O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου το μνημείο – μουσείο για τον ΔΣΕ, στο χωριό Θεοτόκος στο Γράμμο (Βίντεο & Φωτογραφίες)

19 Αυγούστου 2017
18:52

Με συμμετοχή εκατοντάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλων και οπαδών του κόμματος, μαχητών και απογόνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης, πολλών κατοίκων από τα χωριά της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Μουσείου – Μνημείου του ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκος, στο Γράμμο. Με τη σημερινή ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και υπό τους ήχους συνθημάτων υπόσχεσης συνέχισης του αγώνα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Από νωρίς το πρωί άρχισε η προσέλευση στο χώρο. Ο κόσμος έφτανε συγκροτημένα με λεωφορεία από τις διάφορες περιοχές, αλλά και με ΙΧ αυτοκίνητα. Ξεκίνησαν από την Αττική, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, από μια σειρά πόλεις για να δώσουν το παρόν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγώνων, της προσφοράς και των θυσιών των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, που έπεσαν στις μάχες, αλλά και των κατοίκων της περιοχής που στήριξαν με κάθε μέσο τον τιτάνιο αγώνα του ΔΣΕ.

Περιηγήθηκαν στο χώρο. Είδαν τις πλάκες που περιβάλλουν το Μνημείο, στις οποίες είναι γραμμένα τα ονόματα 438 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, ταξινομημένα ανά χωριό, που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο και ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ και έπεσαν νεκροί στις μάχες. Με βουρκωμένα μάτια, γεμάτοι περηφάνια, ηλικιωμένοι αλλά και νεώτεροι, άφηναν λίγα λουλούδια κάτω από τα ονόματα των συγγενών τους, των συναγωνιστών τους.

Περιηγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα για τον τρίχρονο ηρωικό και δίκαιο αγώνα του ΔΣΕ. Και φυσικά επισκέφθηκαν το εσωτερικό του Μουσείου όπου εκτίθεται χωρισμένο ανά ενότητες, φωτογραφικό υλικό, χάρτες, σπάνια ντοκουμέντα που αφορούν τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή.

Σε μια γωνιά του βρίσκονται φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του Χρήστου Ζούνη αντάρτη του ΔΣΕ και της γυναίκας του Ελένης. Τα παιδιά τους, στη μνήμη τους, παραχώρησαν στο ΚΚΕ το σπίτι και το γύρω χώρο και έγινε δυνατόν να κατασκευαστεί το Μουσείο. Συγκινητική ήταν η στιγμή που μπήκαν μέσα στο Μουσείο τα παιδιά τους, ο Βασίλης και ο Νίκος με τη γυναίκα του Βάσω, ο εγγονός του Χρήστος με τη γυναίκα του Γωγώ και την κόρη του Νικολέττα.

Στο χώρο τοποθετήθηκαν συγκροτημένα τα μπλοκ των Οργανώσεων. Με τα κόκκινα λάβαρα υψωμένα, φωνάζοντας συνθήματα οι εκατοντάδες κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, απέδωσαν φόρο τιμής. «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ. Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ», «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», βροντοφώναξαν..

Τα πανό των Οργανώσεων έδιναν το στίγμα: «Εμπνεόμαστε διδασκόμαστε από την 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ, από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ», «Στη μάχη πάντα πρώτοι! Υποταγή ποτέ! Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ», «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ. Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα που απηύθυνε ο Νεκτάριος Τριάντης, Γραμματέας Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Το χαρακτηρίσαμε χρέος και το χρέος αυτό σήμερα εκπληρώνεται, εδώ στα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, εδώ που σε κάθε πλαγιά, σε κάθε ύψωμα του ηρωικού τόπου, αντηχεί ακόμα ο πόθος των μαχητών του ΔΣΕ για μια καλύτερη ζωή. Σε τούτα τα μέρη η ΚΕ του ΚΚΕ παραδίδει στο λαό της περιοχής το μουσείο του ΔΣΕ», είπε. Και κάλεσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Ο Δ. Κουτσούμπας τράβηξε το κόκκινο πανί και αποκαλύφθηκε το μεγαλόπρεπο μνημείο που αποτελείται από τρία Δ, το σύμβολο του ΔΣΕ, που βρίσκονται μέσα σε ομόκεντρους σπειροειδής κύκλους.

