Η Πλάνη, οι πλανεμένοι και η αναζήτηση της Αλήθειας! (του Πέτρου Γ. Γώγου)

24 Ιουλίου 2017
09:37

Είναι κάποιες στιγμές της ζωής μας, που μας βρίσκουν να παρακολουθούμε διάφορες καταστάσεις και τα τεκταινόμενα τριγύρω μας, δίχως να καταλαβαίνουμε την απώτερη σημασία των όσων συμβαίνουν παρά μόνο όταν έπειτα από λίγο χρόνο και σε απόλυτη ηρεμία, μπορούμε να δούμε τους πραγματικούς λόγους πίσω από τις ¨κουρτίνες¨ και τις ¨σκιές¨ .

Κάποιος είπε, ότι βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων όταν βγάζουν τις ¨μάσκες¨ που φορούν. Έτσι τελευταία διαπιστώνουμε ότι σε κάθε θέμα σε κάθε ζήτημα σε κάθε πρόβλημα και καταστροφή, πάντα θα υπάρχουν οι ειδικοί αναλυτές, πανεπιστήμονες, πάνσοφοι παντογνώστες, ισάξιοι του πάπα-στο αλάθητο-, προκλητικοί, εριστικοί και λάβροι στον λόγο, αναίσχυντοι και ιταμοί, δίχως ηθικούς φραγμούς και όρια στην δεοντολογία.
Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η νοοτροπία του ελληνικού ¨παντοπωλείου¨ (όπου έβρισκες τα πάντα), μεταφέρθηκε στον δημόσιο βίο, στην κοινωνία, στην χώρα μας. Έχουμε λοιπόν τα σύγχρονα παντοπωλεία των Μ.Μ.Ε., του Διαδικτύου, όπου τα πάντα συζητιούνται, για όλα υπάρχει μια άποψη -άλλωστε και εγώ αυτό κάνω τώρα-, όμως η ιδιομορφία τους είναι ότι οι ¨ειδικοί¨ είναι πάντα οι ίδιοι δημοσιογράφοι, σχολιαστές, πολιτικοί, γλάστρες του γυαλιού(όπως έλεγε κάποιος),που με την συνεχή τους έκθεση στο κοινό, επιτυγχάνουν την αναγνώριση και ίσως την πολιτική, οικονομική ή όποια άλλη ατομική επιβίωση !

Δεν νομίζω όμως, ότι κάποιος έχει το δικαίωμα, να απαξιώνει μία ολόκληρη κοινωνία και τους κατοίκους ενός τόπου, είτε με τα λεγόμενά του, είτε με τις πράξεις του! Δυστυχώς όμως καθημερινά, παρατηρούμε ένα θέατρο σκιών, με όλους τους πρωταγωνιστές παρόντες, τον Καραγκιόζη κορυφαίο, όμως κάθε φορά να εναλλάσσεται παίρνοντας άλλη μορφή!

Πλάνη λοιπόν μας επιβάλλουν, ως άλλοι μάγοι! Με κορώνες και κορυφαίες ατάκες προσπαθούν να πλανέψουν τον κόσμο, να αποπλανήσουν ολόκληρες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, αποσοβώντας πολλές φορές την αλήθεια ή λέγοντας την μισή από αυτήν που πολλές φορές ισοδυναμεί με ψέμα!

Θέλετε παραδείγματα; ΕΛΣΤΑΤ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Μνημόνια, Δανεισμός, Πραγματική οικονομία-Παραοικονομία, Παιδεία, Υγεία. Ποιος είπε την αλήθεια; Ποιος λέει τώρα την αλήθεια; Πότε θα μάθουμε επιτέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ! Το σίγουρο είναι ότι δεν βάζει κανείς το χέρι του στην φωτιά, ότι ο απέναντι είναι πάντα ειλικρινής. Η παροιμία ¨όποιος καεί από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι¨ έρχεται ως απάντηση σε όλους αυτούς τους ειδικούς!
Πλέον πάντα θα αναρωτιόμαστε , όταν κάποιος λέει κάτι , πού αποσκοπεί ποιόν και τι πρεσβεύει! Τι προσωπικό όφελος έχει, ή τι κρύβεται από πίσω!

Η ιστορία της χώρας μας, από την ανακήρυξη της σε ελεύθερο κράτος, μέχρι και σήμερα, βρίθει από παραδείγματα εφιαλτών και καιροσκόπων. Θα πίστευε κανείς ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα, όμως… Ας είμαστε ειλικρινείς!

Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι μας, μπορεί να μας φαίνεται μη ανατρέψιμη, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι, από όλες τις δύσκολες περιπέτειες ο λαός μας βγήκε νικητής μόνο όταν παραμέρισε τις όποιες διχαστικές τάσεις και ενώθηκε κάτω από την Σημαία του έθνους, του γένους, της ομοψυχίας και της
ομόνοιας.

