3ημερη εκδρομή σε Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή 29/9 με 1/10

12 Σεπτεμβρίου 2017
19:31

1η ΜΕΡΑ 29/09/17 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:ΚΟΖΑΝΗ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ -ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Κοζάνη. Ακολουθώντας συνεχώς τη Νέα Εγνατία Οδό, Θα διασχίσουμε τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και θα περάσουμε βόρεια από τις λίμνες Κορώνεια & Βόλβη και πάνω από τα “στενά” της Ρεντίνας, γνωστά και ως Μακεδονικά Τέμπη. Αφού αφήσουμε πίσω μας την Ασπροβάλτα και τον Στρυμόνα ποταμό θα μπούμε στο Νομό Καβάλας, όπου η παραθαλάσσια διαδρομή μας είναι παράλληλα με το Παγγαίο όρος. Με κατεύθυνση τους Φιλίππους, πρώτη μας στάση θα είναι στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, όπου στα μέσα του 1ου αι. στον ποταμό Ζυγάκτη ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Χριστιανή της Ευρώπης, την Λυδία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου θα ξεναγηθούμε στην Αρχαία Αγορά, στο Γυμνάσιο, στις Βεσπασιανές, στις πρωτοχριστιανικές Βασιλικές Α & Β, στο Οκτάγωνο με το ψηφιδωτό και στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Μετά θα καταλήξουμε στην γραφική παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο. Το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου & τα κάστρα είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Εκεί θα έχουμε City-tour στην “παλιά πόλη” στα κάστρα, όπου θα δούμε σπίτια με την χαρακτηριστική τοπική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί και τον έφιππο ανδριάντα του, καθώς και τον Φάρο της πόλης δίπλα στο ναό της Παναγίας. Γεύμα εξ ιδίων. Στη συνέχεια, περνώντας το Νέστο ποταμό αφήνουμε πίσω μας την Μακεδονία και μπαίνουμε στην Θράκη. Άφιξη στη Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ 30/09/17 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΞΑΝΘΗ

Πρωινό & χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το φημισμένο παζάρι της πόλης . Γεύμα εξ ιδίων. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία για ξενάγηση με τα πόδια στην “παλιά πόλη” με τα γραφικά σοκάκια & τα ωραία διατηρητέα αρχοντικά, ενώ θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας & να δοκιμάσουμε και τα ονομαστά σιροπιαστά γλυκά, καθώς και την περίφημη καριόκα Ξάνθης. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ 01/10/17 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΟΖΑΝΗ

Πρωινό, check out και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τον Νομό Ροδόπης. Στην πόλη της Κομοτηνής, την πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης, που αποτελεί & έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, θα δούμε τμήματα από τα βυζαντινά τείχη της, το ηρώο με το ξίφος, σύμβολο της πόλης, τον μητροπολιτικό μεταβυζαντινό ναό που είναι αφιερωμένος στην Θεοτόκο και το παλιό μουσουλμανικό τέμενος της πόλης. Η πόλη της Κομοτηνής φημίζεται για το νόστιμο σουτζούκ-λουκούμ, τα αφράτα στραγάλια και τον αρωματικό ελληνικό καφέ. Γεύμα και αναχώρηση για Κοζάνη , με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

* Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μία (2) διαν/σεις σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη με πρωινό σε μπουφέ.
• Μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.

HERMES TOURS
ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
‘ 2461031613, 36613

7- 2461049980

mob: 6937455878

www.hermes-tours.gr

[email protected]

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.