kozan.gr: Δε λείπουν κι από την περιοχή μας τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας – Η ψυχολόγος του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών Κοζάνης και η Κοινωνική Λειτουργός  μιλούν στο Kozan.gr (Βίντεο & Φωτογραφίες) 

29 Σεπτεμβρίου 2017
17:40

Δυστυχώς, δεν λείπουν και από την περιοχή μας τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που φτάνουν ακόμη και στο δρόμο της δικαιοσύνης. Η Ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.  Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής), διώκεται από το Νόμο. Το Kozan. gr, σήμερα Παρασκευή, μίλησε με την ψυχολόγο που εργάζεται στον Δήμο Κοζάνης-Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Κοζάνης,  κ. Ανδριάνα Χαριτοπούλου αλλά και  την Κοινωνική Λειτουργό, Κική Βανάκα.  «Η βία μέσα στην οικογένεια είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο», σημειώνει η κα Χαριτοπούλου, προσθέτοντας: «Στην Ελλάδα, το ποσοστό της βίας μέσα στην οικογένεια φαίνεται ότι έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω των δύσκολων κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών μέσα στις οποίες ζούμε. Παρά τη δεδομένη αύξηση, τα πραγματικά ποσοστά δεν μπορούν να είναι γνωστά, αφού πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται». Από την πλευρά η κα Βανάκα  μίλησε για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Κοζάνης τονίζοντας πως «παρέχει δωρεάν διαμονή και σίτιση στις γυναίκες, αλλά και  ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης». Η κα Χαριτοπούλου κάλεσε τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μη διστάσουν και να επικοινωνήσουν  στα τηλ. 2461049672  (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης) 2461028321 (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης), καθώς επίσης και στα τηλ. 2385024081  (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Φλώρινας) και 2467022122 (Κέντρο Συμβ. Γυναικών Καστοριάς).   

Θανάσης Τέγος

Ένα σχόλιο

  • Ένα μεγάλο πρόβλημα, συνήθως καλά κρυμμένο κάτω από το χαλί που όλοι πατάμε. Θεάρεστο έργο. Μακάρι όλες οι γυναίκες να βρίσκουν το θάρρος, ώστε να κάνουν το μεγάλο βήμα. Συγχαρητήρια για το θέμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.