kozan.gr: Συμβασιούχοι καθαριότητας και προσλήψεις νέου προσωπικού, θέματα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης (Βίντεο)

24 Ιουλίου 2017
21:21

Το ζήτημα των συμβασιούχων καθαριότητας και όχι μόνον, οι ανανεώσεις συμβάσεων αλλά και προσλήψεις νέου προσωπικού, αλλά κυρίαρχα ο «διαχωρισμός» μεταξύ αυτών και των συμβασιούχων άλλων δομών (όπως π.χ. Παιδικούς Σταθμούς) τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Την άποψή τους για το σημαντικό αυτό ζήτημα εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης όσο και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Χριστοφορίδης.

Από τη μία το δυσάρεστο είναι πως δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς από την κυβέρνηση καθώς θεωρούνται μη ανταποδοτικού χαρακτήρα με ότι αυτό συνεπάγεται και από την άλλη μεριά σε «καλύτερη θέση» βρίσκονται οι συμβασιούχοι της καθαριότητας οι συμβάσεις των οποίων λύνονται 31-3-2018 όποτε και θα προσληφθούν νέοι μόνιμοι υπάλληλοι. Και οι μεν και οι δε στην ουσία θα βρεθούν απολυμένοι σύμφωνα με το νέο Οργανόγραμμα όπως οι της καθαριότητας πήραν… παράταση ζωής. Η Δημοτική Αρχή θα βρεθεί μπροστά στο πρόβλημα σύντομα μιας και εντός των ημερών λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς οι οποίοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό.

Την απογοήτευσή του για την αδυναμία παρέμβασης από πλευράς Δήμου εξέφρασε εκτός άλλων ο Δήμαρχος Κοζάνης, ενώ για κατάφορη αδικία και διαχωρισμό εργαζομένων έκαναν λόγοι οι της αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων που κάλεσε ΚΕΔΕ και Δήμους να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

2 σχόλια

  • Αφού ανανεώνουν παράνομα αυτούς τις καθαριότητας …Για άλλους 8 μήνες ενώ δουλεύουν ήδη 2,5 χρόνια ..Ενώ η ανεργία έξω καλπάζει και θα μπορούσαν να πάρουν άλλους για ένα 8 μηνο ..ανακάλυψαν ότι είναι άδικο που φεύγουν αυτοί των παιδικών σταθμών …Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο ..Είστε οι αρχιερείς της αδικίας …8 μηνο και παράταση ..Έξω ο κόσμος περιμένει έστω μια σύμβαση

  • είσαστε κυβερνητική δημοτική αρχή. πατήστε πόδι, κάντε τους να καταλάβουν. εάν δεν το κάνετε εσείς, ποιοι θα το κάνουν;;

    πού είσαι ρε ΠΑΡΙ!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.