kozan.gr: Είκοσι μία (21) προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από δικαστική δικαίωση εργαζομένων (STAGE)

23 Ιουλίου 2017
14:20

Τη σύσταση είκοσι μία (21) προσωποπαγών θέσεων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από δικαστική δικαίωση εργαζομένων (STAGE), αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας. Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν απασχοληθεί το 2007, γα διάστημα περίπου τριών (3) ετών, με το πρόγραμμα Stage. Το 2010, οι εν λόγω εργαζόμενοι, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ώστε να αναγνωριστεί η σύμβασή τους ως αορίστου χρόνου, με το σκεπτικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η δικαίωση ήρθε με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και την απόφαση παραίτησης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας από το δικόγραφο της έφεσης.

Από την απόφαση θα προκληθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οικονομικού έτους 2017, σε βάρος των Κ.Α.Ε. , για το κόστος μισθοδοσίας του παραπάνω προσωπικού, δαπάνη ύψους 191.804,52 ευρώ.

kozan.gr

26 σχόλια

  • Άνθρωπος που εργάστηκε πάνω από 8 συνεχόμενους μήνες στο δημόσιο τομέα, με οποιαδήποτε μορφή εργασίας (Stage, Κοινωφελή προγράμματα…),πρέπει να κυνηγήσει τη μονιμοποίησή του.
    Είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου θα δικαιωθεί. Από τη στιγμή που σε αβαντάρουν οι πολιτικοί, οι Δήμοι,οι Περιφέρειες, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μη μονιμοποιηθείς. Από τη στιγμή που οι δικαστές δέχονται ότι τα προγράμματα μαθητείας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όλα πλέον γίνονται. Οκτώ μήνες και μια μέρα λοιπόν σύντροφοι. Μια μικρή ανανέωση της σύμβασης. Τίποτα άλλο.

    • Οι συγκεκριμένοι ειχαν δουλέψει οταν ήταν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για 30 μήνες, έπειτα κέρδισαν διαδοχικά ασφαλιστικά και πρωτοδικείο(Ευρωπαϊκή Οδηγία,24 μήνες και μια ημέρα=αορίστου χρονου κάτι που ισχύει και εφαρμόζεται ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε),εργαζονταν έπειτα με δικαστική απόφαση για 10 χρόνια ανασφάλιστοι με 450 ευρω αλλα φυσικά ο καθένας λέει οτι του έρθει έτσι γιατί τα λόγια είναι τσάμπα.

      • 10 χρόνια ανασφάλιστοι με 450€ μισθό!Για πες μας ποιος νοήμων άνθρωπος θα έκανε κάτι τέτοιο;Και πως άντεξαν 10 χρόνια με 450€;Μήπως είναι και οι σύζυγοι τους μόνιμοι;Απορώ τέτοιου είδους άνθρωποι τη ήθος και αξίες θα δώσουν στα παιδιά τους!!!

  • Φορτώστε κι άλλους υπαλλήλους. Δεν πειράζει αντέχει το κορόιδο ο ιδιωτικός που πληρώνει τα κέρατά του σε φόρους. Φορτώστε, φορτώστε.

  • Όλοι να μπούνε στο δημόσιο, και αυτοί που δούλεψαν 2 οκτάμηνα μόνιμοι να γίνουν να έχουμε να πληρώνουμε κι άλλους. Όλοι από τον κρατικό κορβανά, να αυξηθούν και οι φόροι για να να τους πληρώνουμε τους μισθούς τους. Άντε να γίνουμε όλοι ΔΥ.

  • Συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που επί μια 10ετια με πενιχρό μισθό και ανασφάλιστοι δικαιώθηκαν.Στοιχηματίζω ότι πολλοί από αυτούς που τους κατακρίνουν θα ήθελαν πολύ να είναι στη θέση τους.
    Είναι πολύ εύκολο να κατακρίνουμε ανθρώπους και γεγονότα που δεν γνωρίζουμε εφόσον είναι τζάμπα ακόμα..Και κάτι τελευταίο αγαπητοι..Οι δημόσιοι υπάλληλοι που καταφέρεστε με τόσο μένος εναντίον τους,στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
    Καλή δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους!

    • Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από τον φόρο που πληρώνουν οι ιδιωτικοί ανόητε!
      Και με τα προνόμια που έχουν και ποιος δεν θα ήθελε να είναι ΔΥ στον καιρό της κρίσης! Αλλού ρε βολεμένε!!!

    • Τα τελευταία 6 χρόνια ζω με 450 €. Εγώ δεν είχα μπαρμπα για μπω έστω και σε stage. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και Προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίον των δημοσίων ..Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο δουλεύουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοί τόσο μπορεί και συντηρεί το κράτος τους δημόσιους. Να εύχονται να υπάρχουν ιδιωτικοί , Αν και δεν το βλέπω..σύντομα θα είμαστε άνεργοι !!

  • Η περιφερεια γιατι παραιτηθηκε σε αυτους ?? Δικαιωση σε ολους που δουλευαν – δουλευουν Stage με αυτην την “περιφερεια” να παρεμβαινει σε ολες τις υπηρεσιες του Δημου Κοζανης που εργαζοντουσαν-εργαζονται και την μονιμοποιηση τους!!

  • Αν συνέβαινε στα παιδιά σας αυτό όμως δεν θα λέγατε κουβεντα ε;;η κατσίκα του γείτονα όμως να ψοφήσει…Πάντα οι άλλοι μας φταίνε..