Αμέσως μετά χαιρετισμό εκ μέρους της οικογένειας Ζούνη, απηύθυνε ο Χρήστος Ζούνης, ιδιαίτερα φορτισμένος. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του).

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κεντρική ομιλία.

Ακολούθησε προσκλητήριο των νεκρών. Δύο νεολαίοι της ΚΝΕ, παρουσίασαν ανα χωριό τα ονόματα των νεκρών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Τους συνόδευε ο ήχος του κλαρίνου σ’ ένα μακρύ ηπειρώτικο μοιρολόι. Το προσκλητήριο ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και το πένθιμο εμβατήριο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας και τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο και σφραγίστηκε με την «Διεθνή» να αντηχεί στις πλαγιές και τις κορφές του Γράμμου.

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στα εγκαίνια του Μουσείου – Μνημείου για τον ΔΣΕ, στο χωριό Θεοτόκος στο Γράμμο και έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης:

«Δυστυχώς η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει, καθώς περνάει τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης συνεχίζει ακάθεκτη, ενάντια σε όλα τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Ήδη ο ΕΝΦΙΑ έρχεται, νέα φορολογικά βάρη, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα προβλήματα μεγαλώνουν, τα εθνικά θέματα, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, διογκώνονται. Πρέπει ο ελληνικός λαός να συνεχίσει την πάλη του, να την αναπτύξει παραπέρα αυτή τη νέα περίοδο μέχρι την οριστική ανατροπή αυτών των πολιτικών, αλλά και των αιτιών που γεννάνε αυτές τις πολιτικές».

http://www.902.gr/eidisi/politiki/137108/egkainiastike-moyseio-mnimeio-toy-dse-sto-theotoko-ston-grammo-foto

101 σχόλια

    • Κλασσικό ΚΚΕ , δεν φταίει σε τίποτα. ….
      Πέρα από το ότι η αριστερή θολό κουλτούρα έχει καταστρέψει την Ελλάδα ……

      • Ναι τα έβαλάν με τους γονείς και την παιδική ηλικία των βιαίως στρατολογηθέντων ανηλίκων.Τα έβαλαν με την έννοια μητραλοίας οδηγώντας την σε πρωτοθεώρητα ύψη…

        • Είσαι βαθιά ανιστόρητος (και λίγο αγράμματος ,αν κρίνω από τη σύνταξη προς το τέλος. Να διαβάσεις το Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών που συνέγραψε και το μεγαλύτερο μέρος της Ιστορίας Γ΄Λυκείου Κατεύθυνσης, υποψήφιο σταθερά στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε συμβολική θέση.Και άσε τα χοντροκομμένα συμπεράσματα.

          • Δε θα μου πεις ανιστόρητο που έστειλαν τη μάνα μου και την αδερφή της στο παιδομάζωμα με το έτσι θέλω στη Βουλγαρία! Ασε κατα μέρους την παραποίηση της ιστορίας! Το ξέρετε καλά αυτό το χόμπυ!

          • Δεν υπάρχει εμφύλιος:! Συμμοριτοπόλεμος ήταν από κατσαπλιάδες που λήστευαν, έσφαζαν και βίαζαν στα χωριά μας. Η καταστροφή που έκαναν οι ληστοσυμμορίτες είναι πολλαπλάσια από αυτή των γερμανών κατακτητών, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

          • Αν βλέπεις συντακτικό λάθος παρακαλώ να μου το υποδείξεις επακριβώς να το διορθώσω κανένα πρόβλημα.Τα ”ανιστόρητος και αγράμματος” στα επιστρέφω γραφικό κομματόσκυλο.Λές και με ξέρεις κι απο χτές.Τις υποδείξεις να τις κάνεις στα κνιτάκια.100 χρόνια κκε 100 χρόνια καταστροφές για τον ελληνισμό.Βάρκιζα τέλος τριτοδιεθνιστικό απολειφάδι.

          • 23:17,ΤΟ ΚΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΕΡΑΝΕ ΟΙ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΥΠΗΡΧΕ;; ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΦΑΓΙΑ;; ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΕΤΟΥΤΟΣ!!! ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΑΠΑΛΜ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Κ ΘΑ΄ΒΛΕΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ Χ..ΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ Κ Η ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

          • ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ 23:14!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ-ΠΟΥ ΜΟΝΟ ANOHTOI ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ- ΗΤΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΛΕΝΕ Κ ΑΣΤΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΛΑΧ. ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΒΟΥΡΝΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟΣ Κ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ.

