Η Κοζάνη πρωτοπορεί στη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων- O Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ επεκτείνουν το βραβευμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων

6 Οκτωβρίου 2017
09:59
Κανένα σχόλιο

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή και τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ επεκτείνουν το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων σε ακόμη 250 νοικοκυριά νοικοκυριών ή/και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τις 31/12/2018.

Το πρόγραμμα αφορά την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης των 4 υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) και την εγκατάσταση καφέ κάδου για την διαλογή στην πηγή των οικιακών βιοαποβλήτων.

Μέχρι σήμερα έχουν κομποστοποιηθεί περισσότεροι από 13 τόνοι χωριστά συλλεχθέντων βιοαποβλήτων ενώ έχουν παραχθεί περίπου 2 τόνοι κόμποστ.

Στόχος είναι το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων να επεκταθεί σε όλη την πόλη.

«Με την πεποίθηση ότι οι δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα στις επόμενες γενιές, ο Δήμος Κοζάνης πρωτοστατεί και στοχεύει να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα Δήμου σε πανελλαδικό επίπεδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.