    • Με βαση τα λεγομενα σου να δικαιωθουνε ολοι που κανανε stage τοτε….μην φοφησει και καμια κατσικα !! Εκτος αν ειναι αλλου Θεου παιδια αυτα !

  • Αυτα τα παιδια για δεκα χρονια κρατουσαν υπηρεσιες !!!ειχαν αντικειμενα οπως οι μονιμοι!!με 450 ευρο και χωρις ασφαλεια..εδωσαν εναν αγωνα χρονια τωρα και δικαιωθηκαν!!Μπραβο σε ολους!!!

    • Αγώνα για τη συνέχιση αυτών που μας έφτασαν μέχρι εδώ… Μπράβο.. μπράβο…
      Άρση της μονιμότητας παντού ρε νιαμου!!!

  • Τη στιγμή που η πλειοψηφία των νέων μορφωμένων είναι άνεργοι οι Πολιτικοί μας συντηρούν την εκλογική τους πελατεία.

    Άτομα κατέλαβαν τις θέσεις μέσω Stage και τώρα καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τη μισθοδοσία τους.

    Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη στην Ελλάδα έχουμε Μνημόνια. ..

  • Αγαπητέ κύριε ανώνυμε σας ευχαριστώ πολύ για τις φιλοφρονήσεις “ανόητε” και “ρε”!Προφανώς έχετε μείνει σε παλαιότερες εποχές του δημοσίου!Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι βγάζουν πολλή δουλεια πλέον λόγω έλλειψης προσωπικού.επίσης έχουν περισσοτερη μόρφωση και διάθεση για εργασία!
    Όσο για το βολεμενος..αν τα 500 ευρω σύνταξη με οικογενεια ανεργων θεωρείται βόλεμα..τοτε ειμαι προνομιούχος.

    • Με τέτοια μυαλά, μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ που θίχτηκες κιόλας και που νομίζεις ότι με πολιτικές προηγούμενων ετών θα πάμε μπροστά. Μονιμότητα πουθενά!

  • Κανενας δεν σχολιάζει το οτι αυτοί οι υπάλληλοι τόσα χρονια στήριξαν τις υπηρεσίες τους
    Επι της ουσίας κανενας δεν λεει οτι ειναι ανίκανοι
    Το οτι δικαιώνεται κάποιος απο τα δικαστήρια σημαίνει οτι έχουμε κράτος δικαίου που ισχύουν νόμοι
    Όσοι σχολιάζουν τι θα έλεγαν αν δεν τους προστάτευε η δικαιοσύνη ;

    • “Δύο πράγματα δεν πρέπει να γνωρίζει ο λαός της Γερμανίας, πως φτιάχνονται τα λουκάνικα και οι νόμοι.” Πρώην π/θ Γερμανίας.
      To νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό.

  • Πρέπει ο περιφερειάρχης αν μπορεί και θέλει για λόγους άνισης αντιμετώπισης, να μην προχωρήσει την διαδικασία.
    Όλοι εμείς που δεν ανήκουμε στους ευνοημένους πρέπει να αντιδράσουμε. Αν μπορεί κάποιος Νομικός να μας πει αν είναι δυνατή η μη πρόσληψη τους με ασφαλιστικά μέτρα.
    Όλοι περάσαμε από το στάδιο της Μαθητείας και γνωρίζαμε από την αρχή τι είναι μαθητεία, πώς να γίνει αποδεκτό αυτό.

  • Οι εργαζόμενοι με αμοιβές 200-300 ευρώ τον μήνα είναι το νέο φαινόμενο που επικρατεί στην ελληνική αγορά εργασίας.

    Πρόκειται για εργαζόμενους κυρίως μεταξύ 20 και 29 ετών, κατηγορία στην οποία η ανεργία φθάνει το 37,7%, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

    Ο καθηγητής Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης υπογραμμίζει ότι δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι-φτωχοί, οι οποίοι εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και αμοιβές από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή πολύ πιο κάτω από 4.500 ευρώ ετησίως που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα.

    Αιτία για το φαινόμενο αυτό είναι η ραγδαία επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης που κυριαρχούν πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερο από 50% των νέων προσλήψεων αφορά εργασιακές σχέσεις με εκ περιτροπής απασχόληση.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο μέσος μισθός για πάνω από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο εργαζομένους λαμβάνει μισθό κάτω των 800 ευρώ.

    Από τη σύγκριση των ευρημάτων της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού των ετών 2009 και 2016 παρατηρείται ότι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων εργαζομένων με πολύ χαμηλές καθαρές μηνιαίες αποδοχές
    Αυτό ως απάντηση στο “με 400ευρω πως κάθησαν τόσα χρόνια”

  • Το όνειρο του κάθε τεμπελοελληνα το δημόσιο …Γιατί οποίος αξιζει και δεν φοβάται ανοίγει τα φτερά του και πετάει στο ελεύθερο επάγγελμα …Όσο για το ελληνικό κράτος …Συνεχίστε να περνετε κοσμο και μετά ρίξτε συντάξεις και βάλτε φόρο και ΦΠΑ …Α ξέχασα πάρτε και άλλα δάνεια απο τους Γερμανούς να τους ταισετε και αυτοί να κοιτάνε το ημερολόγιο να δουν ποτέ έχει αργίες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.