεις, ότι θα προχωρήσει άμεσα η υποβολή του αιτήματος.

Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι το μέτρο λήγει το Νοέμβριο και εφόσον δεν ανανεωθεί εγκαίρως οι βιομηχανίες που συμμετέχουν θα βρεθούν σε κενό και θα κληθούν να επωμιστούν σημαντική αύξηση του ενεργειακού τους κόστους.

Αυτή τη στιγμή απομένουν 4 μήνες μέχρι τη λήξη του μέτρου, ενώ σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι για κάποιες εβδομάδες οι κοινοτικές αρχές θα υπολειτουργούν λόγω θερινών διακοπών. Επομένως ο χρόνος είναι πραγματικά οριακός και θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, εκτιμούν πηγές της βιομηχανίας.

energypress.gr