Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου σε εργολάβο στη ΔΕΗ που καταπλακώθηκε από το κλαρκ το οποίο χειριζόταν.

Τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας στην ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και τον προηγούμενων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που υπηρετούν την γραμμή της ιδιωτικοποίησης- απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, οι συνέπιες της είναι γνωστές στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους: τσάκισμα μισθών εργασιακών σχέσεων, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εντατικοποίηση της εργασίας, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με το καθεστώς των εργολαβιών κ.α

Άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος για να αποδοθούν οι ευθύνες, άμεσα να στηριχτεί η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου. Κανένας συμβιβασμός με την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Κοζάνη 19/8/2017