          • Ναι, έτσι τους έλεγαν : Θα σας πάμε να σωθείτε από τις βόμβες των εγγλέζων! Πήγανε τη μάνα μου και την αδερφή της στη Βουλγαρία μαζί με όλα τα παιδιά του χωριού, και ελάχιστοι κατάφεραν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Εκεί στη Βουλγαρία τους έκαναν κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου!

          • Ποιό βιβλίο “εμφύλιος”; Συμμοριτοπόλεμος ήταν από κάτι κατσαπλιάδες που ήθελαν με τα όπλα να καταλάβουν την εξουσία. Τι διαφορά είχαν από τη Χούντα και το Φασισμό;

          • ΠΡΟΣ 23:20.
            “Τα έβαλαν με την έννοια μητραλοίας οδηγώντας την σε πρωτοθεώρητα ύψη”
            Αν βγαζει καποιος νοημα τι λεει ετουτος ρε παιδια να μου πει κ μενα!!!

            Επισης ο μητραλοίας(= ο φονεύς της μητρός του) εδω θελει γενικη.Αυτος νομιζει γενικη ειναι αυτη η πτωση που εγραψε, τοσο του φτανει!
            Τα περι κομματοσκυλου ειναι η ευκολη προσφωνηση οσων ζοριζονται με την αντιπερα οχθη. Μαθε οτι ειμαι ενας απλος συμπαθων του ΚΚΕ απ΄το μεσαιο χωρο,αλλα δεν ανεχομαι τοση λασπη σ΄ενα τιμιο κομμα, και συμπαγες. Οχι οπου φυσαει ο ανεμος. Τελος μαθε οτι αν το ΚΚΕ δεν επεφτε στην παγιαδα της πλουτοκρατιας που του εστησαν στη Βαρκιζα, ο Αρης (Βελουχιωτης)θα σας εδινε τα χ…σμενα σωβρακα στο χερι. Οπως τους χιτες στο Θησειο που τους λιανισε ο ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανα του 1944. Αυτα για την αποκατασταση της αληθειας.

      • 23.27 Κανένας δεν τους εξανάγκασε. μη μας πασάρεις τη δικαιολογία του κκε για τη δήθεν λευκή τρομοκρατία για αλήθεια.Και νόμιμο ήταν το κκε και ο ριζοσπάστης κυκλοφορούσε.Κάνατε κομμουνιστική στάση και ούτε ο κόσμος που ήταν πρίν στο εαμ δε σας ακολούθησε αλλα για σένα το 80% του ελληνικού λαού είναι μοναρχοφασίστες.Τέτοια ιστορία σας μαθαίνουν στο κόμμα.Οι ναπάλμ δε σε χάλασαν άλλωστε οι κομμουνιστές δεν δίσταζαν να φάν και λαχανικά μετά το Τσερνόμπιλ για να αποδείξουν οτι δεν υπάρχει κίνδυνος.

        • 23.17 Καμμία χώρα δεν απελευθέρωσε το εαμ-ελας όπως λέει το γελοίο σύνθημα -που ούτε κι αυτό δεν ξέρεις σωστά και το μετέτρεψες σε κκε.Οι Γερμανοί έφυγαν επειδή έχαναν τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα.Και έφυγαν ατουφέκιστοι.Οταν φάγαν την πρώτη σφαλιάρα στα δεκεμβριανά αναγκάστηκαν να παραδώσουν κάποιον οπλισμό,μ αυτόν και τον υπόλοιπο που δεν παρέδωσαν μήπως μπορεί να μας πει κάποιος πόσους γερμανοιταλοβουλγαρους και πόσους έλληνες σκότωσαν στην κατοχή;Έτσι για να κάνουμε μια σύγκριση βρε αδερφε.

          • 23.14 Καλά είσαι τυφλός η κατι άλλο;Με κατηγορείς οτι μιλησα για παιδομάζωμα και απαντάς μόνος σου;Και ναι η απαγωγή ανηλίκων παρά τη θέληση των οικογενειών τους και η βίαιη στρατολόγηση ανηλίκων είναι ιστορικό γεγονός.Και ναι μια χαρά παιδομάζωμα το λές.Και δεν χρειαζόμαστε κανέναν ιστορικό να μας το πεί επειδή έχουμε συγγενείς θύματα.

        • Τι λέτε ρε που σφάξατε ολόκληρο χωριό και τους ρίξατε στο Μελιγαλά, με εντολή του Άρη Βελουχιώτη. Σε ποιόν πουλάς τα παραμύθια σας; Ξεχνάς ότι οι κομμουνιστές ήσασταν σύμμαχοι με τους Γερμανούς και γράφατε στο Ριζοσπάστη ότι αρνείστε κάθε ένοπλη αντίσταση; Ξεχνας ότι ο αρχηγός σας ο Στάλιν και το κόμμα σας ήταν σύμμαχοι με τους Φασίστες Ναζί;

          • Ασχετε,το ΚΚΕ για λογους στρατηγικης παρακολουθούσε με προσοχη το συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ που πολυ σωστα υπογραψε ο Σταλιν για λογους σκοπιμοτητας κ συσχετισμων κ μετα τα εδωσε ολα στην Αντισταση κατα των Γερμανων. Αν δεν ηταν ο σοβιετικος λαος επισης, οι χιτλερικοι θα εγδερναν το τομαρι των προγονων σου. Ε οχι και συμμαχοι με τους Γερμανους οι κομμουνιστες!!! Κοψε κατι.

          • Επισης για το Μελιγαλα,γιατι αποκρυπτεις,ΠΟΝΗΡΕ,οτι ηταν Ταγματασφαλιτες??? Γιατι, γιατι???Και λιγους τετοιους αλητες καθαρισε ο Αρης!!!!

          • Έχεις δίκιο, τι συγκρίνουμε τώρα. Ο Στάλιν ήταν μεγαλύτερος εγκληματίας πολέμου από τον Χίτλερ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο μεγαλύτεροι σφαγείς της ανθρωπότητας ήταν κομμουνιστές δικτάτορες και ο τρίτος ναζιστής http://www.votegreece.gr/archives/41622

          • ENΩ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!! ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙΣ???

          • Τα μικρά παιδιά και η γυναίκες που σφαγιάσθησαν ήταν ταγματασφαλίτες;

  • 11000 νεκροί στον ελληνοιταλικό πόλεμο,15000 στην ανταρσία του κ.κ.ε το 46-49,μετά αναρωτιούνται γιατί μένουν σαν κόμμα στο 7% αμετανόητοι κρίμα/

  • Όπως πάντα το ΚΚΕ και η ηγεσία του έδειξαν ότι ζουν σε κάποιο μακρινό γαλαξία ξεκομμενοι από την πραγματικότητα που ζει η Ελλάδα σήμερα. Κρίμα.

  • Οι μαχητές του Γράμμου όχι μόνο λύγισαν, αλλά πέταξαν τα όπλα και το έβαλαν στα πόδια προς Αλβανία για να σώσουν το τομάρι τους…

  • Τον κακό τους τον καιρό.Έκαναν ένοπλη στάση εναντίον του κράτους προκάλεσαν τόσα δεινά στον ελληνικό λαό και στήνουν και μουσεία απο πάνω.

  • Σε όλες τις δεξιούρες παραπάνω:λαγοί του καναπέ που θα πιάσετε το όνομα του ΚΚΕ στο στόμα σας. Πλύσιμο καλά με Bedatin πρώτα,κι αφήστε τη λάσπη,ανιστόρητοι.Παπάς,δάσκαλος κι αστυνόμος αυτά έχουν περάσει,φαντάσματα του παρελθόντος.

    • Ναι 21. 56.πρωτα όμως να το πλύνει ο κάθε κουτσουμπας η κανέλλη και τα λοιπά επαγγελματικά στελέχη που ντροπιαζουν το ΚΚΕ. Χθες απολύθηκε μητέρα με 22 χρόνια δουλειάς στον ριζοσπαστη. Μετά τους 40απολυμενους του 2013. Και δυστυχώς στον δρόμο δεν υπάρχει. Οι βόλτες παρελάσεις δεν είναι διεκδικηση

      • Τι σχέση έχει τώρα αυτό; Εδώ απολύθηκαν χιλιάδες,τι λέω,μυριάδες από τους Σαμαροβενιζέλους, τα κόμματα των οποίων μας φέραν την καταστροφή κι εσύ φλέγεσαι για 40+1 απολύσεις, από τη στιγμή που ο σταθμός κ η εφημερίδα (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)βούλιαζαν κ αυτά στο χάος της κρίσης;; Για ιστορικά γεγονότα κ μουσεία μιλάμε σήμερα κ για τη λασπη που ρίχνουν ορισμένοι δίχως τσίπα.

    • Χχαχααχ καλά εσύ έχεις πλάκα πήρες τις εκφράσεις λαγοί του τάδε και δείνα του καναπέ κι έκανες τη δικιά σου ”λαγοί του καναπέ” χαχαχ Φαντάζομαι είσαι ο ίδιος που μου γραφε πιο πάνω για συντακτικά λάθη…

      • Λαγοί του καναπέ=κουνέλια, κότες λυράτες που αν σας έδιναν τουφέκι να πιάσετε,θα τρέμαν τα κατσαούλια. Πάλι αγράμματος πιάστηκες.

  • Απαντωντας συνολικα στους παραπανω ανιστορητους, μισάνθρωπους(που λενε τους αγωνιστες κατσαπλιαδες), πιθανον απογονους ταγματασφαλιτών/δοσιλόγων κλπ, ειδικα σ΄αυτόν με το ιερογλυφικό [- ανοιξτε καμια φορα κανα βιβλιο,τεμπεληδες, δειλοι λαγοι, εστω από αστους-αλλα σοβαρους- συγγραφεις (εδω θα μνημονευσω περα από το Γιωργο Μαργαριτη που προαναφερθηκε, και τον Παναγιωτη Κανελλοπουλο, συγγραφεα αλλα και πολιτικο/πρωθυπουργο για λιγο της Δεξιας ).
    Ο άλλος-τόσο του κοβει- καταλαβαινει ότι μοναρχοφασιστες εννοω τον ελληνικο λαο και όχι τους Παπάγους, Ζέρβες,πάσης φυσεως δοσιλόγους που τους χάιδεψε το καθεστως στις δικες που ακολουθησαν και αλλους ακροδεξιους που βρεθηκαν και σε κυβερνητικα ποστα κλπ. Δεν θα καθομαι να εξηγω εγω τον κάθε βραδυστροφο εδώ μεσα και δεν θα προλαβαινει το kozan να χτενιζει τα σχολια ενθεν κακειθεν (και δεν εχει και καμια υποχρεωση).
    Αρπαξτε ένα link με το Γιωργο Μαργαριτη. Αντε γεια, φαντασματα του παρελθοντος.

    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiZhpuwm-XVAhXCXhQKHaLxDHEQtwIILzAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DsA6rSvKNSW8&usg=AFQjCNEKx4IaH_dIHK1Ki6l4lJLcj1mrEg

