Συναδέλφισσες – οι:

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε στα δικαιώματα των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων , αφού με ευλάβεια εφαρμόζει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, που οδηγούν την στην φτώχεια και την εξαθλίωση, απειλώντας την κοινωνία σε πλήρη ισοπέδωση γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις της.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, στην λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση, ο αγώνας μας είναι πλέον μονόδρομος.

Αγωνιζόμαστε για:

– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, Υγεία & Ασφάλεια

– Δίκαιο και Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις , παροχές

– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση – Σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Απαιτούμε:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των Αντεργατικών και Αντι ασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν σε στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στην μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και στην φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Διεκδικούμε:

– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα

– Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους.

– Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

– Αποτελεσματική αντιμετώπιση της Ανεργίας, επέκταση ποσού και χρόνου καταβολής επιδόματος Ανεργίας.

– Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών .

– Αποκατάσταση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας.

Συναδέλφισσες – οι:

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια, γιαυτό επιβάλλετε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Αξιοπρέπεια μας που είναι Αδιαπραγμάτευτη.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες στο μεγάλο Εργατικό και Κοινωνικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από Κοζάνη πρός Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 14:30 από την κεντρική πλατεία Κοζάνης