kozan.gr: Kαρυπίδης από το βήμα του συνεδρίου στα Κοίλα Κοζάνης: “Η παροχή φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να αποτυπωθεί σήμερα. Το αίτημα αυτό δεν είναι αίτημα απλά, είναι απαίτηση¨ (Φωτογραφίες)

12 Ιουλίου 2017
20:21

“Η Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να τύχει της προσοχής της πολιτείας, καθώς είναι μια κοινωνία που προσέφερε όσο καμία άλλη στην ανάπτυξη της χώρας”. Με τα λόγια αυτά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης καλωσόρισε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στα Κοίλα Κοζάνης τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο ίδιος απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό του επανέλαβε δημοσίως πως: “στις τόσες συναντήσεις συμφωνήθηκαν τα προτάγματά μας. Η υλοποίησή τους είναι μονόδρομος για εμάς. Τα νερά είναι ο πλούτος μας, η ενέργεια ενισχύει τη θέση μας…””. Μάλιστα μιλώντας πάλι προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πράξεις σήμερα για τη Δυτική Μακεδονία, θέτοντας τα αιτήματα που αποτελούν όπως είπε απαίτηση του λαού της περιοχής.”Η παροχή φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να αποτυπωθεί σήμερα. Το αίτημα αυτό δεν είναι αίτημα απλά, είναι απαίτηση¨, ανέφερε.

Ο κ. Καρυπίδης μάλιστα στέλνοντας το μήνυμά του προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας υποσχέθηκε για “δουλειά, δουλειά και μόνο δουλειά. Παίρνουμε δύναμη μόνο από τους Δυτικομακεδόνες και εργαζόμαστε γι’ αυτούς. Στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε μέχρι στιγμής φέραμε σημαντικά αποτελέσματα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ψηλά, αποκαθιστώντας παλαιές αδικίες. Δεν μας εμπιστεύθηκαν άδικα οι πολίτες, αλλά μας δώσανε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πετυχαίνοντας την αποτροπή του κατεστημένου που ίσχυε”.

Ως προς τα της Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Καρυπίδης μιλώντας στο ακροατήριο αλλά και προς τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. έκανε λόγο για προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάμεσά τους η ανεργία, η μετανάστευση νέων, η αδικία με το υψηλό Α.Ε.Π., επαναπόδοση εδαφών όπου είχε δραστηριοποιηθεί η ΔΕΗ κ.ο.κ.: “Η Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να τύχει της προσοχής της πολιτείας. Ζητάμε άμεσες αποφάσεις και διατύπωση δεσμεύσεων για τον χάρτη υλοποίησής τους. Οι προτάσεις μας αποτελούν απαίτηση της κοινωνίας μας που προσέφερε όσο καμία άλλη στην ανάπτυξη της χώρας”, είπε, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα “τα νερά και η ενέργεια να είναι δημόσια αγαθά”.

Μάλιστα ως προς τα της ΔΕΗ ζήτησε και από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ και από τον Πρωθυπουργό να προστατευθεί και να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

14 σχόλια

    • Το λέει από το 2014, έρχεται το 2018 και ακόμα δεν είδαμε φως στο τούνελ! Τι περιμένει, να γίνουν εκλογές γθα να ξαναχρησιμοποιήσει την ίδια υπόσχεση που δεν έχει υλοποιηθεί;

  • Καρυπίδη μια ερώτηση έχω . Πραγματικά ποιον δουλεύεις με όλα αυτά εμάς ή τον εαυτό σου?Αναλογίσου……Δεν πρόκειται να ξαναβγείς περιφερειάρχης.

  • Καλά σου λέει ο Τσίπρας ότι οι επιχειρήσεις είναι πίσω. Γιατί καρύμπα αν είχες όραμα θα είχες ήδη αναβαθμίσεις τις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ ενώ εσύ δεν ασχολείσαι με υπηρεσίες της περιφέρειας έχεις άλλα πολλά στο μυαλό σου.

  • Αφού τα έκανε όλα ο καρύμπας που υποσχέθηκε προεκλογικά θα κάνει το φθηνό ρεύμα. Εδώ γελάει όλοι η Δυτική Μακεδονία.Ανίκανος ο Περιφερειάρχης και αναξιόπιστος αποδείχθηκε.

  • Ο καρυπίδης κατέστρεψε την Δυτική Μακεδονία και αντί να παραιτηθεί με την πώληση της Δεη συνεχίζει να μας δουλεύει . Όσοι λοιπόν είστε νοήμονες καταλαβαίνετε πόσα ψέματα μας έχει πει μέχρι τώρα. Θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ανίκανος περιφερειάρχης όλων των εποχών

  • Δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα να παραμείνουν τα νερά και η ενέργεια υπό δημόσιο έλεγχο. Άσε κ. Καρυπίδη την πλάκα. Περί αυτού αποφασίζουν ΜΟΝΟΝ οι δανειστές. Οι οποίοι ζητούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για να εξοφληθούν τα δανεικά που μας έχουν κατα καιρούς χορηγήσει. Και τα οποία χρησιμοποιήσαμε όχι για αναπτυξιακούς στόχους, αλλά για μπετότουβλα διαμερισμάτων και πολυτελών παραθαλάσσιων μονοκατοικιών , για τετράτροχες παλιολαμαρίνες, που αναλογούσαν 4 ανά νοικοκυριό , καταναλωτικά θαλασσοδάνεια φρουρού και αρωμάτων και μιζαδόρικες προμήθειες εξοπλισμών.

    • Ότι ακούσαμε σήμερα ήταν υποσχέσεις! Το μόνο στο οποίο δεν αναφέρθηκε, είναι το μόνο που έγινε πράξη, η σχολή πυροσβεστών!

  • Ρε παπαγαλάκια δεν μας είπατε
    Ακούσατε κανέναν πρώην Περιφερειάρχη να απαιτεί για την περιοχή του;
    ΚΑΝΈΝΑΣ!!!
    Ο Καρυπίδης είναι θέλετε δεν θέλετε πρώτος Μάγκας!!
    Εσείς συνεχίστε να τρώτε κουτόχορτο που σας ταίζει η Γεωργία

    • Προφανώς συγχίστηκες από τη χαρά σου ή δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση. Η αντιπολίτευση καταθέτει τις προτάσεις της στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι προτάσεις συζητούνται, γίνεται ψηφοφορία και το αποτέλεσμά προωθείται ως αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο. Τώρα αν ο Καρύμπας μετά τη μνημονιακή κωλοτούμπα μαζί με τον Τσίπρα θεωρούνται μάγκες, χρήζει διερεύνησης. Μαγκιά είναι να αντιστέκεσαι στο ξεπούλημα, όχι να ξεπουλάς τον τόπο για χάρη της ππολιτικής σου καριέρας. Περιμένουμε να δούμε το φθηνο ρεύμα του χρόνου…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.