    • Φαντάσματα του παρελθόντος είστε, που 70 χρόνια μετά δε μπορείτε να χωνέψετε την αποτυχία να καταλάβετε την εξουσία με τα όπλα. Η κυβέρνηση του βουνού απέτυχε, όπως και το ανεξάρτητο κομμουνιστικό κράτος που θέλατε να στήσετε με τα όπλα, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Έλεος με την καραμέλα που πιπιλάτε με τα “βιβλία” που παραχαράσουν την ιστορία. Σύμμαχοι με τους Φασίστες Ναζί ήσασταν και ενάντια στο ΟΧΙ του Μεταξά. Ήσασταν ενάντια σε κάθε ένοπλο αγώνα κατά των Γερμανών. Η ναζιστική Γερμανία και η κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχοι με το σύμφωνο των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών Ριμπεντροπ-Μολότωφ. Φυσικά το ΚΚΕ δεν θα πήγαινε κόντρα σε μια τέτοια συμμαχία….
      Το τμήμα της Ελληνικής υπαίθρου που αναπτύχθηκε το ΕΑΜ δεν απελευθερώθηκε από κανένα. Απλά οι Ιταλοί και οι Γερμανοί με ανοιχτά μέτωπα σε Ευρώπη και Β. Αφρική δεν είχαν τις απαραίτητες μονάδες για να επιβληθούν σε όλη την επικράτεια. Κατείχαν τις πόλεις και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Η υπόλοιπη Ελλάδα ήταν πρακτικά χωρίς κατοχή. Το ΚΚΕ δεν βοήθησε στην κατοχή τη χώρα, απλώς προετοίμαζε μεθοδικά την αρπαγή της εξουσίας και τον ένοπλο αγώνα κατά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Όσοι ήταν κατά, κατέληγαν σε πηγάδες. Τα Δεκεμβριανά ήταν η αφορμή που περίμενε το ΚΚΕ για να καταλάβει μέσω του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ την εξουσία. Τώρα βέβαια όσον αφορά το καθεστώς της Ελλάδας σε περίπτωση νίκης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στ’αλήθεια ποιος αμφιβάλλει ότι θα ήταν «Δικτατορία του Προλεταριάτου» τύπου Βουλγαρίας αλά Δημητρώφ ή στην καλύτερη περίπτωση τύπου Τίτο. Εκτός αν κανείς νομίζει ότι θα όρθωνε το ..ανάστημά του ο Χωμενίδης ή ο Τσιριμώκος ή ο Απόστολος Βογιατζής και απαιτούσαν …δημοκρατικές διαδικασίες από την Σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ.Τι είπατε; Ποιός ήταν ο Βογιατζής; Μα καλά δεν ξέρετε τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Κόμματος που υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ; Αλλά που να τον ξέρετε. Αχυράνθρωπους σε αυτή τη χώρα έχουμε τόσο πολλούς….! To 1940-1950 η Ελλαδα πολεμησε εναντια σε 2 αντιπαλους….τους ναζι και τους κομμουνιστες…και οι 2 θελανε να υποταξουν την Ελλαδα, και οι δύο νικήθηκαν από τη δημοκρατία! Θαυμάστε τα έργα των συμμοριτών https://www.youtube.com/watch?v=3YrCQGXYR9g

          • Σωστος!! Να πού πήγαν οι χώρες αυτές,όταν χάθηκε η ασφάλεια του κομμουνισμού. Στο μαυρο χάλι κ τη μαφία…

          • Δε χάθηκε η ασφάλεια, περάσαμε από τα δικτατορικά καθεστώτα με την απειλή των όπλων, στην ελεύθερη δημοκρατία. Μαφία υπήρχε πάντα στις χώρες του ανατολικού μπλοκ, απλά τότε είχε και στήριξη από το καθεστώς.

          • Ασφάλεια!!!! Αχαχαχαχαχ! Και με τη Χούντα του Παπαδόπουλου την ίδια ασφάλεια είχαμε, γιατί δεν τη θέλατε;

      • 18:18 ΚΑΙ 18:20,ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ Π/ΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ,ΟΥΤΕ ΘΑ΄ΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ. ΛΙΓΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ.

        • 22:46, μία είναι η πραγματικότητα: Κομμουνισμός=ταξη,ασφαλεια, ισοτητα, ιατροφαρμ. περιθαλψη/αξιοπρεπη νοσοκομεια κ οχι αχουρια.Και απειρα αλλα κοινωνικα αγαθα. Καπιταλισμος=ψοφάς σαν το σκυλί. Μηπως δεν το ζούμε σήμερα στην Ελλάδα????

          • Κομμουνισμός = Φασισμός που επιβάλλεται με τη δύναμη των όπλων, φτώχεια και πείνα για τους λαούς!

  • «Όταν ένας κατηχούμενος πάθει την κομμουνιστική διαφοροποίηση είναι πια ώριμος να προδώσει τον τόπο του, τους δικούς του, τους φίλους του, τους γονείς του, κάθε τι που είναι δεμένο με την καρδιά και με το αίσθημα του ανθρώπου. Τότε πια δεν έχει βούληση για να θέλει. Άλλος θέλει για λογαριασμό του. Αυτός απλά εκτελεί. Δεν έχει δικαίωμα να σκέφτεται και να αποφασίζει. Η σκέψη και ο στοχασμός του είναι δικαιώματα του κόμματος. Το Κόμμα είναι ο εγκέφαλος και η καρδιά της νέας φυλής των ανθρώπων του κομμουνισμού.Δεν υπάρχουν Έλληνες Κομμουνισταί. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι Έλλην» Στράτης Μυριβήλης 1892 – 1969

    • Ο Μυριβήλης,το λιβανιστήρι του Μεταξά!!! Όλοι οι λογοτέχνες της γενιας του ΄30 απορουσαν για τη μεταστροφη αυτου του κατα τα αλλα αντιπολεμικου στα νιατα του συγγραφεα της “Ζωης εω Ταφω”!!!

        • ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ 18:24,ΠΟΙΟΣ ΡΕΡΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ???ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΕ!!! ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ???

          • Ούτε τα στοιχειώδη δε γνωρίζεις. Είπαμε είσαι ανιστόρητος αλλά εσύ του έβγαλες τα μάτια. Οι Γερμανοί έφυγαν γιατί ηττήθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις. Κατά την οπισθοχώρηση τους άφησαν πίσω μια μικρή φρουρά την οποία εξουδετέρωσε ο ΕΛΑΣ. Ο ΕΑΜ ήταν “απασχολημένος” στο Μελιγαλά…

      • Ο ΕΑΜ ήταν στο Μελιγαλά, όχι ο ΕΛΑΣ. Ούτε τα στοιχειώδη ιστορικά στοιχεία δεν ξέρεις. Τα γυναικόπαιδα που έσφαξαν ήταν και αυτά ταγματασφαλίτες;

    • 22:51, και καλα εκανε Ο ΕΛΑΣ που ήταν «απασχολημένος» στο Μελιγαλά (2 μετωπα),καθως εριχνε φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους συνεργατες των γερμανων Ταγματασφαλίτες.Σου αρκεί??

  • Ο κομμουνισμός με τον ναζισμό έχουν τόσα κοινά όσα και η βούρτσα με την άλλη..
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ εθνίκια εδώ μέσα.

  • Άραγε πόσοι από αυτούς τους 438 ήταν με την θέλησή τους στον Γράμμο το 49 και πόσοι ήταν οι με την βία εκεί. Πόσοι πέθαναν γιατί όντως πίστευαν στην απάτη της δήθεν ισότητας του κομμουνισμου και πόσοι πέθαναν θύματα της δίψας για εξουσία του Ζαχαριάδη. Και πόσοι πέθαναν τσάμπα στην υπηρεσία μιας ηγεσίας που αντί να μείνει μαζί τους την κοπανισε όταν κατάλαβε ότι είχε χάσει σε μια αναμέτρηση που η ίδια προδοτικα είχε οδηγήσει την Ελλάδα αμέσως μετά την καταστροφή της κατοχής.

    • Ούτε μια τρίχα του Ζαχαριάδη δεν αξίζεις,ανιστόρητε. Εχετε κατασυκοφαντήσει το ΚΚΕ,σαν δεν ντρέπεστε καποιοι εδω μεσα..

      • Προφανώς τα συντρόφια που τον έστειλαν Σιβηρία για διακοπές άξιζαν. Ή την κατάληξη που είχε δεν σου την δίδαξαν στην ΚΝΕ;

        • Δεν ηταν καθολου συντροφια. Ηταν ρεβιζιονιστες του Χρουστσώφ (γιαλανζί κομμουνιστές). Σου φτανει αυτό ή θες κι άλλα??

          • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΘΗΛΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΡΙΜΑ

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ)

    “Προς φασιστόμουτρα και λοιπούς συγγενείς
    Με αφορμή το αντικομμουνιστικό συνέδριο της «αγίας» ΕΕ στην Εσθονία”.
    ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    http://www.imerodromos.gr/pros-fasistomoutra-ke-loipous-syngenis/

  • 21 εκατομμυρια ανθρωπους εχασε η Σοβιετική Ένωση στον αντιναζιστκό αγωνα (“Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος”), ρε συκοφάντες του ΚΚΕ!!!

    • ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΟΜΜΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ!!!ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ χάλι!!! ΚΑΤΙ ΑΝΕΛ ΚΑΤΙ ΛΑΕ ΚΑΤΙ ΠΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΠΑΝΕ ΑΠΑΤΕΣ!!!ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ 8-10% ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙς. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΛΙΓΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

  • “Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας”
    Δημοκρατία και Στρατός δεν πάνε μαζί. Τι δηλαδή, κάνανε εκλογές να δούνε ποιος θα γίνει λοχαγός ;
    Κομουνιστικός Στρατός Ελλάδος ήταν που ήθελε να αποσχίσει τμήμα της Ελλάδος και να εγκαθιδρύσει δική του κυβέρνηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.