Η απάντηση του δήμου Κοζάνης στην ΚΝΕ, σχετικά με την απομάκρυνση αφισών από δημόσιους χώρους

5 Σεπτεμβρίου 2017
12:22

Με αφορμή ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Κοζάνης της ΚΝΕ, σχετικά με την απομάκρυνση αφισών από δημόσιους χώρους, ο Δήμος Κοζάνης θα ήθελε να ενημερώσει τα εξής:

Με το άρθρο 16, του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης και σύμφωνα με το Ν. 2946/2001, απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση δηλαδή η υπαίθρια και δημόσια προβολή (π.χ. αφισοκόλληση) σε μια σειρά από χώρους, που αναφέρονται αναλυτικά στον Κανονισμό και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται στο άρθρο 14 παράγραφο 1 του Ν 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α’) όπως τοίχοι αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, το κατάστρωμα δρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και στύλοι και υποσταθμοί εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, στοές κτιρίων κτλ.

Το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης στην περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση του κανονισμού έχει υποχρέωση να προχωρήσει στον καθαρισμό και παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώσει το πρόστιμο στους υπαιτίους.

Ο Δήμος Κοζάνης δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι εφαρμόζει αδιακρίτως τον ισχύοντα κανονισμό και νόμο, ακόμη και σε περιπτώσεις που σχετίζονται με το Δήμο.

 

Κλικ εδώ για την Καταγγελία του Τ.Σ. Κοζάνης της ΚΝΕ

6 σχόλια

  • Ε βέβαια η δημοτική αρχή Κοζάνης πριν γίνει “αρχή” είχε κανόνα την αφισοκόληση με τα διαφορα κοινωνικά φόρουμ κλπ κλπ…. τώρα ανακάλυψε την αφισορύπανση. Ενοχλεί το ΚΚΕ που κόβει από τον ΣΥΡΙΖΑ

  • Η επιλεκτική εφαρμογή άρθρων του νόμου αποτελεί παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος, πειθαρχικά κολάσιμη. Η πόλη είναι μια απέραντη κουρελαρία απ’ την παράνομη αφισοκόλληση, αλλά ο τύποις Δήμαρχος ενοχλήθηκε απ’ το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δεν ενοχλήθηκε απ’ τους λυράρηδες ή τους «σκυλο»τραγουδιστές.
    Το άρθρο 4 του ίδιου νόμου λέει πού επιτρέπεται η διαφήμιση και ο Δήμος δεν το εφαρμόζει. Όπως δεν εφαρμόζει το νόμο για το κάπνισμα στις καφετέριες και τις ταβέρνες, κι όπως εφαρμόζει όπως γουστάρει τον ΚΟΚ για το κυκλοφοριακό.

  • Έτσι ακριβώς!λύθηκαν όλα τα προβλήματα του δήμου και ασχολούνται με τις αφίσες της ΚΝΕ!Κατάντια ξεπεσμός φόβος!

  • Σωστός Έτσι στις επόμενες εθνικές εκλογές όπου βρώ αφίσες πολιτικών κομμάτων ή αφίσες με μούρες από υποψήφιους θα τις σκίζω και θα τις πετάω στους σκουπιδοτενεκέδες της ανακύκλωσης .Άλλωστε ο νόμος και η οδηγία του δημαρχου με νομιμοποιεί ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΟΣΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ ΘΑ ΔΩ..Ακόμη και του σημερινού πρωθουπουργου του σφυριζα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.