kozan.gr: Συγκλονιστικές ιστορίες Ακριτών προσφύγων από τα Σιδερά Κοζάνης, διηγήθηκε ο Γεώργιος Τσακαλίδης την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «Ακρίτεια 2017» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

30 Σεπτεμβρίου 2017
22:19

Ομιλία με θέμα: “Ιστορίες Ακριτών Προσφύγων Σιδερά” και εισηγητή τον Γεώργιο Τσακαλίδη, Δρ Θεολογίας – Θρησκειοπαιδαγωγό, ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού, οι φετινές εκδηλώσεις “Ακρίτεια 2017” που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης. Πρόκειται για 40 αληθινές ιστορίες από το χωριό Σιδερά της Κοζάνης, όπου ο κ. Τσακαλίδης περιγράφει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του με τίτλο: «Αυθεντικές ιστορίες προσφύγων του Σιδερά». Ο κ. Τσακαλίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος όταν ανέβηκε στο βήμα, ενώ λίγο πριν ο Σιδεριώτης και πολιτευτής κ. Γιώργος Τοπαλίδης έκανε μικρό χαιρετισμό λέγοντας πως: «ο κ. Τσακαλίδης μας έδωσε τη δυνατότατα να γνωρίσουμε τις ρίζες μας». Αύριο Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο χώρο του μνημείου Ακρίτα στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί θεία Λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ακρίτα και ομιλία με τον καρδιολόγο Αναστάσιο Σεμίζογλου.

Θανάσης Τέγος

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.