Πριν από είκοσι ημέρες (20), πήρα μια πρόσκληση από την εγγονή μου, να παρευρεθώ σε μία παιδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιούνταν στον «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ». Τι εστί «Παράδεισος»; Το  διαπίστωσα όταν προχθές βρέθηκα στο χώρο (21/6/2017), ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση και για ικανοποίηση του αιτήματος της εγγονής μου, να βρεθώ και εγώ, μια και την επιμέλεια και τη φροντίδα, ως παππούς, την είχα και εγώ κατά 50%, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που μας πέρασε (2016-2017).

Πρώτον το παραπάνω και δεύτερο, διάβασα ότι τα τουριστικά γραφεία  υποδεικνυούν τους συμπολίτας μας σε ποια μέρη μπορούν να περάσουν, ανώδυνα, οικονομικά, τις διακοπές των. Συμφωνώ με τα προτεινόμενα μέρη, με μια μικρή παρατήρηση. Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν, ακόμα και σ’ αυτούς τους κοντινούς προορισμούς να κάνουν τις διακοπές των, για το λόγο ότι τα οικονομικά τους, είναι τέτοια, που μετά βίας μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα της οικογένειας.

Σ’ αυτούς τους συμπολίτες μου, θα ήθελα να προτείνω λοιπόν, προς ικανοποίηση του αιτήματος των παιδιών τους για διακοπές, μπορούν να επισκεφθούν τον «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ», απόσταση από την Κοζάνη γύρω στα δύο (2) χιλιόμετρα, να πάρουν μια πρώτη γεύση, για να διαπιστώσουν κι αυτοί από κοντά, όπως κι εγώ διαπίστωσα και «αναγκάστηκα» να τοποθετήσω τον παραπάνω τίτλο του παρόντος δημοσιεύματός μου. Είναι ο χώρος στα πρόθυρα του παραδείσου;

Δεν θέλω  να περιγράψω, στην παρούσα αναφορά μου το τι διαθέτει ο χώρος, ίσως να τον αδικήσω, μια πρώτη επίσκεψη και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας!!

Να σημειώσω, εδώ, μόνο τον υπεύθυνο του χώρου που είναι ο κ.  Σπύρος Μαυρομάτης, γυμναστής και συνάμα ναυαγοσώστης. (τηλ. 24610 63391)

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΡ. ΚΟΝΤΟΣ

ΚΟΖΑΝΗ 23-6-2017