Πάντα θα υπάρχουν οι αυτόκλητοι ¨φίλοι¨ μας, όπως υπήρχαν το 1770 το 1821, το 1888, το 1906, το 1912-17, το 1922, το 1940-44, στον αδελφοκτόνο εμφύλιο μα και έπειτα στις δεκαετίες του 50-60 ή αργότερα στο Μαύρο 1974 με την κατοχή στην Κύπρο, μα πάνω από όλα στα νεώτερα χρόνια, ¨φίλοι¨ μας είναι και όσοι έσωσαν την χώρα μας σώζοντας πρώτα τους εαυτούς τους! Η ειρωνεία είναι ότι οι πολιτικοί αναλυτές του μέλλοντος θα διαπιστώσουν και θα επιβεβαιώσουν ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τους ΔΕΝ ήταν πραγματικά φίλος της πολύπαθης Ελλάδας μας, όλοι τους πράξανε ως όφειλαν το καλύτερο για την δική τους χώρα όπως τους βόλευαν οι καταστάσεις και το επέβαλλαν οι διεθνείς συγκυρίες. Όλοι τους άλλαξαν ¨στρατόπεδο¨ αποσύροντας την όποια συμπαράσταση και συνεργασία που
είχαν με την Ελλάδα, την οποία άφησαν μόνη δίχως συμμάχους απέναντι στους εχθρούς. Από σύμμαχοι έγιναν ξαφνικά ¨διπλωματικοί πρώην εταίροι¨. Αυτό διδάσκει η μελέτη των ιστορικών γεγονότων που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό, από όποια μεριά και αν το δεις.

Όπως και να το συλλογιστούμε, από οποιαδήποτε σκοπιά και με όσους τρόπους επιλέξουμε, θα διαπιστώσουμε το ένα, μοναδικό συμπέρασμα: Μόνοι μας θα ανταπεξέλθουμε, με τις δικές μας δυνάμεις, με την επανεκκίνηση του
πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Πρώτα από τον αγροτικό τομέα με εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει το μοναδικό βιοκλίμα της χώρας μας και ταυτόχρονα με αυτόν, πρέπει να συγχρονιστεί οργανωμένα και στοχευμένα ο τουρισμός για την προώθηση των προϊόντων μας. Έπειτα τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η
προώθηση της ανάπτυξης της τεχνολογίας(μυαλά έχουμε και μάλιστα τα εξάγουμε), με κίνητρα επιστροφής των επιχειρήσεων που έχουν εγκαταλείψει την χώρα λόγω δυσβάσταχτων φόρων και οικονομικών απαιτήσεων από το κράτος και τους δανειστές.

Οι δανειστές μας είναι ¨φίλοι¨ μας, όσο και οι Γερμανοί ήταν ¨φίλοι¨ μας στην κατοχή! Αν δεν το καταλάβουμε αυτό και δεν στρωθούμε κάτω να βρούμε ότι όσα μας ενώνουν είναι αυτά που δεν θέλουνε να δούμε και να πετύχουμε οι…… άλλοι, τότε λυπάμαι που το λέω αλλά ποτέ ξανά δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Μία λέξη πρέπει να υπάρχει στα στόματα όλων ΟΜΟΨΥΧΙΑ, χωρίς αυτήν δεν θα έρθει και η απόλυτη ελευθερία και λύτρωση της χώρας μας από τα δεινά.

Μην πλανεύεστε λοιπόν από τα ¨ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα¨ και τους καραγκιοζίσκους υποκριτές της καθημερινότητας. Αναζητήστε την δικιά σας αλήθεια (τρόποι υπάρχουν), στηλιτεύεστε το άκαιρο και άδικο ψέμα που μας έφερε σε αυτόν τον δρόμο. Όχι δεν θα σωθείτε αν φύγετε από το τόπο σας, παλέψτε εδώ. Μην πλανεύεστε κάντε αναδρομή(play back) των τελευταίων ετών, όπου όλοι έχουν γράψει κάτι στο βιβλίο της ιστορίας της Ελλάδας, αναζητήστε τα πεπραγμένα του καθενός και το σίγουρο είναι ότι θα καταλάβετε……. την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πέτρος Γ. Γώγος

Περιφερειάρχης Οργανωτικού ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας

5 σχόλια

  • «Πλέον πάντα θα αναρωτιόμαστε , όταν κάποιος λέει κάτι , πού αποσκοπεί ποιόν και τι πρεσβεύει! Τι προσωπικό όφελος έχει, ή τι κρύβεται από πίσω!»

    Ρώτα πρώτα τον αρχηγό σου…

  • “Ει ο Θεός μεθ’ημών, ουδείς κατ’ημών”. Αυτή είναι η αλήθεια της Ορθόδοξης Ελλάδας. Όλα τ’άλλα πλάνες.-

    • γιατί ρε έξυπνε ο θεός να είναι “μεθ’ημών” και όχι “μεθ’υμών” και άρα σύμφωνα με τη λογική σου “άπαντες κατ’ημών”;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.