Επερώτηση για τα τεκταινόμενα στον πολύπαθο οικισμό των Αναργύρων κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου που από του βήματος της συνεδρίασης εξέφρασε την ανησυχία και τους φόβους της για τα χρονοδιαγράμματα, τα Φ.Ε.Κ., τους νόμους-τροπολογίες, την αναγκαστική απαλλοτρίωση, τη μετεγκατάσταση, την επιδότηση ενοικίου κ.ά.

Για τεράστια ερωτήματα για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και την απαλλοτρίωση της Ακρινής που «πάει στις καλένδες» με τη νέα τροπολογία, έκανε λόγο η κα Ζεμπιλιάδου δηλώνοντας πως ο Συνδυασμός της θα συνεχίσει να δηλώνει «παρών» στους αγώνες των κατοίκων των Αναργύρων και της Ακρινής γιατί όπως είπε «η μία μετά τις άλλες εξαγγελίες ακυρώνονται…».

Στις νομοθετικές ελλείψεις αλλά και τις έως τώρα ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής στάθηκε στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

«Περικυκλώσαμε τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους για να έχουμε εξελίξεις», είπε, καταθέτοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα, περιγράφοντας τα όσα έγιναν από τον ίδιο και την Περιφερειακή Αρχή.

«Αναγνωρίζω το ενδιαφέρον της κας Ζεμπιλιάδου. Εμείς έχουμε αναλάβει ευθύνες που δεν μας αναλογούν αλλά αυτό είναι που μας ξεχωρίζει κι από τις άλλες Περιφέρειες. Αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου… Για αντίστοιχες περιπτώσεις δεν υπήρχε νόμος… Βρήκαμε ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων βάζουν σε περιπέτειες τη χώρα. Πριν ακόμη προκύψει το πρόβλημα είχαμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες. Ήμασταν συνέχεια μαζί τους και πριν προκύψει το φαινόμενο εκφράζαμε την ανησυχία μας και λέγαμε πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν αυτοί οι άνθρωποι με την αδικία», υπενθύμισε ο Περιφερειάρχης.

Μάλιστα, ο ίδιος ως προς το ίδιο θέμα ενημέρωσε το Σώμα πως έχει κληθεί και θα παραστεί στη Δυτική Μακεδονία η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στη Δ. Μακεδονία.

«Ζήτησα από τη ΔΕΗ το πόρισμα ζήτησα να μας σταλεί στη λεπτομέρειά του και δεν μου έχει σταλεί. Αναμένουμε και το πόρισμα από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος που όμως με διαβεβαίωσε ο κ. Σταθάκης θα μου σταλεί εντός των επόμενων ημερών», είπε. Μάλιστα, παρακάλεσε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσει το παρόν στην κινητοποίηση της Τρίτης (19/09) στους Ανάργυρους.

«Το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος όπως έχει κατατεθεί ξαναρχίζει τα πάντα απ΄ την αρχή. Κάνουν ντρίπλα για να ξεκινήσει η ιστορία από την αρχή», ανέφερε τέλος η κα Ζεμπιλιάδου.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr