Με έκπληξη διάβασα το σχόλιο του Κάρμαλη Ιωάννη με αφορμή λεγόμενα και διαλόγους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Η έκπληξή μου αφορά κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Κάρμαλης χρησιμοποιεί πρώτο πρόσωπο και αποκαλώντας με ¨Γιώργο¨ μου προσάπτει διάφορα πράγματα.

Το πρώτο πρόσωπο, προφανώς, το χρησιμοποιείται για να καταδείξει ότι με γνωρίζει.

Δυστυχώς όμως, τα όσα μου προσάπτει όχι μόνο αποδεικνύουν ότι καθόλου δεν με γνωρίζει (ή δεν με έχει καταλάβει, εξού και η έκπληξή μου) αλλά μάλλον «υποκρύπτουν» και μία διάθεση δημιουργίας εντυπώσεων ή και παρεξηγήσεων.

Αν και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Καμπουρίδης κατανόησε απολύτως τον παραλληλισμό που χρησιμοποίησα -απλά και μόνο για να δώσω, με περισσότερη έμφαση, τις διαφορές μεταξύ καταστάσεων και συνθηκών καθώς είναι ολοφάνερο ότι άλλο είναι να θέτεις τη χώρα σε κατάσταση black out και άλλο είναι να ασκείς ένα επάγγελμα (όποιο και αν είναι αυτό). Βαρύτητα υπάρχει παντού, απλά είναι πολύ διαφορετική- σε ότι έχει να κάνει με τα όσα δεν ήθελε (μάλλον) να κατανοήσει ο κ. Κάρμαλης, έχω να σημειώσω ότι: αν τα όσα είπα (με απόλυτο σεβασμό προς κάθε επάγγελμα και συνομιλητή) είναι αυτά που ευθύνονται για το ό,τι «ρημάζει» τον ελεύθερο επαγγελματία και τον φορτώνουν με φόρους και δυσβάσταχτα βάρη, τότε να τα πάρω πίσω.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Κάρμαλη, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει είναι ότι, όλοι βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και όλοι -ο κάθε ένας από τη θέση του- προσπαθεί να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον τομέα του.

Δυστυχώς τα τελευταία 7 χρόνια η θηλειά έχει σφίξει γύρω από τον λαιμό όλων μας. Στόχος (σε καμία απολύτως περίπτωση) δεν ήταν και δεν είναι να σφίγγουμε περισσότερο τις θηλειές των άλλων για να χαλαρώσουμε τη δική μας αλλά, να κατανοούμε ο ένας τα προβλήματα του άλλου και συντεταγμένα, οργανωμένα, με κατανόηση και καλή προαίρεση να απαλλαγούμε από κάθε θηλειά, από κάθε βραχνά.

Οι θέσεις μου ως πολίτη, εργαζόμενου και ως Προέδρου μιας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Ομοσπονδίες της χώρας, υπήρξαν διαχρονικά σταθερές και πάντα σε αλληλέγγυα και υποστηρικτική κατεύθυνση. Η θέση μου και η πορεία μου, εκτιμώ ότι είναι ικανά να αποδείξουν αυτό ακριβώς το πράγμα.

Τέλος, αν και είμαι πάντα προσεκτικός, καταδεκτικός και υπομονετικός, σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι ανήκω στην κατηγορία που ο κ.Κάρμαλης αναφέρει ως «εμείς οι βολεμένοι με το μισθό του Δημοσίου».

Από τη στιγμή που αυτοβούλως εντάσσεται εκεί, τον καλώ να ακολουθήσει την ίδια του την συμβουλή.

Υ.Γ: Από τη στιγμή που ο κ. Κάρμαλης –ως πολιτευτής της Δημοκαρτικής Συμπαράταξης- επέλεξε, προφανώς, να ασπαστεί τις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που αφορούν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσα από την πώληση μονάδων της επιχείρησης «Μικρή ΔΕΗ», είναι προφανές ότι μόνο θα διαφωνούμε.

Καλό μας ΑΓΩΝΑ!!!!!

Γεώργιος Αδαμίδης

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