Στον χώρο του ΟΣΕ για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κώστα Δεσποτίδη, και τον διευθυντή της ΑΝΚΟ, κ. Γιώργο Αμανατίδη για το έργο, ενώ τόνισε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης την οποία εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα. Από τη μεριά μας η συνδρομή μας δεν θα είναι μόνο στα λόγια. Θα διευκολύνουμε τη χρηματοδότηση του έργου με όλους τους δυνατούς τρόπους για να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Θανάσης Τέγος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για τις εξελίξεις στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη του στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δεσποτίδη.
Στόχος του σχεδίου του Δήμου είναι η αναβάθμιση των δύο υποβαθμισμένων κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά περιοχών (τμήμα εμπορικού κέντρου & περιοχή του ΟΣΕ) και την προώθηση, μέσω του ΕΣΠΑ, όλων εκείνων των απαραίτητων ενεργειών και δράσεων που πρέπει να γίνουν παράλληλα στις περιοχές που τις συνδέουν, ώστε να επιτευχθεί λειτουργική συνένωση αυτών και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του συνόλου της πόλης.
Σχετικά με το χώρο του Σταθμού ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση πως η προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπογραφεί στην Κοζάνη.

Σε δήλωση του ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης γιατί θεωρούμε πως είναι ένα μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία ανταποκρίνεται σε όλες τις προτεραιότητες, που θέτουμε για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Μια παρέμβαση που αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της περιοχής, που θα δώσει τόνωση στις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τη δραστηριότητα τους, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών ενώ είναι και ένα έργο με σημαντική περιβαλλοντική διάσταση. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για το οποίο απαιτούνται πολλά βήματα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. .Η συνδρομή μας δεν θα είναι μόνο στα λόγια, θα διευκολύνουμε την ολοκλήρωση του έργου με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία».
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε επίσης πως «πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με τις αποσπασματικές λογικές στην υλοποίηση των έργων, τα έργα εντυπωσιασμού και βιτρίνας , έργα μόνο για απορρόφηση κονδυλίων, που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας μας και της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο για την επιχειρηματικότητα, τους κατοίκους, όπως είναι αυτή του Δήμου Κοζάνης. Συγχαίρω το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την προσπάθεια και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως «παρουσιάσαμε στον Υπουργό τα βήματα που έχουμε κάνει για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Έχουμε προχωρήσει αρκετά, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ για την παραχώρηση του Σταθμού και θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα στην Κοζάνη . Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια τεράστια προσπάθεια καθώς δεν είναι ένα αποκομμένο έργο αλλά κομμάτι ενός συνολικού σχεδιασμού για την Κοζάνη. Ένα έργο σημαία για μας και είναι πολύ σημαντικό για μας ότι καταφέρνουμε να το υλοποιούμε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό που στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης αντιλαμβανόμενος τη σημασία του έργου».