kozan.gr: Κοζάνη: Απονομή διακρίσεων στον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό (Φωτογραφίες-Βίντεο)

1 Οκτωβρίου 2017
15:27
Κανένα σχόλιο

Με μικρή ομιλία του γνωστού συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού και τις απονομές διακρίσεων στο συγγραφικό του έργο, ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 1 Οκτωβρίου το 2ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίυο Δ. Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απένειμε  στον κ. Βασιλικό ένα αντίγραφο-αγαλματίδιο από την πόλη της Αιανής, ενώ ο Δήμος Κοζάνης του απέδωσε το μετάλλιο της πόλης και τιμητική πλακέτα. Επίσης ο ζωγράφος Κώστας Ντιός χάρισε στον κ. Βασιλικό το «πορτραίτο» του, το οποίο, o τελευταίος, δέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Ο κ. Βασιλικός στην ομιλία του είπε πως «για ένα συγγραφέα είναι μεγάλη χαρά να τον τιμούν και να μιλούν για τα βιβλία του πόσο μάλιστα όταν βρίσκεται εν ζωή». Ο κ. Βασιλικός δήλωσε οπαδός της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι της πολιτικής, ενώ μιλώντας για την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 2014) είπε πως «Παραιτήθηκα μετά από ένα χρόνο γιατί δεν μπορούσα να βλέπω τη φάτσα του Κασιδιάρη». Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», την Εταιρεία συγγραφέων και Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Φίλους της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ενώ είχε τη στήριξη του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Θανάσης Τέγος



Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.