Έργα ύψους 750.000€ τα οποία καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, θα αναπτυχθούν στις Δημοτικές Ενότητες Ελλησπόντου και Δ. Υψηλάντη αλλά και τα Τοπικά Διαμερίσματα Πτελέας και Οινόης, όπως παρουσίασε ως εισηγητής του θέματος και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης. Πρόκειται για έργα που κυρίαρχο στόχο έχουν όπως και ο ίδιος ανέφερε να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και αφορούν εκτός άλλων σε αντιπλημμυρικά έργα, σε  έργα συντήρησης υποδομών κ.ο.κ.

«Η χρηματοδότηση των έργων αυτών από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης σηματοδοτεί το ελάχιστο, σε μια περιοχή απ’ όπου έχει ξεκινήσει ο Πόρος και είναι έργα που αποφασίστηκαν μέσα από προτάσεις των τοπικών κοινωνιών με τη συμβολή των Υπηρεσιών μας», σχολίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Πέραν του παραπάνω έργου και με στόχο την ισορροπία μεταξύ της πόλης της Κοζάνης και των Τοπικών Διαμερισμάτων «τρέχει» αυτή τη στιγμή όπως παρουσίασε ο κ. Πουτακίδης το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. «Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει 35 μικρά και 15 μεγάλα έργα της τάξεως των 8 εκ. Ε. Αυτά τα έργα είναι σε εξέλιξη και αφορούν μεταξύ άλλων το αντιπλημμυρικό Χρωμίου και Βατερού, καθώς επίσης και άλλα έργα που έχουν ξεκινήσει μέσα στην πόλη της Κοζάνης όπως π.χ. η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ενώ ακολουθούν έργα σχεδόν 6,5 εκ. Ε που είναι έτοιμα για δημοπράτηση, ανάμεσά τους και το Κουρί», παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr