ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Εορδαίας: «Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας»

14 Ιουλίου 2017
19:45

Τετάρτη και Παρασκευή τα νύχια σου μην κόψεις, την Κυριακή να μη λουσθείς, αν θέλεις να προκόψεις και αν είσαι και του Μάστορα το πρώτο παλικάρι ,τούτο μονάχα να σκεφτείς, ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!

Όσο συντονισμένες και μεθοδευμένες ήταν οι προσπάθειες για υποβάθμιση του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Kοίλα Κοζάνης στις 11 και 12 Ιουλίου   , στα πλαίσια αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς,  που επιχειρεί η κυβέρνηση για τη συγκρότηση ενός Εθνικού Σχεδίου ανασυγκρότησης της παραγωγής και της οικονομίας ,δυστυχώς( γι’ αυτούς) δεν κατάφεραν να πείσουν τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος με την παρουσία του απέδειξε ότι η εποχή της κρίσης με τη μιζέρια, την ανασφάλεια και την καπηλεία που συντελούνταν τόσα χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού έχει παρέλθει πλέον ανεπιστρεπτί.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού και των επτά υπουργών, αποδεικνύει περίτρανα πως οι εποχές των μνημονίων της λιτότητας και της εκμετάλλευσης , σύντομα θα αποτελούν παρελθόν και σηματοδοτεί  τη μετάβαση της χώρας, με πρώτο σταθμό τη Δυτική Μακεδονία, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

  • Υπεγράφη η συμφωνία για τη Σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας
  • Επαναπόδοση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ζήτημα το οποίο πρόκειται να ρυθμιστεί νομοθετικά. Πρόγραμμα αποκατάστασης εδαφών, σχέδιο πολύ σημαντικό για τη στήριξη και τη διεύρυνση του πρωτογενούς τομέα.
  • Το αρδευτικό ζήτημα στην Περιφέρεια χρειάζεται άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης και αποτελεσματικής λειτουργίας. Τα αρμόδια Υπουργεία ασχολούνται ήδη με το θέμα.
  • Έργα που στοχεύουν στην αξιοποίηση του πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου των τοπικών κοινωνιών, όπως και του κτιριακού αποθέματος των Δήμων, συγκεκριμένα προγράμματα τρέχουν ήδη από το Υπουργείο Οικονομίας.
  • Απόδοση του στρατοπέδου  Μακεδονομάχων Κοζάνης , συνολικής έκτασης 400 στρεμμάτων, στο Δήμο της πόλης, για να αξιοποιηθεί σύμφωνα με το Master Plan που έχει καταθέσει ο Δήμος και στο οποίο προβλέπονται και ανταποδοτικές χρήσεις για το Υπουργείο Άμυνας. Η παραχώρηση αυτή έγινε  στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για απόδοση των ανενεργών στρατοπέδων στις  τοπικές κοινωνίες.
  • Παραχώρηση σε δημόσια χρήση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης της Κοζάνης και της περιοχής των γραμμών. Η χωροθέτηση του νέου σιδηροδρομικού σταθμού και του εμπορευματικού κέντρου θα γίνει σε περιοχή έξω από τον αστικό ιστό.

Όλα αυτά που έγιναν , που εξαγγέλθηκαν και που βρίσκονται σε εξέλιξη προϋποθέτουν ΔΟΥΛΕΙΑ ! ΔΟΥΛΕΙΑ ! ΔΟΥΛΕΙΑ!!  Για τη μετάβαση της Χώρας στην Εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης .

                         Αναπληρωτής  συντονιστής Ο.Μ. Εορδαίας

                                        Θεόδωρος  Κακουλίδης

20 σχόλια

  • άραγε πόσο να κάνει το εισητήριο,από καστοριά για κώ με το blue star ferries;τι πλάκα που έχει ο τύπος,τον έφεραν για συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης,και αυτός συζητούσε για βοσκοτόπια και λιμάνια.

  • Ναι ναι όλα λύθηκαν μια χαρά ούτε οι συντάξεις θα μειωθούν το 18!!!!!! και απ το 19 θα αρχίσουμε να παίρνουμε και αυξήσεις!!!!!

  • θα τον πεθάνεις ρα κακουλίδη τον Πολιτίδη ούτε ενας οπορτουνισμός ούτε ένας ιμπρεσιονισμός ούτε έστω ενας Σταλινισμός κάτι τέλος πάντων που να περιέχει πολιτικό θεσμικό πλαίσιο .

    • O Πολιτίδης που έχει γίνει ουρά του περιφερειάρχη της καρδιάς μας, μπας και αρπάξει κανένα κομμάτι ψωμί στην επόμενη θητεία σταλινικός; ε όχι δα..

  • Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Πολύ γέλιο,νά ‘στε καλά παιδιά, μας χαρίσατε γέλιο μες τη μαυρίλα που ζούμε

  • με τόσα ΘΑ ΘΑ ΘΑ και τόση ανάπτυξη που έρχεται … μάλλον δεν θα προλάβουμε να την αξιοποιήσουμε …μια απορία.. γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ Πτολεμαΐδας μειώνει κατά 396.600 στρέμματα τα εδάφη που υποσχέθηκε (ΘΑ) να παραχωρήσει ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη; .. μήπως υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης της Κοζάνης μετά και την δημιουργία λιμανιού στην Καστοριά…;

  • Για τη ΔΕΗ και τον ορυκτό πλούτο της περιοχής καμία αναφορά απο τους συντρόφους που έγραψαν την παραπάνω ανακοίνωση.

    Ο Τσιπρας τα ξεπουλησε όλα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Κανενα στρατηγικο σχεδιο για τη ΔΕΗ και τους λιγνίτες. Το γεγονος ότι ιδιώτες επιχειρηματιες που στήριξαν τον Τσίπρα στηνουν παντού ανα την Ελλαδική επικράτεια Ανεμογεννήτριες υποσκάπτοντας έτσι, το μέλλον της Δυτ. Μακεδονιας, καμια αναφορά απο τους Συντρόφους.

    Ειναι άξιον απορίας πως μπορουν να θεωρηθουν αναπτυξιακές προτάσεις η δημιουργία πάρκων με ανταποδοτικο χαρακτηρα …

    Αυτά που αναφέρονται στη παραπάνω ανακοίνωση, στα καφένεια μπορούν οι Σύντροφοι να τα αναλυούν για πολλές ώρες …

    Η πργματικότητα όμως είναι διαφορετική και τα γεγονότα θα τους διαψεύσουν.

  • Καλά εσεις έχετε πολύ πλάκα! Οτι εχει μπροστά θα νομίζετε οτι το κάνατε κιόλας! Το μονο που κάνατε ειναι ενα εθνικό έγκλημα . Ξεπουλήσατε τη δεη …;το ειπε και ο Τσίπρας … άντε τωρα φάτε λιγο σανό ακόμα

  • ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΡΟΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ,ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΒΡΕ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ :ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

  • Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας!
    Συνέδριο χωρίς τους άμεσα ενδιαφερόμενους να μπορούν να τοποθετηθούν και να προτείνουν !

    Στο συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην 4η Ενότητα με θέμα Περιβάλλον και Ενέργεια της Τετάρτης 12 Ιουλίου θα αναπτυχθούν τα παραπάνω ζητήματα χωρίς όμως να μπορούν να τοποθετηθούν και να κάνουν προτάσεις και επισημάνσεις οι άμεσα πληττώμενοι από την μόλυνση και την καταστροφή του Περιβάλλοντος και αυτοί που ζουν σε απόσταση αναπνοής από την παραγωγή ενέργειας.

    Όπως πάντα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς !

    Όπως πάντα προχωράνε με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι για το κοινό καλό και συμφέρον !

    Όπως πάντα η περιοχή και τα χωριά μας απαξιώνονται, τα βάζουν στο περιθώριο και τα υποβαθμίζουν !

    Όπως πάντα τους κατοίκους του Ελλησπόντου δεν τους υπολογίζουν και τους συμπεριφέρονται σαν πολίτες 2ης και 3ης κατηγορίας !

    Όπως πάντα αυτοί έτσι και εμείς όπως πάντα θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας !

  • Λίγο ακόμα έμεινε,θα γίνουν εκλογές και τότε θα κάνετε παρέα με τα συντρόφια σας του Πασοκ εκεί στο 6% !!!(και μην χαίρεστε εσείς της ΝΔ γιατί και εσείς εκεί κοντά θα είστε)

  • Παρακολουθώντας κάποις το συνέδριο διαπίστωσε το εξής ένα: η χώρα και οι κάτοικοί της κάνουν τεράστια βήματα προς τα πίσω σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Παντού και στα πανελ αλλά και στο ακροατήριο άνθρωποι που στιμώχθηκαν για λίγα λεπτά δημοσιότητας, λόγος ασυγκρότητος κσι ενίοτε ακατάληπτος, άγνοια της πραγματικότητας, ατελείωτη αοριστολογία. Καιρός να σταματήσουμε τα αντικαταθληπτικά και άνθρωποι ικανοι να ασχοληθούν με τα ζητούμενα του τόπου. Οι Καραγκιόζηδες να κρυφτούν στον μπερντέ και να σωπάσουν για πάντα!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.